Liverpool: Mathew Street, de straat die de Beatles op de kaart zette

Mathew Street, dé straat van de bekroning

Onmogelijk zich een weg langs de sporen van de Beatles voor te stellen zonder te stoppen in Mathew Street. Deze kleine drukke straat is gelegen nabij het Albert Dock, in volle stadscentrum, en markeert het begin van de glorietijd van de vier jongens in de wind.  Lees meer

  •  
  • Loop in de Mathew Street, de Beatles straat
  • Maak kennis met de legendarische Cavern Club
  • Bezoek de pub waar ook de Beatles vaak kwamen
  • Ga kijken naar mytische muziekinstrumenten
  • Souvenirs kopen in de Beatles Shop 
  • Zoek de fresco's op in de Jacaranda Club
Ontdek hotelpromoties

Cavern Club

In het nummer 10 is de Cavern Club , de eerste concertzaal van de Beatles, voortaan beroemd in de hele wereld. De Cavern Club werd gesloten in 1973 en daarna gesloopt. De club werd in 1984 op exact dezelfde plaats op identieke wijze heropgebouwd. Het is een exacte replica van het origineel met zijn gewelfde zalen op de kelderverdieping en zijn kleine podium.
De Cavern Club is open zeven dagen op zeven en blijft een van de bekendste live-concertzalen in Liverpool. Elk jaar, in de maand augustus, neemt de club opnieuw de plaats in de geschiedenis van de Beatles in tijdens de Beatle Week.

The Grapes

Vlak tegenover de Club bevindt zich een kleine pub met geschilderde houten gevel genaamd The Grapes. De Beatles kwamen er een glas drinken vóór of na hun concerten in de Cavern Club, die in die tijd geen alcohol mocht verkopen. Tijdens je citytrip Liverpool kan je vandaag nog steeds een foto aanschouwen van de groep die werd genomen in de Grapes in de jaren ’60 en die ophangt op de plek waar hij werd genomen.

Cavern Pub

Een beetje verder staan in de Cavern Pub mythische muziekinstrumenten tentoongesteld die toebehoorden aan de Beatles, waaronder een door Paul McCartney gesigneerde en geschonken gitaar. Buiten, vlak naast de ingang, herinnert een bronzen beeld van John Lennon, in nonchalante houding, onmiddellijk aan de hoes van zijn album « Rock’n’Roll » dat uitkwam in 1975.

Beatles Shop

Op nummer 31 zullen de verzamelaars hun hart kunnen ophalen in de Beatles Shop, een heus paradijs met souvenir-voorwerpen die verband houden met de Beatles. In de Mathew Street Gallery, op de eerste verdieping van de Beatles Shop, exposeert en verkoopt deze door John Lennon (of Yoko) gesigneerde tekeningen met een echtheidscertificaat.

Jacaranda Club

Niet ver van Mathew Street ligt de Jacaranda Club, een studentencafé waar eind jaren ’50 ‘s avonds kleine concerten werden gegeven. De Beatles kwamen er overdag geregeld een snack eten en om de muren van de Club wat op te vrolijken, stemden John Lennon en zijn vriend Stuart Sutcliffe, toen kunststudenten, ermee in om er muurfresco’s op te schilderen in ruil voor gratis lichte maaltijden en koffies. De Jacaranda Club is vandaag een trendy bar waar men nog altijd de destijds gerealiseerde fresco’s kan bewonderen.

Reviews en beoordelingen Mathew Street

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mathew Street? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info