Andere bezienswaardigheden Metz: van plein naar plein

Met de Moezel in de nabijheid

De kathedraal St. Etienne loont de moeite voor een bezoek. Het bijzondere eraan is dat men in 1240 twee kerken heeft omgebouwd tot de kathedraal van St.-Etienne. Het zijn vooral de glasramen in dit gotisch bouwwerk die de aandacht trekken. De kathedraal kreeg de bijnaam van "lanterne du Bon Dieu", in totaal zijn er 6500 m² glasramen uit de 14de tot de 16de eeuw. Later werden er ook abstracte glasramen aangebracht van Bissière en tevens Het Paradijs van Marc Chagall. Lees meer

  • Metz
  • Bezienswaardigheden
  • Plein
  • St. Etienne
  • Stadhuis
  • Esplanade
Gratis reisgids downloaden

In de kathedraal is er een crypte die werd omgebouwd tot tentoonstellingsruimte en een schatkamer. Opgepast, deze hebben maar beperkte openingsuren, zijn betalend en over de middag gesloten.

Stadhuis

Vooral het plein (Place d'Armes) biedt een waaier aan mooie gebouwen met aan de ene zijde de kathedraal, aan beide uiteinden fraaie constructies (o.a. de huisvesting voor de toeristische dienst) en dan de langgerekte neoclassicistische gevel van het stadhuis, daterend van eind de 18de eeuw. De gevel kreeg een grondige opkuisbeurt in 2007. Als je de gelegenheid hebt om even binnen te wippen dan is vooral de monumentale trap het meest bezienswaardige aspect.

Esplanade

De Esplanade is een mooi plein dat deel uitmaakte van de citadel. Met je gezicht naar de Moezel heb je links het Arsenal.  Aan de rechterkant heb je de Galeries Lafayette, een groot shoppingcenter met filialen in alle grote Franse steden. Ietwat verscholen achter de bomen en meer naar de Moezel zie je rechts het Justitiepaleis. Het werd gebouwd door de laatste koning van Frankrijk (Louis XVI), maar werd vanaf de Franse Revolutie een gerechtsgebouw.

Place St. Louis

Wat op dit middeleeuws plein vooral opmerkelijk is zijn de huizen met bogengangen. Die zijn tussen de 400 en 600 jaar oud en zouden gebouwd zijn bovenop fundamenten van de Romeinse vestingswallen. Het plein was het commerciële hart van de stad. Onder die bogen werd dan ook voornamelijk handel gedreven.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Andere? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info