Kerstmarkt Gent 2019: 06/12/19 t/m 05/01/2020

Beleef Gent in sfeer van feeëriek licht en warmte

De complete Gentse binnenstad is omgetoverd in één groot kerstdecor. Overal feeërieke lichtjes, fonkelende kerstversiering in de shoppingstraten. De kerstmarkt ligt gespreid van het Sint-Baafsplein over de Korenmarkt tot het Veerleplein. In de meer dan 150 chalets vind je heel wat inspiratie voor kerstgeschenken.Op de Korenmarkt staat het reuzenrad. De ijspiste ligt onder de Stadshal. Speciale aandacht voor de kinderen met animatie in 'Het Land van Wijs' in de Sint-Niklaaskerk. Kerst 'leeft' echt in Gent.

Locaties kerstmarkt Gent: Sint-Baafsplein, stadshal, Korenmarkt, Veerleplein.
Kerstmarkt Gent
Kerstmarkt Gent 2019: 06/12/19 t/m 05/01/2020
  • Locaties: Sint-Baafsplein, Korenmarkt, E. Braunplein en Veerleplein
  • Volg onze wandelroute met passage langs meer dan 150 kerstchalets 
  • Schaatsen onder de stadshal, reuzenrad op de Korenmarkt 
  • 4 koopzondagen tijdens Gentse Winterfeesten
  • Download de gratis reisgids kerstmarkt Gent
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Gentse Winterfeesten 2019

Meer dan 150 sfeervol verlichte chalets met kerstartikelen, leuke hebbedingetjes, artisanale souvenirs en veel typische winterse lekkernijen (chocolademelk, glühwein, wafels, braadworst...) staan verspreid vanaf de Sint-Baafskathedraal over Gouden Leeuwplein, Botermarkt, Klein Turkije, Korenmarkt en het Veerleplein. Het reuzenrad staat op de Korenmarkt!  De schaatspiste ligt onder de stadshal. Speciaal voor de kinderen is er het kinderdorp 'Land van Wijs' in de Sint-Niklaaskerk. In totaal 200 000 lichtjes, meer dan 500 kerstbomen. De Gentse Kerstmarkt wist een plaatsje te veroveren in de top tien van kerstmarkten in Europa!

Gezelligheid, animatie, attracties voor jong en oud 

Een ijspiste van ruim 700 m² met een apart baantje 'only for kids onder de stadshal op het Emiel Braunplein. Naast de ijspiste komt een infostand voor het publiek. Het reuzenrad op de Korenmarkt laat je vanop 46 meter hoogte van Gent in kerstsfeer genieten. Op het Sint-Baafsplein staat een kermismolen. Alle pleinen zijn feeëriek verlicht. Da's Gent tijdens de kersttijd. Maar er is nog méér ...

Ook het Veerleplein doet mee in het Gentse kerstgebeuren. Tien avonden gaat het er extra feestelijk aan toe met koorconcerten maar ook met een dolle après-ski-party. Er staat een paardenmolen, een carrouseltent wat de kerstbeleving van de jaren '20 oproept. Het Gravensteen als decor zorgt voor een middeleeuws kerstgevoel. Op de Kouter krijgt de kiosk een kerstkleedje, kan je kiezen uit vele kerstbomen die er te koop staan, zorgt de sfeerverlichting voor een echte kerststemming. Het orgelpunt vind je op de Korenmarkt waar het reuzenrad staat en onder een kerstboombar van wel 10 meter hoog kan je iets drinken.   

De Sint-Niklaaskerk vormt voor de kinderen opnieuw het decor voor 'Het Land van W'ijs', een doe-, leer- en speelparadijs in een winters winterwonderbos. Via een doolhof moeten ze tot bij de kerstman en zijn elfjes zien te geraken in een ijskasteel. Ze worden beloond met een cadeautje. Meer animatie voor de kleinsten vind je op www.winteringent.be    

Sfeer en gezelligheid, live optredens van bands en DJ's, de geur van dennen, ... Ook deze editie van de Gentse Winterfeesten kan je het beleven in Klein Turkije. In de 'glazen bar' vind je warmte, gezelligheid en dat beetje licht in de donkerste dagen.

Net als andere jaren viert men de overgang van oud naar nieuw met een kleurrijk spektakelvuurwerk op Portus Ganda.      

Shopping in Gent, 4 koopzondagen!

Onze wandelroute brengt je automatisch naar de belangrijkste Gentse winkelstraten. Dit is uiteraard de Lange Munt, Mageleinstraat, Volderstraat, Henegouwenstraat, Brabantdam en de Veldstraat. Eindejaarsshoppen kan je dit jaar ook tijdens liefst 4 koopzondagen in december!

Wandelroute Gent: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.

Openbaar vervoer: met de trein naar Gent is de goedkoopste manier maar het treinstation Gent St.Pieters ligt niet dichtbij het stadscentrum. Toch zijn er goede en snelle verbindingen. Wie start op de Vrijdagmarkt (start wandelroute) neemt tram 1 tot aan het Gravensteen (op de kaart ‘Lievestraat’). Vandaar kan je via het Patershol naar de Vrijdagmarkt. Je kan ook kiezen om op de Kouter te starten. Dan neem je tram 21 tot aan het Justitiepaleis of de Kouter zelf.

Met de auto: De goedkoopste manier is de P+R aan Flanders Expo (afrit op de E40). Daar neem je de tram (gratis parking) naar het Sint-Pietersstation (rechtstreekse verbinding). Aan het treinstation kan je dan verder zoals hierboven beschreven bij ‘openbaar vervoer’.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Gent

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Gent? Plaats je beoordeling

Anneke van Amstel2 oktober 2019

Beste mensen, Het is vandaag 2 oktober,maar verheug me al op de bruikbare tips om de stad Gent met kerst en de dagen daarvoor te gaan gebruiken. Onze dank!

johan nachtegael8 januari 2019

Wij waren zeer tevreden met de reisgids... er stonden goede tips in en heel wat uitleg over de gebouwen en dingen die we op onze wandeling tegenkwamen... de organisatie verdient een dikke pluim... een prachtige , sfeervolle kerstmarkt!!

Symons27 december 2018

Zoals verwacht top

Gerd24 december 2018

Jammer dat de uitgekozen dag het weer niet mee zat. Veel regen en bijgevolg veel terrasjes, cafeetjes gedaan onderweg. De kerstsfeer kwam pas op gang rond 16.30 uur maar de wandeling was zeker de moeite. Voor herhaling vatbaar!

Holvoet18 december 2018

Leuke wandeling mooie kerstmarkt

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info