Stockholm: bezienswaardigheden met stipnotering

Lees over gebouwen en musea die je best niet mist

Stockholm omschrijven kan je best als een geheel van kleine randsteden, 14 eilandjes, een kustgebied met kleine rotseilanden en een schiereiland Djurgarden. In elk van de gebieden vind je tal van bezienswaardigheden. Wat je niet mag overslaan is het stadhuis (Stadshuset) omwille van de mooie zalen binnenin en het uitzicht van buiten af.  Lees meer

 • Hotels Stockholm aan dagprijs

  Hotels Stockholm aan dagprijs

  Ontdek ons aanbod aan hotels aan dagprijzen in Stockholm. Je krijgt steeds de voordeligste tarieven met een ruime keuze en beschikbaarheid.
  va. € 89 - Boek nu
 • Doe de rondleiding in het stadhuis
 • Bezoek de enige kloosterkerk
 • Bekende kunstenaars in Nationalmuseum
 • Nog meer musea: moderne kunst, geschiedkundig e.a.
Gratis reisgids downloadenKoop de reisgids Zuid-Zweden voor € 10

Stadshuset

Het stadhuis is zowat het visitekaartje van de stad geworden. Dit gebouw aan het water heeft een hoge toren van 106 meter met een windwijzer en de drie gouden kronen van het Zweedse wapen. In deze toren is er een museum die je vertelt hoe de toren werd gebouwd. Het stadhuis zelf bezoek je met een rondleiding waardoor je ondermeer in de Raadszaal komt. Het allerbelangrijkste is evenwel de Blauwe Zaal waar het banket doorgaat ter ere van de Nobelprijswinnaars. Blauwe marmer is er echter niet te zien, de architect vond de ruwe steen zo mooi dat de bekleding nooit werd aangebracht.

Riddarholmskyrkan

Dit is de enige kloosterkerk die Zweden nog rijk is, ze dateert uit de 13de eeuw en behoorde toe aan de Franciscanen. De Koninklijke familie heeft hier zijn praalgraven en grafkelders. De kerk ligt er ietwat verlaten bij maar is omgeven door prachtige gebouwen en als je wat verder naar het water stapt dan krijg je een uniek zicht op het stadhuis.

Nationalmuseum

Hier kan je terecht voor Zweedse en Europese kunst vanaf de 16de eeuw tot nu. Het is het grootste kunstmuseum van Zweden en bezit heel wat werken van bekende namen zoals Gauguin, Rembrandt, Rubens, Goya, Renoir en nog vele anderen. 

Moderna Museet, Museum voor Moderne Kunst

Dit museum is een van de hoogtepunten van een bezoek aan Stockholm. Zelfs al is moderne kunst niet bepaald je grote interesse, toch moet je er even langs voor de bijzondere architectuur van het gebouw. Het moest zelfs na de opening opnieuw gesloten worden door de grote constructiefouten.

Historiska Museet, het Geschiedkundig Museum

Niet minder dan 12 000 jaar Zweedse geschiedenis werd hier ondergebracht. Wie iets meer wil weten over de Vikingen is hier op de juiste plaats. Er is ook een schatkamer met gouden sierstukken die in Zweden werden opgegraven. De vele video's in dit museum zijn tweetalig Zweeds - Engels.

Reviews en beoordelingen Stadhuis en musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadhuis en musea? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info