Liverpool: inspiratie plekjes van de Beatles

Van Penny Lane tot Strawberry Fields.... forever!

De fans zullen er werkelijk van versteld staan in welke mate de Beatles - gehecht als ze waren aan hun geboortestad - zich in hun liedjes hebben laten inspireren door echt bestaande plekken in Liverpool. Er gaat dan ook niets boven een emotioneel bezoek aan hun uitverkoren plekjes!  Lees meer

  •  
  • Ga kijken naar de bezongen plekjes
  • Onsterfelijk gemaakt door de Beatles songs
  • Wandelen in de Penny Lane
  • Beeld je in hoe Strawberry Fields moet geweest zijn
Ontdek hotelpromoties

Penny Lane

Penny Lane (" is in my ears and in my eyes... ") is geen verzinsel, net zo min als de kapperszaak, de bank en het afdak. Penny Lane bevindt zich immers op enkele honderden meter van de huizen waar Paul McCartney en John Lennon opgroeiden. Paul was trouwens koorknaap in de St Barnabé-kerk die uitkomt op Penny Lane. Het bord waarop de naam van de straat vermeld staat, werd al zo vaak gestolen dat "Penny Lane" voortaan zomaar geschilderd is!

Strawberry Fields

Strawberry Fields (" ...forever ! ") is een groot Victoriaans bouwsel omgeven door een bosrijk park. Het bevindt zich op Beaconsfield Road vlak aan het einde van Menlove Avenue, op 5 minuten te voet van Mendips waar John Lennon woonde. Elk jaar ging zijn tante met hem naar de grote kermis die georganiseerd werd in de tuinen van dit weeshuis van het Leger des Heils. Het liedje Strawberry Fields Forever kwam uit in 1967, doortrokken van deze zoete herinneringen. Vandaag is het complex gesloopt maar het grote, rood geverfde hek is er nog, ter aanduiding van de toegang tot de eigendom.

Reviews en beoordelingen Penny Lane

Heb je zelf tips of opmerkingen over Penny Lane? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info