Kerstmarkt Gent 2023: 07/12 t/m 31/12/23

Beleef Gent in sfeer van feeëriek licht en warmte

De complete Gentse binnenstad is omgetoverd in één groot kerstdecor. Overal feeërieke lichtjes, fonkelende kerstversiering in de shoppingstraten. De kerstmarkt (07/12 t/m 31/12/23) ligt gespreid van het Sint-Baafsplein over de Korenmarkt, Botermarkt  en Klein Turkije. In de meer dan 150 chalets vind je heel wat inspiratie voor kerstgeschenken.In het Gravensteen vind je het Winterwonderkasteel (09/12 t/m 07/01/24). De rolschaatspiste ligt onder de Stadshal.  

Locaties kerstmarkt Gent: Sint-Baafsplein, stadshal, Korenmarkt, Veerleplein.
Kerstmarkt Gent
Kerstmarkt Gent 2023: 07/12 t/m 31/12/23
  • Locaties: Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Botermarkt en Klein Turkije
  • Volg onze wandelroute met passage langs meer dan 150 kerstchalets 
  • Rolschaatsen onder de stadshal, Winterwonderkasteel in het Gravensteen 
  • Koopzondagen tijdens Gentse Winterfeesten 
  • Download de gratis preview reisgids met een centrumwandeling
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 8,50
Foto's: Fotolia.com

Winter in Gent 2023: 07/12 t/m 31/12/23

Meer dan 150 sfeervol verlichte chalets met kerstartikelen, leuke hebbedingetjes, artisanale souvenirs en veel typische winterse lekkernijen (chocolademelk, glühwein, wafels, braadworst...) staan verspreid vanaf de Sint-Baafskathedraal over Gouden Leeuwplein, Botermarkt, Klein Turkije en Korenmarkt. De rolschaatspiste ligt onder de stadshal. In totaal 200 000 lichtjes, meer dan 500 kerstbomen. De Gentse Kerstmarkt wist een plaatsje te veroveren in de top tien van kerstmarkten in Europa!

Gezelligheid, animatie, attracties voor jong en oud 

Een rolschaatspiste van ruim 700 m² onder de stadshal op het Emiel Braunplein. Naast deze piste is er nu ook een rolschaatsbar 'Chez Babette'.  Maar er is nog meer voor de kinderen zoals een vliegende slee op de carrousel aan de kathedraal en natuurlijk het Winterwonderkasteel in het Gravenkasteel. Alle pleinen zijn feeëriek verlicht. Da's Gent tijdens de kersttijd. Maar er is nog méér ...

Meer informatie vind je op www.winteringent.be    

Net als andere jaren viert men de overgang van oud naar nieuw met een kleurrijk spektakelvuurwerk op Portus Ganda.      

Wandelroute Gent: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs alle kerstmarkten, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.

Openbaar vervoer: met de trein naar Gent is de goedkoopste manier maar het treinstation Gent St.Pieters ligt niet dichtbij het stadscentrum. Toch zijn er goede en snelle verbindingen. Wie start op de Vrijdagmarkt (start wandelroute) neemt tram 1 tot aan het Gravensteen (op de kaart ‘Lievestraat’). Vandaar kan je via het Patershol naar de Vrijdagmarkt. Je kan ook kiezen om op de Kouter te starten. Dan neem je tram 21 tot aan het Justitiepaleis of de Kouter zelf.

Met de auto: De goedkoopste manier is de P+R aan Flanders Expo (afrit op de E40). Daar neem je de tram (gratis parking) naar het Sint-Pietersstation (rechtstreekse verbinding). Aan het treinstation kan je dan verder zoals hierboven beschreven bij ‘openbaar vervoer’.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Gent

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Gent? Plaats je beoordeling

Kathleen Maertens16 november 2023

Goeiemorgen Geert! Met plezier nam ik jullie reisgids door, die overzichtelijk is en vol interessante tips staat. We hebben ons dagje Gent adhv jullie gids georganiseerd en hadden een topdagje! Dankje om zo'n leuk document met ons te delen!

Karin 27 december 2019

Duidelijke routebeschrijving langs de verschillende pleinen waar de Gentse Kerstmarkten te vinden zijn. Inclusief een korte historische beschrijving van de gebouwen of kunst die je onderweg passeert.

Marianne26 december 2019

Mooie duidelijke route. Je komt langs mooiste plekjes.

alie voorhaar25 december 2019

Leuk gedaan bedankt

ANN Nevejans21 december 2019

Wij zijn met 4 personen vanuit Wondelgem met de tram naar de Kerstmarkt gegaan Dat kostte ons €24. Openbaar vervoer veel te duur. Volgende keer gaan we met de auto en betalen we met veel plezier €3 parking.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info