Stadswandeling Boulogne-sur-Mer downloaden

Kasteel als eindpunt van een mooie wandeling op de vestingen

Boulogne-sur-Mer bestaat uit een historische bovenstad en een moderne benedenstad. Beneden vind je het bekende Nausicaa en boven de basiliek Notre-Dame en het kasteel waarmee alles begon in Boulogne-sur-Mer. Het kasteel, dat tegenwoordig een museum is, dateert uit de 13e eeuw en is het eindpunt van een mooie wandeling op de vestingen van het oude Boulogne-sur-Mer. Lees meer

Maak een mooie stadswandeling door Boulogne-sur-Mer.
  • Wandel op de vestingen van de oude stad
  • Ga naar het oude kasteel en de basiliek
  • Loop eens rond in de toeristische binnenstad
  • Geniet van de wandeling
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Boulogne-sur-Mer op de kaart

Onze stadswandeling begint in de benedenstad van Boulogne-sur-Mer en van hieruit lopen we langzaam richting de binnenstad. De route staat goed aangegeven en komt langs verschillende interessante bezienswaardigheden. Eenmaal in de bovenstad aangekomen lopen we over de indrukwekkende vestingsmuren en genieten we van het prachtige uitzicht over de stad. Vervolgens bezoeken we het kasteel en het kasteelmuseum.

We vervolgen onze weg om het kasteel om uiteindelijk weer richting de benedenstad te lopen. Hier staan namelijk belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Notre Dame basiliek. Hierna is het mogelijk om een stop te maken in de binnenstad en even op adem te komen. En uiteindelijk lopen we weer naar het beginpunt van de wandeling, wat tevens het eindpunt is. Er zijn ook nog een heleboel andere dingen te doen in Boulogne-sur-Mer en als je tijd hebt is het leuk om er nog een dagje extra door te brengen.

Voor families met jonge kinderen raden we aan om na de stadswandeling een bezoekje te brengen aan Nausicaa. Dit is een zeemuseum met wel 30.000 verschillende soorten zeedieren. Je kunt er zelfs zeeroggen aaien!

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Boulogne-sur-Mer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Boulogne-sur-Mer? Plaats je beoordeling

Els22 april 2023

Fantastisch! Geert reisroutes leren kennen door een vriendin die er laaiend enthousiast over was. En echt waar, ik ben ook zeer enthousiast geworden. Zeer goed uitgestippeld. Totin detail. Beter dan de reisgidsen. Ik ga er nog gebruik van maken. Dankjewel.

Ans7 augustus 2022

Het ziet er duidelijk uit. We gaan pas in het najaar naar Boulogne sur mer. Dus gebruik in de praktijk is nog niet te beoordelen. Heb er wel een goed gevoel over.

Gerard Otten7 juli 2022

Al weer zo'n duidelijke reisgids! We hebben van te voren al de voorpret en als we er dan zijn genieten wij van de verkregen route en informatie. Bedankt ' deze keer voor de gids over Boulogne sur Mer!

Christel dhondt23 maart 2022

De reisgids werd heel goed benut . Tof dat je in de streek de mooiste plekjes keert kennen . Plaatsen waar je anders niet zou komen . Telkens ik een nieuwsbrief krijg , wordt de zin om op stap te gaan aangewakkerd. Tip ; ik zou het persoonlijk een meerwaarde vinden mocht het adres van de te bezoeken plaatsen of de dichts mogelijke parking meegegeven wordt .

Melissa Silverans31 augustus 2021

Handige, duidelijke gids. Vele mooie plekjes gezien.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info