Citytrip Gent? Alle bezienswaardigheden van Gent

Download de gratis stadgids en ontdek de historische gebouwen in Gent

Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt het hier beschreven wandeltraject zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen. De geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Bovendien is Gent ook een bijzonder gezellige stad, zowel voor bezoekers als voor de bewoners, met ook een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken. Lees meer

  • Verken Gent op vele manieren
  • Loop langs alle bezienswaardigheden
  • Ontdek de boeiende musea
  • Maak kennis met het historische Gent
  • Ontdek de lekkere en leuke horecazaken

Gratis reisgids Gent?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 8,50

Gent heeft wel meer mooie plekjes dan alleen maar in de Kuip: de omgeving van het Oud-Begijnhof bijvoorbeeld, met aansluitend de Rabottorens, een stukje Gent dat al evenzeer een eeuwenoude geschiedenis heeft. Het Oud-Begijnhof met zijn unieke sfeer dateert van de 13de eeuw.

Gent telt heel wat waardevolle musea die je via een wandeltraject met elkaar kan verbinden. Je zal merken dat het aanbod zeer verscheiden is: van volkskunde tot design, van klassiek tot modern, van stads- tot kindermuseum. Elke bezoeker zal zijn gading vinden tussen de rijke collecties en tijdelijke tentoonstellingen. Bovendien is er met de laatste uitbreiding, het stadsmuseum STAM, nu zelfs een heus 'museumkwartier' in Gent: vier topmusea in een straal van 500 meter.

Reviews en beoordelingen citytrip Gent

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gent? Plaats je beoordeling

H.M 16 september 2023

Het ziet er weer heel goed uit. We zijn nog niet naar Gent geweest, dit gebeurt volgend jaar april. Maar met de info van jullie in de hand, wordt dit vast genieten !

Jan Schenkelaars 25 mei 2022

Goed en bruikbaar.

Wendy 19 augustus 2021

Leuke en handige gids. Hebben de vermelde stadswandeling zonder problemen gevolgd. Zeer interessante en mooie stad Gent !

Rita 10 maart 2020

Super en vlot om te volgen

Fienny brouns 28 mei 2019

Fijne wandeling , je komt langs alle bezienswaardigheden , alles goed uitgelegd. Gent is een toffe stad

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info