Gratis reisgids Aken downloaden

Wandelen en shoppen met behulp van onze reisgids Aken

Onze gratis reisgids Aken omvat een wandeltraject dat start bij de Elisenbrunnen. De wandeling brengt je langs alle bezienswaardigheden van Aken zoals de Dom, het stadhuis en de interessantste musea. We geven je een stukje geschiedenis mee over Karel de Grote waarmee Aken nauw verbonden was en nog steeds is. Tijdens de wandeling kom je ook in de belangrijkste winkelstraten. Veelal zijn deze straten verkeersluw en sommige autovrij. Uiteraard zijn we de mooie pleintjes niet vergeten waar je terrasjes kan doen. Lees meer

Reisgids Aken
Gratis reisgids Aken downloaden
  • Download de gratis reisgids Aken
  • Volg ons wandeltraject
  • Mis niets van wat er in Aken te zien is
  • Neem de kans voor shoppingfun
  • Lees meer over Karel de Grote
  • Vlot naar het centrum? Tips voor Park en Ride
Gratis reisgids downloaden

Met een korte wandeling toch het mooiste en beste van Aken zien? Dat kán. Download onze gratis stadswandeling en ga je ter plaatse overtuigen. Er is aandacht op het traject voor geschiedenis, cultuur, shopping, ontspanning, en ... de inwendige mens. Eigenlijk kom je tot de vaststelling dat je aan één dag niet voldoende hebt om Aken grondig te leren ontdekken. Geen nood, dan blijf je gewoon wat langer

In de voetsporen van Karel de  Grote

Je kan hem niet missen want hij is op vele plaatsen aanwezig in Aken: op het plein voor het stadhuis, in musea en uiteraard in de Dom. Hij verhief Aken tot hoofdstad van zijn rijk, gaf opdracht tot de bouw van een kerk, later uitgebouwd tot de Dom. Koning der Franken, daarna keizer van het Karolingische Rijk. Levensgenieter en vrouwengek want vijf keer getrouwd. Hij had zelfs tijd voor meerdere buitenechtelijke affaires. Maar hij ijverde er ook voor dat iedereen leerde schrijven, zag er op toe dat het christelijke geloof algemeen aanvaard zou worden. Hij nodigde geleerden uit, had interesse in andere culturen enz. Dat ze in Aken Karel de Grote nog steeds graag eren, is de normaalste zaak.

De Dom

Ook in de Dom ontkom je niet aan Karel de Grote. Dankzij hem kwam die er uiteindelijk al heeft hij amper de eerste bouwwerken gezien tijdens zijn leven. Hij zorgde ervoor dat je vandaag naar relikwieën kan kijken uit Jeruzalem. Er is het Karelschrijn met beenderen van de brave man als inhoud. Je vindt er zijn troon en zijn laatste rustplaats.

Maar er is nog veel meer te zien in de Dom. Dan denken we aan het octogoon, de eerste koepelkerk ooit in onze contreien. Kijken naar de koorhal is een wonderlijke beleving. Aan de voordeur sta je oog in oog met een wolvenkop. Het is al wat blinkt aan een altaar met bladgoud en de preekstoel met edelstenen belegd. 

Je moet in de Dominformation zijn om een ticket te kopen. Daar kan je ook een toegangskaartje aanschaffen voor de Schatkamer van de Dom met meer dan honderd sacrale kunstschatten.

Vlot naar het centrum

De auto kan je best parkeren in een Park and Ride, tenminste als je goedkoop je auto kwijt wil. We hebben twee P+R uitgetest en goed bevonden. In onze reisgids lees je er meer over. Gewoon de gratis reisgids Aken downloaden.   

Reviews en beoordelingen Reisgids Aken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Aken: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

L.J.van Asma18 mei 2022

Ik vond de beschrijving van Aken erg goed.

Richard3 januari 2022

Perfect startpunt om dit als uitgangspunt te nemen voor een stadsbezichtiging

Houwen Johan19 oktober 2021

Heel mooie dagtrip met bezoek aan musea en een fijn restaurant ! Dank voor de roadtips. Jh.

Rita12 september 2020

Zeer goede reisgids waarmee je Aken veel ontdekt. Alles goed beschreven. Was een grote hulp .

Michèle 13 januari 2020

Erg handig om de hoogtepunten van de stad te bezoeken en waar de leukste kroegen en winkels zijn.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info