Citytrip Rotterdam of weekendje weg? Tips en info

Inspiratie voor je stedentrip Rotterdam? Ontdek de bezienswaardigheden

Een wandeling in Rotterdam brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Daartoe behoren zeker de skyline, de haven, de vele musea, Euromast, de kubuswoningen, de Erasmusbrug ... Uiteraard laten we in de stadswandeling de shoppers niet in de kou en geven we tips waar je nu het best gaat shoppen. In de Markthal kan je trouwens én winkelen én genieten van een terrasje, restaurantje en kunst in een imposante hal. Een reuze overdekte markt dus. Bruisend Rotterdam heeft ook nog leuke, interessante bezienswaardigheden net buiten het centrum. Zin in een dagje dieren kijken in de zoo Diergaarde Blijdorp? Een dag beleven die maar 24 minuten duurt i.p.v. 24 uur? MiniWorld Rotterdam maakt het waar.  Lees meer

Beetje moe maar reuze voldaan blik je 's avonds terug op een dolfijne dag Rotterdam.

  • Gebruik onze parkeertips 
  • Ga op verkenning in Rotterdam
  • Shoppen kan je er 7 op 7
  • Ontdek de Markthal
  • Kiezen uit de vele musea
  • Maak kennis met de wereldhaven 

Gratis reisgids Rotterdam?

Gratis reisgids downloaden

Wie Rotterdam zegt denkt meteen aan de haven, de Erasmusbrug, de skyline, Euromast, de kubuswoningen. Inderdaad, stuk voor stuk troeven die menig bezoeker zal bekoren. Maar deze dynamische stad biedt zoveel méér. Zo telt Rotterdam een indrukwekkende schat aan moderne gebouwen. Echte schoonheidspareltjes van architectuur waarvan je een groot deel kan bewonderen tijdens deze wandeling. Je kan binnen in talrijke musea die absoluut een bezoek waard zijn. En wie graag de shoppingtoer opgaat, komt zeker aan zijn trekken. Uitnodigende etalages, snuisteren in a-typische winkeltjes, boetiekjes, de overdekte marktplaatsen, wie past daar nu voor?  En…je kan er 7 dagen op 7 schoppen. Daarnaast zijn er uiteraard onnoemlijk veel cafeetjes, gezellige restaurantjes die je tussendoor kan meepikken om even op adem te komen. Trek makkelijke schoenen aan en geef je wandelend over aan deze veelzijdige wereldstad aan de Maas.

Parkeren

Je auto achterlaten in de binnenstad is duur. Daarom raden we aan om de P+R parkings te gebruiken. Kom je vanuit Breda dan kan je de P+R Noorderhelling nemen (Stadionweg 1, 3077 Rotterdam): afrit 24 Feyenoord. Op 15 minuten sta je in het centrum met de tram. Er mogen wel geen evenementen zijn in De Kuip(voetbalstadion Feyenoord). Iets moeilijker te vinden en op 25 minuten van het centrum met de tram is P+R Beverwaard (Edo Bergsmaweg 1, 3077 Rotterdam). Meer P+R op www.rotterdam.nl

Parkeer je toch in het centrum dan raden we de Parking 2 van het Groothandelsgebouw aan. Deze ligt naast het station en is aangegeven op de routekaart. Kies voor P2 want die is goedkoper en hanteert de tarieven van de openbare parkings.
Adres: Schaatsbaan (kruispunt Conradstraat), Rotterdam
Gps-coördinaten: N 051°55’25.02”    E 004°27’58.03”
Tarieven op www.ghg.nl 

Reviews en beoordelingen citytrip Rotterdam

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Rotterdam of weekendje weg? Tips en info? Plaats je beoordeling

Rika 13 juli 2020

Overzichtelijk, makkelijk te volgen route. De meeste bezienswaardigheden kom je tegen.

vermoesen 9 maart 2020

Zeer duidelijk en voldoende voor een 1e kennismaking met Rotterdam

Sandra 31 maart 2019

Wandeling gemaakt op 29-maart-2019. Het was een prachtige dag met stralend voorjaarsweer. De wandeling heeft ons langs een zeer verrassend Rotterdam gestuurd en was goed te volgen. We hebben vollop genoten! Bedankt euroreizen voor de reisgids!

Freddy Genar 8 februari 2019

Mooie gevarieerde wandeling doorheen de stad Rotterdam, met meer dan voldoende variatie!

Frans 2 januari 2019

Ik heb de wandelingen de download omdat ze me interessant leken en dit voorjaar een midweek plannen naar Rotterdam

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info