Citytrip Liverpool? Ontdek alle bezienswaardigheden in Liverpool

Ontdek de herinneringen aan The Beatles in Liverpool.

Het is meer dan 40 jaar geleden dat de Beatles het muziekwereldje op z'n kop hebben gezet. De mythe van deze popgroep is bijlange na nog niet over, het succes van Paul McCartney is hiervan het levende bewijs. Liverpool, in NW-Engeland, is de plaats waar de 'fab four' opgroeiden. Deze stad steekt vol met herinneringen aan de Beatles. Met dit dossier geven we een overzicht van de mogelijkheden tijdens een citytrip Liverpool.  Lees meer

  •  
  • Ga ter plaatse de mythe van de Beatles 
  • Bezoek het huis waar John Lennon opgroeide
  • Waar bracht Paul McCartney zijn jeugd door?
  • Spot het geboortehuis van George Harrison
Ontdek hotelpromoties

Home Sweet Home, de huizen waar de Beatles opgroeiden

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr zijn alle vier afkomstig van Liverpool. In 2003 is Mendips, het huis waar John Lennon opgroeide, geopend voor het publiek. John Lennon kwam in dit kleine huis, gelegen aan 251 Menlove Avenue, aan op 5-jarige leeftijd om er te wonen met zijn tante Mimi. Hij woont er tot zijn 23ste, voordat de internationale carrière van de Beatles hem ertoe brengt de familiestek te verlaten. Yoko Ono koesterde de wens dat dit huis zorgvuldig zou worden onderhouden en dat de talrijke fans van haar echtgenoot er zouden van kunnen genieten. Aldus schonk ze Mendips aan het National Trust. 

Op 20 Forthlin Road, in de wijk Allerton, is het oude huis van de McCartney’s een andere trekpleister in de geschiedenis van de Beatles. Het is in dit kleine huis met twee verdiepingen, typerend voor de jaren ’50, dat Paul McCartney zijn tienerjaren en zijn eerste jaren als volwassene doorbrengt, tot aan het ongelofelijke succes van de Beatles. Wanneer hij John Lennon ontmoet, neemt het duo er zijn intrek om er te repeteren. Het huis van de McCartney’s behoort eveneens toe aan het National Trust. Familiefoto’s, antiek meubilair en voorwerpen die toebehoorden aan de jonge Beatles kan je er bewonderen.

In Arnold Grove, de doodlopende laan vlakbij Penny Lane, met huisnummer 12, kan men de buitenkant waarnemen van het kleine geboortehuis van George Harrison.

Richard Starkey, alias Ringo Starr (hij kreeg de bijnaam Ringo wegens zijn tomeloze voorliefde voor ringen!) werd geboren in een klein huis van rode baksteen waar zijn familie woonde en dat gelegen was in 9 Madryn Street. Hij groeit vervolgens op in de volkswijk « The Dingle », in 10 Admiral Grove, in een heel klein huisje van 2 verdiepingen dat men aan de buitenkant kan waarnemen.

  •  

Reviews en beoordelingen citytrip Liverpool

Heb je zelf tips of opmerkingen over Liverpool? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info