Citytrip Carcassonne: kennismaking met bijzondere vestingstad

Laat je tijdens je citytrip Carcassonne innemen: twee steden voor de prijs van één

Carcassonne is één van de citytrip-bestemmingen die populair geworden is door Ryanair. Carcassonne is gelegen in de Languedoc-Roussillon, tussen Narbonne en Toulouse. Het is niet alleen een uitvalsbasis voor een vakantie aan de stranden van de Middellandse Zee. Het heeft ook veel troeven voor een rustige citytrip, even weg naar het zonnige zuiden. Voor de prijs van het vliegtuigticket hoef je het alvast niet te laten.

In de Michelingids krijgt Carcassonne de hoogste waardering door zijn rijke geschiedenis en oude vestingstad. Een boottocht op de Aude, een museumbezoek en genieten van de lokale wijnen op een terrasje zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. Klaar voor een verkenning?

  • Laat je verrassen door de dubbele stad Carcassonne
  • Verken met onze stadswandeling in beneden- en bovenstad
  • Ontdek de vele troeven van de vestingstad: het kasteel, museum, toeristisch treintje, culinair genieten, ...
  • Onthaasten in de benedenstad la Bastide
  • Download onze gratis reisgids

Gratis reisgids Carcassonne?

Gratis reisgids downloaden

Verken de twee stadsdelen

Carcassonne bestaat uit twee delen: er is de bovenstad en de benedenstad. Tussenin vloeit de rivier de Aude. Met de stadswandeling die we ter plaatse verkenden, komen we sowieso in beide delen. We beginnen op de oever van la Cité op de heuvel, steken over de Aude zonder daarbij een brug te gebruiken (je waadt als het ware door de Aude en toch zal je niet nat worden) en gaan dan op verkenning in de benedenstad, la Bastide

Na een nieuwe oversteek over de Aude, maar dit keer wel via een brug, belanden we mits een kleine klimpartij in la Cité, de middeleeuwse vestingstad van Carcassonne. We bezoeken er het kasteel en omliggende en zoeken ons daarna een uitweg uit de bovenstad.

Wat zal je zien van Carcassonne?

De stadswandeling zal je alle hoogtepunten van Carcassonne laten zien. Het kasteel Comtal in la Cité is een uniek bolwerk, een fenomenaal bouwwerk en getuigt van een slim uitgedokterde verdedigingsstrategie, ontwikkeld in de middeleeuwen. Tijdens je verkenning ontwaar je hoe die technieken om zich te verdedigen, evolueerden.

Maak zeker kennis met Dame Carcas. De legende die over haar gevonden is, verklaart de naam van de stad. Maar we geven nu al mee dat ze van geen kleintje vervaard was. 

Je wil graag een paar kerken binnen? Geen nood, in Carcassonne staan er wel een paar. In de bovenstad vind je de basiliek Saint-Nazaire, in de benedenstad heb je de kathedraal Saint-Michel, de Saint-Vincent, de Saint-Gimer en de chapelle Notre Dame de Santé. Je zal al flink je best moeten doen om ze allemaal in detail van buiten en van binnen te bekijken.

Veel mooie gebouwen zal je ook zien in Carcassonne. De twee toegangen tot de Cité bieden al heel wat moois: de Porte Narbonnaise en de Porte d'Aude. Er zijn enkele fraaie herenhuizen in la Bastide. Aan de meer dan 50 torens in de bovenstad heb je al een vette kluif. Wie een versmarkt graag inloopt, moet naar les Halles.
 
Wie niet zonder een museum kan tijdens een citytrip, kan het Musée des Beaux-Arts bezoeken. Je vindt er schilderijen, aardewerk, wandtapijten, diverse andere kunstvoorwerpen.           

Reviews en beoordelingen citytrip Carcassonne

Heb je zelf tips of opmerkingen over Carcassonne? Plaats je beoordeling

Jack Reijnders 18 juli 2020

een van de vele prima, nuttige reisgidsen. Ik hoop dat er nog vele volgen

Greta Van Ende 15 juni 2019

De tips waren zoals gewoonlijk heel nuttig!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info