Stadswandeling Montreuil-sur-Mer

Verken te voet het historisch gedeelte

Montreuil-sur-Mer bestaat tegenwoordig uit twee delen, de benedenstad is hierbij de nieuwe stad. De bovenstad van Montreuil-sur-Mer is een goed bewaard gebleven citadel zoals er maar weinig voorkomen. Montreuil-sur-Mer heeft dankzij zijn rijke periode ook een prachtige abdijkerk en een flamboyante kapel. We starten de wandeling in het historische hart van de stad en maken een wandeling op de vestigingen, waar je kan genieten van een prachtig panorama. Via een Romeins straatje met een stevige klim keren we vervolgens terug naar het centrum.  Lees meer

Geniet van prachtige uitzichten op de vestigingen tijdens onze stadswandeling Montreuil-sur-Mer.
 • Hotel Best Western L'Hermitage *** inclusief 1x diner

  Montreuil-sur-Mer 3 dagen in hotel***

  Best Western L'Hermitage*** in Montreuil-sur-Mer is een mooi historisch hotelpand dat in de 19de eeuw nog door Napoleon werd heropgebouwd. Het ligt zeer rustig pal in het centrum. Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x diner 4 gangen.
  va.€ 245 - Boek nu
 • Start in het hart van de stad 
 • Ontdek de goed bewaarde bovenstad
 • Wandel langs de vestingen van Vauban
 • Geniet van een prachtig panorama
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Montreuil-sur-Mer op de kaart

De route start in het centrum van de stad en later zullen we hier ook weer eindigen. Als eerste lopen we naar de bovenstad van Montreuil. Dit deel staat ook wel bekend als de oude stad en er is een prachtige oude citadel. Bovendien zit het Museé Roger Rodière er in de buurt. Dit museum heeft een uitgebreide collectie, maar verandert nogal vaak van standplaats. Informeer van te voren even bij de toeristische dienst om niet voor teleurstellingen te komen staan. Vanaf de bovenstad heb je prachtige uitzichten over de benedenstad en de rest van het gebied. Vervolgens lopen we verder in de richting van de indrukwekkende abdijkerken. Hier is het mogelijk om een korte stop te maken om de kerk van binnen te zien. We raden ook aan om een bezoek te brengen aan de kapel van Montreuil-sur-Mer.

Even later vervolgens we onze weg naar het historische centrum en hart van de stad. Dit is de ideale plek om te lunchen of even bij te komen op een van de gezellige terrasjes. Als we eenmaal weer uitgerust zijn maken we nog een wandeling over de vestingsmuren van de stad om hierna weer terug te lopen naar het beginpunt van de route. 

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Montreuil-sur-Mer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Montreuil-sur-Mer? Plaats je beoordeling

Bosschaerts benjamin23 september 2019

Personen met hoogtevrees is het aan te raden deze wandeling niet te maken

Tinne Fleerackers19 augustus 2019

Duidelijke, goed uitgewerkte gids met interessante info. Het heeft ons zeker geholpen om de streek beter te leren kennen.

Linda Verbrugghe28 februari 2018

We deden een stadswandeling in Montreuil sur mer en in Le Toucquet. Zeer overzichtelijk en veel bezienswaardigheden tijdens de wandeling. Je komt er leuke plaatsjes tegen om te eten of te drinken. We zullen zeker nog meer zo'n wandelingen uitproberen.

Nathalie De Weirdt10 november 2017

Duidelijke omschrijving. Mooie en niet te lange stadstocht met prachtige uitzichten.

danny maerten21 september 2017

met deze wandeling verken je het gezellige stadje helemaal ,cultureel, gastronomisch en historisch.kortom een ideale manier om het stadje te leren kennen.we komen zeker nog terug .

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info