Wandelen langs de Côte d'Opale

Wandelen langs de Côte d'Opale

Wandel van Calais naar Boulogne-Sur-Mer

Wil je er graag eens op uit? Op zoek naar een bestemming die nog niet overloopt van de toeristen.  Wat dacht je van een wandeling langs de Opaalkust (Côte d'Opale). De kust dankt zijn naam vooral aan het kleurenspel van grijs en blauw, tussen lucht en zee.

Start je wandeling in Calais, vanaf daar wandeling je richting het dorpje Wissant. Wist je dat de oudere bevolking hier nog een vorm van oud Vlaams spreekt? Wissant is al sinds mensenheugenis een vissersdorp, men gaat hier nog steeds op traditionele manier de zee op om vissen te vangen. Aan de Opaalkust wandel je langs golfbrekers, stevig zand en overblijfselen van WO 2 bunkers. De bunkers vormen een herinnering van wat ooit een deel van Hitlers Atlantikwall was.

Wandel verder door de duinen richting Cap Gris-Nez, met z'n 120 meter, het hoogste punt in de buurt. Het is hier dat Frankrijk en het Vereningd Koninkrijk het dichtst bij mekaar liggen. Op een heldere dag kan je zelfs de witte kliffen van Dover zien liggen.

Vanaf hier is het verder naar het zuiden wandelen, richting Ambleteuse met het 17de eeuwse fotogenieke Fort Mahon. Vanaf daar kan je verder naar  Boulogne-sur-Mer.

Stadswandeling Boulogne-Sur-Mer

Eenmaal aangekomen in Boulogne-sur-Mer kan je genieten van het historische centrum, we hebben zelf een complete stadswandeling voor je opgemaakt door de stad. Via deze wandeling in Boulogne-sur-Mer ga je op verkenning door zowel de benedenstad als de bovenstad. Zo ontdek je tal van bezienswaardigheden, wandel je over de indrukwekkende stadsmuren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Nog meer bezienswaardigheden om te ontdekken in Boulogne-Sur-Mer zijn: de Notre Dame en het grootste aquarium van Europa: Nausicaa.

Stadswandeling in Le Touquet

Wie nog meer wil wandelen of nog wat tijd over heeft, kan ook een bezoekje brengen aan Le Touquet. Met onze wandeling in Le Touquet ga je op verkenning langs de statige villa's en breng er een bezoekje aan de jachthaven. Wie graag lokale producten proeft en koopt moet zeker een stop maken in de overdekte markthal. Eenmaal het historische centrum met z'n pittoreske straatjes verkend te hebben is het tijd om richting de duinen te wandelen. Geniet van de natuur en de zee.

Stadswandeling Montreuil-sur-Mer

De stad Montreuil-sur-Mer bestaat uit de historische bovenstad en de nieuwe benedenstad. Het historische gedeelte van Montreuil-sur-Mer is  goed bewaard gebleven. Mede dankzij zijn rijke verleden kan je er prachtige bouwwerken vinden zoals de abdijkerk met  z'n buitengewone kapel. Met onze stadswandeling door Montreuil-sur-Mer zie je de mooiste plekjes van de stad. Loop over de historische vestingen rond de stad, via een eeuwenoud Romeins straatje klim je richting het centrum van de stad

Onze stadswandeling door Montreuil start in de bovenstad, dit historische deel van de stad beschikt over een prachtige citadel. Vanaf dit deel van de stad heb je een goed uitzicht over de benedenstad en de rest van de omgeving. Vervolg nu je weg richting de abdijkerken, je kan een bezoekje brengen aan de kapel van Montreuil-sur-Mer. Wil je graag terug naar de start van de wandeling gaan, vervolg je weg over de vestingsmuren vanaf hier.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info