Stadswandeling Boulogne-sur-Mer downloaden

Kasteel als eindpunt van een mooie wandeling op de vestingen

Boulogne-sur-Mer bestaat uit een historische bovenstad en een moderne benedenstad. Beneden vind je het bekende Nausicaa en boven de basiliek Notre-Dame en het kasteel waarmee alles begon in Boulogne-sur-Mer. Het kasteel, dat tegenwoordig een museum is, dateert uit de 13e eeuw en is het eindpunt van een mooie wandeling op de vestingen van het oude Boulogne-sur-Mer. Lees meer

Maak een mooie stadswandeling door Boulogne-sur-Mer.
  • Wandel op de vestingen van de oude stad
  • Ga naar het oude kasteel en de basiliek
  • Loop eens rond in de toeristische binnenstad
  • Geniet van de wandeling
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Boulogne-sur-Mer op de kaart

Onze stadswandeling begint in de benedenstad van Boulogne-sur-Mer en van hieruit lopen we langzaam richting de binnenstad. De route staat goed aangegeven en komt langs verschillende interessante bezienswaardigheden. Eenmaal in de bovenstad aangekomen lopen we over de indrukwekkende vestingsmuren en genieten we van het prachtige uitzicht over de stad. Vervolgens bezoeken we het kasteel en het kasteelmuseum.

We vervolgen onze weg om het kasteel om uiteindelijk weer richting de benedenstad te lopen. Hier staan namelijk belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Notre Dame basiliek. Hierna is het mogelijk om een stop te maken in de binnenstad en even op adem te komen. En uiteindelijk lopen we weer naar het beginpunt van de wandeling, wat tevens het eindpunt is. Er zijn ook nog een heleboel andere dingen te doen in Boulogne-sur-Mer en als je tijd hebt is het leuk om er nog een dagje extra door te brengen.

Voor families met jonge kinderen raden we aan om na de stadswandeling een bezoekje te brengen aan Nausicaa. Dit is een zeemuseum met wel 30.000 verschillende soorten zeedieren. Je kunt er zelfs zeeroggen aaien!

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Boulogne-sur-Mer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Boulogne-sur-Mer? Plaats je beoordeling

rik26 augustus 2020

altijd blij met de info en stadswandelingen .aan de hand van de reisgids ons weekend samengesteld en valt altijd heel goed mee boulogne samen met de caps ise en weekendtrip waard

Veerle Schelfhout14 augustus 2019

Nuttige gids: gerichte tips om je bezoeken te plannen. Je krijgt een beeld van wat er te beleven/zien valt en of dat in jouw plaatje past. Misschien de gids openstellen voor ervaringen van mensen die hem gebruikt hebben? Dat wil ik zeker doen.

Marita23 juli 2019

Voor het eerst deze gids gebruikt. super!

Houwen Johan14 augustus 2018

UITSTEKEND !

Vandenbroucke johan26 februari 2018

Mooie 3daagse met goede uitleg van steden en uitgestippelde wandelingen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info