Citytrip Metz: aan de oevers van de Moezel

Centre Pompidou Metz mag uiteraard niet ontbreken

Metz is prachtig gelegen aan de oevers van de Moezel. Doordat Metz een paar keer van nationaliteit veranderde werden er poorten gebouwd. De mooiste hiervan zijn in ons wandeltraject opgenomen. Uiteraard gaan we ook even op stap langs de Moezel. De rivier loopt dwars door de stad en aan de Esplanade is ze op haar mooist. Lees meer

  • Hou eens halt in Metz onderweg naar Vogezen
  • Struinen langs oevers van de Moezel
  • Bezoek de prachtige kathedraal, topattractie
  • Alle bezienswaardigheden liggen echt centraal
  • Begin en eindig bij het bijzondere Centre Pompidou Metz

Gratis reisgids Metz?

Gratis reisgids downloaden

Halfweg de wandelroute komen we bij de topattractie: de kathedraal van Metz, wereldberoemd omwille van zijn glasramen. Het is een gigantisch hoog gotisch bouwwerk dat mooi is gerestaureerd. Ze ligt zeer centraal nabij het stadhuis, de overdekte markthallen en de winkelstraten.

We lopen dan even binnen de oude stad maar onze stadswandeling beginnen en eindigen we in het 'nieuwe' stadsdeel, aan het mooie stationsgebouw. En wat natuurlijk niet kan en mag ontbreken is het Centre Pompidou Metz. Daar starten we, al was het maar om de bijzondere architectuur van dichtbij te bekijken.

Reviews en beoordelingen citytrip Metz

Heb je zelf tips of opmerkingen over Metz? Plaats je beoordeling

Josée 7 januari 2019

Heel leuke reisgids. Alles is kort en toch heel leerrijk beschreven. Leuke wandeling door Metz. Bedankt voor deze nuttige informatie!!!

Els Peusens 22 augustus 2017

Superleuke wandeling! Je komt zo op plaatsen waar je anders niet komt, ontdekt de stad op een leuke manier, krijgt extra informatie!! Heel blij dat we deze wandeling gedaan hebben! Dank jullie wel!

Anita Hoedemakers 11 juni 2016

Prima reisgids. Duidelijk met het plannetje erbij, niet te langdradig maar perfecte nuttige beschrijving, zoals alle informatie van euroreizen.

Rita Dierckx 28 januari 2016

Zeer goede reisgids, heeft mij enorm geholpen om een midweek in Metz en Straatsburg te plannen. Vele bruikbare tips. Doe zo verder!

birgit 22 november 2015

Toffe reisgids. Ondanks het feit dat de wandeling niet erg lang is, valt er voor iedereen iets te beleven,cultuur,shoppen en een hele hoop natuur. Men kan ook gemakkelijk van de route afwijken en daarna weer vlug naar de oorspronkelijke route terugkeren. Ik kende Metz alleen maar als het stadje waar je langsrijdt als je op weg naar het zuiden bent,maar het is echt een aanrader om er eens een tussenstop te houden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info