Eerste Franse fietsnetwerk in Noord-Frankrijk

Eerste Franse fietsnetwerk in Noord-Frankrijk

Het heeft wel wat tijd gevraagd maar het is er ... het netwerk met fietsknooppunten in Frans-Vlaanderen. Het krijgt de naam ‘Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels’ en is goed voor zo maar eventjes 830 km bewegwijzerde fietsroutes. Fietsen over de Schreve is voortaan geen avontuur meer! En zoals de naam al doet vermoeden is een e-bike geen overbodige luxe voor de recreatieve fietser. Het landschap is licht glooiend en soms zit er wel eens een kuitenbijter tussen.

Wat krijg je zoal te zien?

Je fiets in de regio van Steenvoorde, Cassel, Hazebrouck, Merville en Bailleul. Deze regio ligt bezaaid met windmolens, een prachtige natuur, herinneringen aan de Groote Oorlog en leuke plekjes waar de tijd is blijven stilstaan. Je fietst langs autoluwe landelijke wegen en zo zijn er nog heel wat in Frans-Vlaanderen. Vergeet niet dat je in de regio bent van de Vlaamse Estaminets waar je heerlijke lokale specialiteiten kan proeven.

Praktisch

Het Franse netwerk is aangesloten met het fietsnetwerk van de Westhoek. Je kan dus inderdaad in Ieper of Poperinge starten en zo naadloos overgaan op het Noord-Franse netwerk. Je zal onmiddellijk de bordjes herkennen want ze lijken als twee druppels water op de Vlaamse signalisatie. De fietsnetwerkkaart is online te koop via www.opstapinnoord-frankrijk.com/webshop en ter plaatse bij de Diensten voor Toerisme.

Officiële start en zomerse zoektochten

Op zondag 19 mei 2019 vindt een speciaal evenement plaats: 'Fietsen in Noord-Frankrijk - editie Frans-Vlaanderen'. Dan kan je op een feestelijke manier het nieuwe fietsnetwerk verkennen. Die dag beginnen ook de Zomerse Zoektochten, 2 lusroutes op het nieuwe fietsnetwerk. De zoektochten zijn geen race tegen de klok, maar een ontdekkingstocht op de fiets waarbij je onderweg vragen moet beantwoorden. Je neemt deel met je eigen team (met z’n tweeën, met het gezin of vrienden) en je bepaalt zelf op welk moment je meedoet. Je hebt de hele zomer de tijd tot en met eind september. De routes beginnen in Belle (Bailleul) en de jachthaven van Haverskerque. Deelname aan de Zomerse Zoektochten is gratis. Bij deelname aan alle 2 de zoektochten zijn er via verloting prijzen te winnen.

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info