Kerstmarkt Gent 2021: AFGELAST

Beleef Gent in sfeer van feeëriek licht en warmte

De complete Gentse binnenstad is omgetoverd in één groot kerstdecor. Overal feeërieke lichtjes, fonkelende kerstversiering in de shoppingstraten. De kerstmarkt ligt gespreid van het Sint-Baafsplein over de Korenmarkt tot het Veerleplein. In de meer dan 150 chalets vind je heel wat inspiratie voor kerstgeschenken.In het Gravensteen vind je het Winterwonderkasteel. De ijspiste ligt onder de Stadshal. Speciale aandacht voor de kinderen met animatie in 'Het Land van Wijs' in de Sint-Niklaaskerk. Kerst 'leeft' echt in Gent.

Locaties kerstmarkt Gent: Sint-Baafsplein, stadshal, Korenmarkt, Veerleplein.
Kerstmarkt Gent
Kerstmarkt Gent 2021: AFGELAST
  • Locaties: Sint-Baafsplein, Korenmarkt, E. Braunplein en Veerleplein
  • Volg onze wandelroute met passage langs meer dan 150 kerstchalets 
  • Schaatsen onder de stadshal, Winterwonderkasteel in het Gravensteen 
  • 4 koopzondagen tijdens Gentse Winterfeesten
  • Download de gratis reisgids kerstmarkt Gent
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,50
Foto's: Fotolia.com

Winter in Gent 2021: AFGELAST

Meer dan 150 sfeervol verlichte chalets met kerstartikelen, leuke hebbedingetjes, artisanale souvenirs en veel typische winterse lekkernijen (chocolademelk, glühwein, wafels, braadworst...) staan verspreid vanaf de Sint-Baafskathedraal over Gouden Leeuwplein, Botermarkt, Klein Turkije, Korenmarkt en het Veerleplein. De schaatspiste ligt onder de stadshal. In totaal 200 000 lichtjes, meer dan 500 kerstbomen. De Gentse Kerstmarkt wist een plaatsje te veroveren in de top tien van kerstmarkten in Europa!

Gezelligheid, animatie, attracties voor jong en oud 

Een ijspiste van ruim 700 m² met een apart baantje 'only for kids onder de stadshal op het Emiel Braunplein. Naast de ijspiste komt een infostand voor het publiek.  Het Sint-Veerleplein brengt je terug naar de jaren '20 met ondermeer een kermismolen. Alle pleinen zijn feeëriek verlicht. Da's Gent tijdens de kersttijd. Maar er is nog méér ...

Meer informatie vind je op www.winteringent.be    

Net als andere jaren viert men de overgang van oud naar nieuw met een kleurrijk spektakelvuurwerk op Portus Ganda.      

Wandelroute Gent: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.

Openbaar vervoer: met de trein naar Gent is de goedkoopste manier maar het treinstation Gent St.Pieters ligt niet dichtbij het stadscentrum. Toch zijn er goede en snelle verbindingen. Wie start op de Vrijdagmarkt (start wandelroute) neemt tram 1 tot aan het Gravensteen (op de kaart ‘Lievestraat’). Vandaar kan je via het Patershol naar de Vrijdagmarkt. Je kan ook kiezen om op de Kouter te starten. Dan neem je tram 21 tot aan het Justitiepaleis of de Kouter zelf.

Met de auto: De goedkoopste manier is de P+R aan Flanders Expo (afrit op de E40). Daar neem je de tram (gratis parking) naar het Sint-Pietersstation (rechtstreekse verbinding). Aan het treinstation kan je dan verder zoals hierboven beschreven bij ‘openbaar vervoer’.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Gent

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Gent? Plaats je beoordeling

Karin 27 december 2019

Duidelijke routebeschrijving langs de verschillende pleinen waar de Gentse Kerstmarkten te vinden zijn. Inclusief een korte historische beschrijving van de gebouwen of kunst die je onderweg passeert.

Marianne26 december 2019

Mooie duidelijke route. Je komt langs mooiste plekjes.

alie voorhaar25 december 2019

Leuk gedaan bedankt

ANN Nevejans21 december 2019

Wij zijn met 4 personen vanuit Wondelgem met de tram naar de Kerstmarkt gegaan Dat kostte ons €24. Openbaar vervoer veel te duur. Volgende keer gaan we met de auto en betalen we met veel plezier €3 parking.

Anneke van Amstel2 oktober 2019

Beste mensen, Het is vandaag 2 oktober,maar verheug me al op de bruikbare tips om de stad Gent met kerst en de dagen daarvoor te gaan gebruiken. Onze dank!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info