Citytrip of weekendje weg Leuven: info en bezienswaardigheden

Informatie voor een bezoek aan bezienswaardigheden Leuven

Leuven bezit een schat aan eeuwenoude gebouwen, elk met een eigen verhaal. Onze gratis reisgids Leuven leidt je langs de interessantste bezienswaardigheden en gidst je ook door fraaie stukjes groen. Honger of dorst lijden in Leuven is onmogelijk. Leuven is dé bierstad van België. Met een bierwandeling ontdek je alle facetten ervan. Voor veel winkels en restaurants moet je in de Muntstraat zijn. Lees meer

Proeven van kunst, cultuur en bier in Leuven
  • De Oude Markt leeft dag en nacht
  • Leer de bieren kennen van Leuven
  • Ontdek de bezienswaardigheden en het groen van Leuven
  • Shoppen en honger stillen in één straat
  • Tips voor mobiliteit 

Gratis reisgids Leuven?

Gratis reisgids downloaden

Leuven bierstad

Een unieke huisbrouwerij, ontelbare cafés, bijzondere biercafés, de grootste brouwerij ter wereld, het grootste aanbod aan biersoorten ter de wereld, talrijke bierevenementen, … Het moet duidelijk zijn dat Leuven dé bierstad is van België. In onze gratis reisgids is een bierwandeling door Leuven opgenomen. Die brengt je langs die plaatsen die je moet gezien en bezocht hebben in het teken van het bier. Het aanbod is zo divers dat elkeen er zijn gading in vindt. We voegen er ook een culturele noot aan toe, maar bier is nergens veraf.

Honger of dorst

De plaats met het meest aantal horecazaken in Leuven is de Oude Markt. Bij zomers weer is dit de plaats bij uitstek om een terrasje te doen. Ook ’s avonds is dit een bruisend marktplein. Info: www.oudemarktleuven.be  De restaurantstraat is de Muntstraat, tussen de winkels zijn er meer dan 20 restaurants met diverse internationale keukens. Info: www.muntstraat.be. Maar je vindt ook elders in de stad een gevarieerd aanbod aan restaurants. Voor ieder van wils! Link: http://bit.ly/restaurants-leuven-nl

Tip: Herberg Domus en Huisbrouwerij Brauhaus, Tiensestraat 8, www.domusbrauhaus.be  De eerste reden om bij Domus binnen te stappen zijn de bieren die rechtstreeks van de brouwketel worden getapt: de vaste bieren Nostra Domus en ConDomus, en vier seizoensbieren waaronder het kerstbier Nen Engel. Daarnaast is er een breed gamma hongerstillers, van broodjes en pasta tot stevige hoofdgerechten.

Domus Brauhaus is de kleine huisbrouwerij rechtstreeks verbonden aan de herberg. Bierliefhebbers proeven zo de huisgebrouwen bieren in ideale omstandigheden.
De brouwerij werd in 2017 volledig vernieuwd en bestaat uit drie prachtige ruimtes, waaronder een bijzondere Middeleeuwse kelder. Bij een bezoek kan je genieten van de 6 huisbieren, gepaird met lokale hapjes.

Parkeren

We raden aan om je wagen te parkeren bij het treinstation in de Parking De Bond (Martelarenplein 18). Met je parkeerticket reizen alle inzittenden gratis met de bus tot in het centrum (parkeerticket tonen aan buschauffeur en je krijgt een busticket nodig voor de retour), info op www.leuven.be (rubriek ‘Leven / Mobiliteit / Parkeren’). Maar je kan ook te voet naar het centrum wandelen (1 km).

Met de trein naar Leuven

Het treinstation (Martelarenplein) bevindt zich recht tegenover het begin van de Bondgenotenlaan. Via deze straat ben je op minder dan 1 kilometer van de Grote Markt. Je kan ook met de lijnbus tot het hart van de stad. Je stapt uit aan het Rector De Somerplein net voor de Grote Markt (reisduur 8 min. / 2de halte van aan het station).

Reviews en beoordelingen citytrip Leuven

Heb je zelf tips of opmerkingen over Leuven? Plaats je beoordeling

elly 4 december 2023

Zeer duidelijke wandeling.Genoten van ons dagje uit.

evelyne 7 november 2023

heel mooie wandelingen met altijd met goeie uitleg ! altijd leuk om een gids bij te hebben als we op citytrip vertrekken

Jo 24 januari 2023

Fijne gids, duidelijk leesbaar en mooie foto's

Mark 18 januari 2023

Uitgebreide en afwisselende wandelroute. Duidelijke beschrijving. Een aanrader!

Heinie 3 november 2022

Leuke en uitgebreide wandelroute door Leuven. Heel goed beschreven en leuk om te doen. Deze wandeling moet je beslist doen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info