Shopping in Rotterdam, ruime keuze

Ontdek dé plekjes voor shopping: op straat, op de markt, in een hal

Je in de wolken voelen in Rotterdam? Als cultuur-, kunst- en levensgenieter is dat niet moeilijk met zo'n fraai aanbod aan mogelijkheden. Maar ook wie van shoppen houdt, laten we niet in de kou staan. Op het eind van onze wandeling komt de shopper ruim aan zijn trekken. De Markthal is tegelijk een shoppingplek bij uitstek, heeft een sociale functie, woonfunctie én is een kunstobject op zich. Onderga alle stappen van deze beleving. Ook op de Centrale Markt is het koppen lopen en vergeet de Lijnbaan niet, dé shoppingstraat van Rotterdam.  Lees meer

Wonen, werken, shoppen én gewoon genieten, dit alles samen in Rotterdam op één plek.
  • Hou nog wat energie over voor het shoppen
  • Bezoek de Markthal: shoppen en socializen tegelijk 
  • Geen beperkingen want 7 dagen op 7
  • Nog meer shopping in de Lijnbaan, de Centrale Markt
  • Proef het lekkerste ijs van Rotterdam, 40 coupes!
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids Zuid-Holland kopen voor € 10

Elke shopper zal in Rotterdam in de wolken zijn. De Lijnbaan vormt het hart van Rotterdam shopping, samen met de vele zijstraten. Goed om weten: de winkels zijn 7 dagen op 7 open, dus ook op zondag (vanaf 12u.). Pas in het laatste deel van onze wandelroute kom je langs de winkelstraten. Zo kan je de resterende tijd spenderen aan de vele honderden winkels of op de markt. De wandeling komt immers langs de nieuwe markthal.

Markthal

Boven boven terwijl onder je het gonst van de marktbedrijvigheid. Dát kan in de Markthal van Rotterdam. Het is eigenlijk één groot kunstwerk. Aan de buitenkant zie je woonappartementen, die tegelijk het ronde dak vormen. Binnenin een indrukwekkende hal waarin winkels, café’s en restaurantjes zijn ondergebracht en de wanden vol kunstige afbeeldingen hangen. Rotterdam heeft er nog maar een mooie troef bij. Inkopen en socializen tegelijk in een foodwalhalla en dat 7 dagen op 7. Ingenieus ingebouwde buffers moeten de overlast voor de bewoners boven zo miniem mogelijk houden.

Centrale Markt

Zowel op dinsdag, zaterdag en tijdens de zomer ’s zondags kan je hier terecht voor inkopen doen en je onderdompelen in het bruisende marktleven met liefst 400 kraampjes.

Lijnbaan, dé shoppingstraat

Moderne multifunctionele winkelstraat. Naast shops, ook ruimte voor woongebied, groen. De Lijnbaan ‘leeft’ want altijd is er wel een nieuw project in uitvoering of in voorbereiding.
Website: www.rotterdam.nl/lijnbaan 

Zin in een lekker ijsje? In de Lijnbaan moet je in de Van Oldenbarneveltstraat. Bij het volgend kruispunt ligt het ijssalon Capri.

Reviews en beoordelingen Shopping

Heb je zelf tips of opmerkingen over Shopping? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info