Dossinkazerne en Museum Holocaust bezoeken in Mechelen

Herinneringen aan de Holocaust die zullen beklijven

Een bezoek aan het Museum over Holocaust & Mensenrechten in de kazerne Dossin in Mechelen is aangrijpend. Je vindt de ingang ter hoogte van de verroeste metalen schuifdeur in het moderne gebouw. Echt veel voorkennis hoef je niet te hebben. Door het gebruik van verhalen en de tentoongestelde persoonlijke spullen dringt het verhaal van de Holocaust diep in je door. Als je uit het museum komt en je stapt rechtdoor kom je bij de ingang van het Memoriaal.  Lees meer

  •  
  • Tijd voor bezinning in Mechelen
  • Bezoek het aangrijpende Museum Holocaust
  • Volg op vier verdiepingen een parcours 
  • Ga ook tot in het Memoriaal
  • Stil worden om zoveel leed
Gratis reisgids downloaden

In tegenstelling tot vele concentratiekampen maakt men in dit Holocaustmuseum geen overdreven gebruik van gruwelbeelden.

Het museum biedt een chronologisch verhaal over de Holocaust en de mensenrechten in vier verdiepingen. Door de grote afwisseling van multimedia, thema’s en tentoongestelde voorwerpen zal de bezoeker zich op geen enkel ogenblik vervelen. Boven is er ruimte voor een tijdelijke tentoonstelling en kan je genieten van een mooi zicht over de stad. Voorzie zeker twee uur voor een rustig bezoek. In je inkomticket is een uitgebreide bezoekersgids begrepen. Het museum sluit om 17 uur en is net zoals andere musea in Mechelen gesloten op woensdag. Raadpleeg de website voor meer details: www.kazernedossin.eu

Het Memoriaal ligt recht tegenover het museum en is een plaats om even stil te staan bij de deportaties. Vooral de kelder waar elk zitje een transport voorstelt. Boven je hoofd worden de namen voorgelezen worden van de mensen die op dat transport zaten. Het Memoriaal kan gratis bezocht worden en heeft dezelfde openingsuren als het museum. Naast het Memoriaal, op de ringweg zie je nog een treinwagon waarmee de Duitsers mensen deporteerden.

Meer weten over deze gruwelkampen? Lees dan ook de pagina over ons bezoek aan Auschwitz en Birkenau.

Reviews en beoordelingen Museum Holocaust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Museum Holocaust? Plaats je beoordeling

isabella26 januari 2020

Ik heb het museum 12 jaar geleden bezocht samen met mijn echtgenoot ( nu kan dat niet meer omdat hij in maart 2018 overleden is, wat heel jammer is), en dit museum heeft me nooit losgelaten. Ik wil nu op mijn 69 jarige leeftijd nog eens komen bezoeken. Ik ga uitzoeken of dit niet kan met een dag uit met een bus vanuit Limburg. Warme groeten uit Tongeren.

Duchesne André3 januari 2019

heel positieve site zeer eenvoudig te bezoeken proficiat

Kris16 februari 2018

Absolute aanrader. Alhoewel het over een zwarte bladzijde uit onze geschiedenis gaat, is dit meer dan een bezoek waard!

Marianne van Schoubroeck10 januari 2018

Dit museum is echt een "must" in deze wereld van onverdraagzaamheid en racisme: heel interessant en aangrijpend.

Ingrid Geirnaert5 november 2016

een aanrader zou iedereen moeten bezoeken

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info