Rotterdam, bezienswaardigheden buiten het centrum

Bezoek Miniworld, de zoo of tuinen: variatie genoeg buiten het centrum Rotterdam

Net wanneer je denkt alles in de binnenstad van Rotterdam te hebben gezien, maak dan plannen om nog enkele bezienswaardigheden buiten het centrum te bezoeken. Alles wat in Rotterdam 'big' is, vind je in het klein terug in Miniworld Rotterdam. Een adembenemend schouwspel waar een 'dag' maar 24 minuten duurt. In een wijk kan je naar een botanische tuin. En  wil je meer dan 2000 dieren zien, een mini-regenwoud in, wandelen in een tropische tuin, dan moet je naar de zoo van Rotterdam.  Lees meer

Denk je alles te hebben gezien? Bekijk dan de aanbiedingen bezienswaardigheden buiten het centrum .
 • Rotterdam 3 dagen hotel 3* centrale ligging

  Rotterdam 3 dagen hotel 3* met ontbijtbuffet

  Het Hotel van Walsum *** ligt zeer centraal in Rotterdam, nabij het museumkwartier en op korte loopafstand van de vele winkels. En toch ligt het zeer rustig. Verblijf met ontbijtbuffet en 2 dagen gebruik van fietsen.
  va. € 107 - Boek nu
 • Je komt ogen tekort in Miniworld Rotterdam
 • Beleef een dag in 24 minuten
 • Breng de 2000 dieren in de zoo een bezoek 
 • Genieten van een oase van rust in Trompenburg
 • Zoek de verhalen achter foto's
Gratis reisgids downloaden

Miniworld Rotterdam

Binnenattractie waar een dag maar 24 minuten duurt. Dan wordt het nacht en schijnen er duizenden lampjes. Na het ontwaken, komen de ruim 27.000 bewoners opnieuw op gang net als het bruisende leven in de stad. De haven, het verkeer, bezienswaardigheden. Werkelijk bijna alles van Rotterdam ‘big’ is hier in het klein te zien. Een indrukwekkend schouwspel waar je ogen tekort komt.
Miniworld ligt op 5 minuten wandelen van het station (richting Groothandelsgebouw).
Website: www.miniworldrotterdam.com 

Diergaarde Blijdorp, de zoo van Rotterdam

Meer dan 2.000 dieren, 700 verschillende diersoorten kan je er bewonderen. Ook bij minder goed weer een aanrader want indoor een tropische tuin, vlindertuin, zelfs een mini-regenwoud, gigantisch aquarium met o.a. haaien, zeeschildpadden. 
Website: www.rotterdamzoo.nl 

Arboretum Trompenburg

Botanische tuin naar Engels landschapsmodel. Ligt in de wijk Kralingen. Een oase van rust even buiten de drukte van de stad. Onnoemlijk veel bomen, struiken, planten, bloemen. Eveneens een rosarium, heidetuin, cactussen,…Een weldaad voor tuinliefhebbers en wandelaars.
Website: www.trompenburg.nl 

Nederlands Fotomuseum

Een schat aan informatie over fotografie, historisch en hedendaags. Zowel van Nederlandse fotografen als internationaal. Niet enkel en alleen maar massa’s foto’s maar ook verhalen achter foto’s en de fotograaf. Permanente en tijdelijke tentoonstellingen. 
Website: www.nederlandsfotomuseum.nl 

Haven van Rotterdam

In de rij van wereldhavens bezet Rotterdam de 5de plek na vier Aziatische havens. Het havengebied vormt een logistiek knooppunt voor aan- en afvoer van goederen allerhande, bedrijven, overslagruimte, distributiecentra. Totale oppervlakte van ca. 12.500 ha waarvan 6.000 ha bedrijfsterreinen. Expansie werd steeds verder gezocht in de gangsluis naar de Noordzee toe met eerst het  Botlekgebied en daarna de Europoort. Verdere uitbreiding werd gecreëerd in de Noordzee met de Maasvlakte en recent de Maasvlakte 2. Met deze laatste vergrootte de totale opp. van het havengebied met liefst 20 %. Hierdoor strekt het gebied van het hart van de stad tot de Noordzee zich uit tot 42 km!  
Dagelijks vinden ruim 90.000 mensen werkgelegenheid in de haven.
Website: www.portofrotterdam.com

Cijfers (bron 2013) : er is jaarlijks in de haven van Rotterdam trafiek van 
overslag van ruim 440 miljoen ton goederen (ter vergelijking Antwerpen is de tweede haven  van Europa met 190 miljoen ton)
32.000 zeeschepen, 87.000 binnenvaartschepen
ca. 100 miljoen ton ruwe aardolie 
12 miljoen containers (geplaatst na mekaar bijna 2 keer de wereld rond!).

Reviews en beoordelingen Nog meer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Nog meer? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info