Mechelen virtueel bezoeken

Mechelen virtueel bezoeken

Mechelen biedt een virtueel bezoek aan, als eerste stad in de Benelux, waardoor je op de website www.virtueelmechelen.be de stad en haar belangrijkste bezienswaardigheden op je laptop, mobieltje, … kan tevoorschijn toveren. Een ‘virtuele’ fotogids leidt je dan 360° rond. Leuk om doen, maar het blijft in eerste instantie een tool om nog meer toeristen naar Mechelen te lokken. Voor minder mobiele mensen is het in elk geval een handige manier om zo te kunnen meegenieten van onbereikbare of moeilijker te bereiken plekken, denk aan de toren van de Sint-Romboutstoren. Daar lenen ze een Oculus Rift bril en kunnen dan toch zo meegenieten van het uitzicht boven.

Wat zie je?

Op het menu kan je al een flink pak attracties virtueel bekijken. Je waant jezelf  in het museum kazerne Dossin, op de Grote Markt, in de Sint-Romboutskathedraal, in de brouwzaal van de brouwerij Het Anker, in het stadhuis tot zelfs in een hotelkamer. Ze zijn het niet allemaal, maar de meeste bezienswaardigheden kan je wel zien zonder in Mechelen zélf rond te stappen. Later zullen nog meer attracties worden opgenomen in de lijst. 
Bovendien zitten er een paar locaties in waar je als toerist niet zomaar kan binnenlopen tenzij je met een gids een bezoek doet, bv. het stadhuis, het paleis van Margareta van Oostenrijk.

Hoe werkt het?

Je tikt www.virtueelmechelen.be in. Je krijgt een luchtfoto te zien van de stad Mechelen met icoontjes die een monument, bezienswaardigheid, een kerk of een hotel aanduidt. Klik op het icoontje en in een fractie van een seconde ‘sta’ je in het gebouw. Je kan met je muis de ruimte waarin je je bevindt helemaal 360° effectief rondkijken. Een rood bolletje met een wit bewegend cirkeltje omheen triggert jou om het bezoek verder te zetten. Simpel klikken op het bolletje en je wordt verder geleid.

Haarscherpe beelden

Met een Oculus Rift VR bril kan je ook Mechelen virtueel bezoeken. Stel, je bent in Mechelen op een moment dat een museum of andere bezienswaardigheid gesloten is, dan haal je de bril boven en kan je tóch ‘binnenin’ kijken. Om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen is gebruik gemaakt van bijzonder hoge resoluties. Om een idee te geven. De Muurschildering van de Sint-Janskerk biedt jou een 360° beeld met 1500 megapixels of 125 keer de beeldkwaliteit van een iPhone 7.

Op dit moment zijn al 38 locaties virtueel te bezoeken wat liefst 604 gigabyte aan beeldmateriaal opleverde. Maar er komt dus nog méér. Bijvoorbeeld gebouwen die nu nog in restauratie zijn.

Een postkaart?

Je wil de attractie waar je bent graag tonen aan anderen? Dan maak je simpel gebruik van de ‘postkaart’ functie, rechts op je scherm binnen te halen. Klik! De postkaart downloaden, en dan maar delen op sociale media.

Ook op de website www.VisitMechelen.be vind je trouwens dezelfde beelden terug.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info