Kerstmarkt Metz 2023: 24/11 t/m 24/12/23

Kerstshopping op de kerstmarkt van Metz

Lorraine met zijn bekende steden Metz en Nancy liggen niet zo veraf en zijn dan ook een ideale bestemming als weekendtrip. In december nodigt de Moezel je uit om een paar unieke kerstmomenten te beleven.

Kerstmarkten in Metz

Vanaf 24/11 t/m 24/12/23 kan je genieten van honderden chalets vol met kerst- en eindejaarsideeën. De kerstmarkten in Metz staan op zeven verschillende plaatsen

  • Place Saint Louis, op deze markt zijn verschillende chalets met kerstproducten zoals geurkaarsen, slingers en kerstballen, maar ook chalets met zelfgemaakte producten, zoals sierraden en kunstobjecten, warme hapjes en drankjes.
  • Centre Commerciale Saint-Jacques: dit jaar koos de kerstman voor een warm plaatsje in een winkelcentrum. Er is aan de buitenkant op het Place du Forum een schaatspiste.
  • Place de la gare (Place Ch. de Gaulle): versierd met een reuzegrote spar uit de Vogezen en de kerststal zal je errond stalletjes vinden met lokale artisanale artikelen. En uiteraard zijn er ook standjes voor een drankje en hapje.
  • Place Saint-Jacques: een carrousel, een immense grote chalet met streekproducten en een bijzondere verlichting scheppen een aparte sfeer op dit plein.
  • Place de Chambre is er voor de lekkerbekken: oesters, foie gras, escargots, zoetigheden, wijn ... het ligt op jou te wachten. 
  • Place d'Armes: tussen de kathedraal en het stadhuis staat het reuzerad opgesteld. Van daaruit heb je een prachtig zicht over de stad en zijn rivier. Om de sfeer compleet te maken vind je er ook nog een paar chalets.

Onze stadswandeling in Metz brengt je langs al die 7 locaties, te downloaden via de knop 'gratis reisgids'

Kerstmarkt in Nancy

Vanaf 24 november 2023 tot 7 januari 2024 (niet op 25/12 en op 1/1) vind je de kerstmarkt van Nancy tussen de overdekte markt en het shoppingcenter. In Nancy heeft de kerstmarkt de naam van Marché de Saint-Nicolas maar de producten zijn ongeveer dezelfde zoals op andere kerstmarkten. Je zal er uiteraard producten vinden die typisch zijn voor de Lorraine. De plaats van de markt is gesitueerd bij de letter A op onze stadswandeling die je kan vinden in onze gratis reisgids (downloadknop staat hoger op deze pagina). 

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Metz

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Metz? Plaats je beoordeling

Ingrid29 december 2019

Mooie route met alle mooie plekjes van Metz! Duidelijk met goede informatie! Aanrader!!!

Jos Blokhuis25 oktober 2019

Prima gids met veel informatie over de plaatsen en wandelroutes

Tom10 december 2018

Jammer maar deze keer niet een echte kerst rondleiding door de stad. Was meer over de rondleiding in Metz met zijn gebouwen en steegjes. Wel goed beschreven, maar deze keer had ik iets meer aan een specifieke kerstwandeling gehad, omdat ik a.s. vrijdag naar Metz ga.

jef en maria13 november 2017

We hebben van diverse kerstmarkten tips aangekregen Metz-luxemburg- Trier-luik en we zijn van plan dit eind November met een weekje verlof te combineren met een rondreisje. laat van het verdere verloop nog een berichtje Hartelijk dank voor alle info

De wit reny22 oktober 2017

Zeer goed!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info