Kerstmarkt Gent 2017: 08/12/17 t/m 07/01/2018

Beleef Gent in sfeer van feeëriek licht en warmte

De complete Gentse binnenstad is omgetoverd in één groot kerstdecor. Overal feeërieke lichtjes, fonkelende kerstversiering in de shoppingstraten. De kerstmarkt ligt gespreid van het Sint-Baafsplein over de Korenmarkt tot het Veerleplein. In de meer dan 150 chalets vind je heel wat inspiratie voor kerstgeschenken.Op de Korenmarkt staat het reuzenrad. De ijspiste ligt onder de Stadshal. Speciale aandacht voor de kinderen met animatie in 'Het Land van Wijs' in de Sint-Niklaaskerk. Kerst 'leeft' echt in Gent.

Locaties kerstmarkt Gent: Sint-Baafsplein, stadshal, Korenmarkt, Veerleplein.
 • Monasterium PoortAckere *** inclusief ontbijtbuffet

  Gent 4 dagen in historisch hotel***

  Pal in het historische centrum van Gent ligt Monasterium PoortAckere***. De kamers zijn eenvoudig maar kregen een moderne restyling. Verblijf inclusief ontbijtbuffet

  va.€ 99 - Boek nu
Kerstmarkt Gent
Kerstmarkt Gent 2017: 08/12/17 t/m 07/01/2018
 • Locaties: Sint-Baafsplein, Korenmarkt, E. Braunplein en Veerleplein
 • Volg onze wandelroute met passage langs meer dan 150 kerstchalets 
 • Schaatsen onder de stadshal, reuzenrad op de Korenmarkt 
 • 5 koopzondagen tijdens Gentse Winterfeesten
 • Download de gratis reisgids kerstmarkt Gent
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Gentse Winterfeesten 2017

Meer dan 150 sfeervol verlichte chalets met kerstartikelen, leuke hebbedingetjes, artisanale souvenirs en veel typische winterse lekkernijen (chocolademelk, glühwein, wafels, braadworst...) staan verspreid vanaf de Sint-Baafskathedraal over Gouden Leeuwplein, Botermarkt, Klein Turkije, Korenmarkt en het Veerleplein. Het reuzenrad staat op de Korenmarkt!  De schaatspiste ligt onder de stadshal. Speciaal voor de kinderen is er het kinderdorp 'Land van Wijs' in de Sint-Niklaaskerk. De Gentse Kerstmarkt wist een plaatsje te veroveren in de top tien van kerstmarkten in Europa! Krijgt Gent tijdens de Gentse Winterfeesten opnieuw 2 miljoen bezoekers zoals in 2016?

Gezelligheid, animatie, attracties voor jong en oud 

Een ijspiste van ruim 700 m² met een apart baantje 'only for kids onder de stadshal op het Emiel Braunplein. Het reuzenrad op de Korenmarkt laat je vanop 46 meter hoogte van Gent in kerstsfeer genieten. Kermismolen op het Sint-Baafsplein. Alle pleinen zijn feeëriek verlicht. Da's Gent tijdens de kersttijd. Maar er is nog méér ...

Voor het eerst doet het Veerleplein écht mee in het Gentse kerstgebeuren. Ook hier staan nu kerstchalets neergeplant. Het Gravensteen als decor zorgt voor een middeleeuws kerstgevoel. Twee weken lang strijkt het Winter Food Festival 'Taiga' hier neer met foodtrucks en veel meer. Op de Kouter kreeg de kiosk een prachtig kerstkleedje, staat een verlicht rendier en brengt de sfeerverlichting voor een echte kerststemming. Het orgelpunt vind je op de Korenmarkt waar het reuzenrad staat en onder een kerstboombar van wel 10 meter hoog kan je iets drinken.   

De Sint-Niklaaskerk vormt voor de kinderen opnieuw het decor voor 'Het Land van W'ijs', een doe-, leer- en speelparadijs in een winters winterwonderbos. Via een doolhof moeten ze tot bij de kerstman en zijn elfjes zien te geraken in een ijskasteel. Ze worden beloond met een cadeautje. Meer animatie voor de kleinsten vind je op www.winteringent.be    

Sfeer en gezelligheid, live optredens van bands en DJ's, de geur van dennen, ... Ook deze editie van de Gentse Winterfeesten kan je het beleven in Klein Turkije. In de 'glazen bar' vind je warmte, gezelligheid en dat beetje licht in de donkerste dagen.

Het Gravensteen wordt omgetoverd in een Winterwonderkasteel. Dit keer keert men terug naar eind 12de eeuw, naar de tijd waarin Filips van de Elzas als bezieler van het Gravensteen optrad. Met projecties en videomapping ben je getuigen van een schitterend schouwspel. Aperitiefconcerten van 26 tot 29 december, om 11.00 u. Verhalenfestival zelfde data, in de namiddag. Winderwonderkasteel is op vrijdag- en zaterdagavond tijdens de kerstvakantie uitzonderlijk open tot 22.00 u. In het Gravensteen kan je met de kinderen ook naar het Verhalen- en Spekkenfestival (van 3 tot 5 januari 2018)  

Net als andere jaren viert men de overgang van oud naar nieuw met een kleurrijk spektakelvuurwerk op Portus Ganda.      

Shopping in Gent, 5 koopzondagen!

Onze wandelroute brengt je automatisch naar de belangrijkste Gentse winkelstraten. Dit is uiteraard de Lange Munt, Mageleinstraat, Volderstraat, Henegouwenstraat, Brabantdam en de Veldstraat. Eindejaarsshoppen kan je dit jaar ook tijdens liefst 5 koopzondagen!

Wandelroute Gent: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.

Openbaar vervoer: met de trein naar Gent is de goedkoopste manier maar het treinstation Gent St.Pieters ligt niet dichtbij het stadscentrum. Toch zijn er goede en snelle verbindingen. Wie start op de Vrijdagmarkt (start wandelroute) neemt tram 1 tot aan het Gravensteen (op de kaart ‘Lievestraat’). Vandaar kan je via het Patershol naar de Vrijdagmarkt. Je kan ook kiezen om op de Kouter te starten. Dan neem je tram 21 tot aan het Justitiepaleis of de Kouter zelf.

Met de auto: De goedkoopste manier is de P+R aan Flanders Expo (afrit op de E40). Daar neem je de tram (gratis parking) naar het Sint-Pietersstation (rechtstreekse verbinding). Aan het treinstation kan je dan verder zoals hierboven beschreven bij ‘openbaar vervoer’.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Gent

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Gent? Plaats je beoordeling

bjorn17 januari 2018

Erg gezellig.

Van Gulck Marjan12 januari 2018

Een mooie, gezellige wandeling waarbij we tegelijk ook de belangrijkste bezienswaardigheden te zien kregen!

Marleen Vandenstorme8 januari 2018

Uw reisplan heb ik afgeprint. Het was heel tof, de uitgestippelde route te volgen. Het was voor ons gezelschap een zeer aangename dag. Bedankt!

Ad3 januari 2018

Ik ben best wel wat gewend, maar de beste kerst vier je in Gent.

LILIANE CAELS2 januari 2018

Dachten na de kerstmarktroute in Brussel dat Gent "gewoontjes" zou zijn doch heel hard meegevallen en de prijzen van spijs en drank vonden we ook een meevaller. Dank voor de route

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info