Stadswandeling Gent centrum

Maak een wandeling langs historische gebouwen en monumenten in Gent

Dit is een ideale wandeling voor wie in één route de belangrijkste bezienswaardigheden van Gent wil zien. Zowat alle hoogtepunten van het rijke historische verleden van Gent komen aan bod. Bovendien laten we je tegelijk genieten van de gekende gezelligheid in het centrum en daar maakt uiteraard de horeca deel van uit. Gent staat goed gevuld met mooie historische gevels, ligt rijk bezaaid met plekjes waar de geschiedenis nog aan de muren en de straatstenen kleeft. En je vindt er ook nog straatjes en stemmige hoekjes waar je nauwelijks toeristen zal aantreffen maar wél iets te zien of te beleven is. Ook dáár willen we je heenbrengen met deze stadswandeling Gent centrum.  Lees meer

Wandel in Gent waar iedereen komt en dáár waar je verrast zal opkijken bij ongekende schoonheid.
 • Monasterium PoortAckere *** inclusief ontbijtbuffet

  Gent 4 dagen in historisch hotel***

  Pal in het historische centrum van Gent ligt Monasterium PoortAckere***. De kamers zijn eenvoudig maar kregen een moderne restyling. Verblijf inclusief ontbijtbuffet

  va.€ 117 - Boek nu
 • Verken het historisch centrum van Gent
 • Start en eindig aan de Sint-Niklaaskerk
 • Ontdek waarom Gent zo gezellig is
 • Vind ook de onbekende stemmige plekjes
 • Bezoek de kathedraal en het belfort
 • Zin in een beetje street art?
 • Lees de verzamelde 'vrie wijze' weetjes
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Gent-centrum op de kaart

Daarnaast is Gent ook een bijzonder gezellige stad, waar het erg aangenaam wandelen is zéker nadat het Circulatieplan in voege trad en koning auto zoveel mogelijk uit het centrum wordt geweerd. Vandaag oogt én voelt het opvallend rustig in hartje Gent. Er is een centrale autovrije zone en waar voorheen soms lange files stonden, zie je nauwelijks nog een auto. De wandelende toerist profiteert er mateloos van. Maar ook voor de fietser is het veel aangenamer geworden. 

Er passeert veel schoonheid aan gebouwen, kerken, pleintjes, parkjes, bruggen over de Leie, de Lieve en de Schelde. Bovendien krijg je onderweg een gevarieerd aanbod lekkere en vaak verrassende horecazaken. Ook voor street art hebben we oog met op het traject enkele graffitiwerken. Als tussendoortje serveren we een smeuïg of ‘vrie wijs’ weetje bij een bezienswaardigheid.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling centrum

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling centrum? Plaats je beoordeling

Luc Vandeput 17 maart 2019

Zeer leuke stadswandeling, veel informatie, die je ook langs minder toerischtische plekjes brengt

Patrick12 maart 2019

Wij komen al zo'n 12 jaar lang 2x per jaar in Gent maar gek genoeg hebben we nog genoeg nieuwe tips gehaald uit de plattegrond, zeer effectief dus, chapeau!

Helma Hanegraaf14 februari 2019

Duidelijke routebeschrijving van de stadswandeling met goede uitleg van alle mooie plekken in Gent. Een aanrader!

Leys Gina28 januari 2019

Dankzij deze reisgids hebben wij deze mooie stad ontdekt. Zit goed in elkaar en ook d kleine details waar je zelf niet zou opletten, zijn er in vervat. Dankjewel het maakte deze trip top!

Vande Wege30 december 2018

Leuke plaatsen in Gent gezien, die we zeker niet zouden gezien hebben mochten we jullie reisroute niet gevolgd hebben. En met wat extra informatie op de verschillende plaatsen krijg je meteen leuke weetjes mee.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info