Liverpool: nog meer bezienswaardigheden rond The Beatles

Ontdek heel wat Beatles plekjes in Liverpool

Je kan in Liverpool niet naast The Beatles kijken. De Magical Mystery Tour met een gekleurde dubbeldekker neemt je mee naar 30 plekken waar The Beatles iets mee te maken hadden. Er is zelfs een heuse Lennon's Liverpool en McCartney's Liverpool tour te volgen én een Fifth Beatle Tour over de legendarische Stu Sutcliffe en Pete Best.  Lees meer

  •  
  • Bezoek het museum The Beatles Story
  • Doe de Magical Mystery Tour met een dubbeldekker
  • Kom op 30 plaatsen gelinkt aan The Beatles
  • Aparte tours voor Lennon en McCartney fans
  • Kom meer te weten over de 'Fifth Beatle'
Ontdek hotelpromoties

St. Peter's Church in Woolton waar John Lennon en Paul McCartney elkaar voor 't eerst ontmoeten in '57, ten gelegenheid van een concert van de Quarrymen.
Eleanor Rigby zijn standbeeld staat in Stanley Street. Quarry Bank Grammar School is de plaats waar John Lennon school liep en die hem de inspiratie gaf voor zijn eerste groep: de Quarrymen.

Ook zeker bezoeken

Op het Albert Dock, in hartje Liverpool, zijn al meer dan één miljoen fans de deuren gepasseerd van de The Beatles Story, een heus museum gewijd aan de geschiedenis van de Beatles in de vorm van een onderdompeling in de wereld van de jaren '60. 

The Beatles Story

Onder de mythische voorwerpen die in The Beatles Story zijn tentoongesteld, bevinden zich de piano waarop John Lennon "'Imagine' heeft gecomponeerd, een authentieke gele onderzeeër en, sinds 25 februari jongstleden, om te vieren dat het zijn 60ste verjaardag zou zijn geweest, de allereerste gitaar van George Harrison.

Conservation Centre

En voor de liefhebbers van anekdotes is er nog het Conservation Centre, een museum gewijd aan kunstrestauratie. Het museum bezit een uiterst zeldzame gouden plaat als bekroning van het album Hard Day's Night. Dit album werd in beslag genomen door de douane in 1964 in het kader van administratieve pesterijen. De zoon van de douanier had zijn vader destijds verzekerd dat de Beatles slechts een eendagsvlieg waren en dat de plaat spoedig niets meer waard zou zijn!

Magical Mystery Tour

De beroemde Magical Mystery Tour leidt de bezoekers langs de schreden van de Beatles doorheen Liverpool aan boord van een gekleurde dubbeldekker. Dagelijks doet deze bus, op twee uur tijd, 30 plekken aan die rechtstreeks verband houden met de vier muzikanten en hun naasten, waaronder The Beatles Story. Aan boord vertellen gidsen annex Beatles-experts anekdotes over de plaatsen van de stad waar ze geboren werden, de plaatsen waar ze gewoond hebben, de scholen die ze bezocht hebben, en het onvermijdelijke Penny Lane en Strawberrie Fields, alvorens uit te komen bij de Cavern Club voor een souvenirfoto van deze unieke ervaring.

Voor de liefhebbers...

Voor diegenen die een bijzonder zwak hebben voor Paul McCartney of John Lennon : aan hen zijn twee geleide bezoeken per autocar of per auto gewijd : Lennon's Liverpool en McCartney's Liverpool. Tot slot kunnen de meest toegewijde fans tijdens een Fifth Beatle Tour nog meer vernemen over Stu Sutcliffe (overleden in 1962) en Pete Best (de drummer die ontslagen werd door producer Brian Epstein en vervangen werd door Ringo Starr in augustus 1962). De fameuze " vijfde " Beatles maken, hoewel ze minder bekend zijn als de vier eerste, ook deel uit van de geschiedenis van de groep.

Praktische informatie

Bureau voor Toerisme Liverpool: www.visitliverpool.com 
Officiële website van de Beatles: www.thebeatles.com

Reviews en beoordelingen Nog meer te zien

Heb je zelf tips of opmerkingen over Nog meer te zien? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info