Stockholm: Gamla Stan, de oude stad

Breng enkele aangename uren door in Gamla Stan

Hier is Stockholm ontstaan en tijdens de middeleeuwen was dit de volledige stad. Nu nog zijn de smalle straatjes gebleven en heerst er een aparte sfeer. Omdat hier het Koninklijk Paleis en de kathedraal gelegen zijn kan het er wel aardig druk zijn. Vooral als je zich gaat begeven in de Västerlanggatan, de winkelstraat met veel souvenirwinkels en restaurantjes. Op datzelfde Gamla Stan is de Österlanggatan de straat bij uitstek voor wie een voorkeur heeft voor kunst- en designwinkels.  Lees meer

 • Hotels Stockholm aan dagprijs

  Hotels Stockholm aan dagprijs

  Ontdek ons aanbod aan hotels aan dagprijzen in Stockholm. Je krijgt steeds de voordeligste tarieven met een ruime keuze en beschikbaarheid.
  va. € 89 - Boek nu
 • Verken de oude stadswijk Gamla Stan 
 • Flaneer in de middeleeuwse straatjes
 • Bezoek de kathedraal Storkyrkan
 • Veel pracht en praal in het koninklijk paleis
Gratis reisgids downloadenKoop de reisgids Zuid-Zweden voor € 10

Storkyrkan, de kathedraal

Deze kerk in de oude wijk ligt volledig ingesloten door huizen en is beroemd voor zijn beeldhouwwerk 'St.-George en de draak'. Het is een van de mooiste kerken van de stad en is Lutheraans sedert 1527. Er vinden hier ook veel concerten plaats.

Kungliga Slottet, het Koninklijk Paleis

Dit immense gebouw, in de oude stad Gamla Stan, telt vele afdelingen. De koninklijke familie woont hier niet meer maar toch is het nog de werkplaats van de koning. Bij een officieel bezoek is het mogelijk dat daardoor de appartementen - het hoogtepunt van een bezoek aan Stockholm - niet toegankelijk zijn. Naast deze representatiezalen kan je ook nog het Kungliga Myntkabinettet (muntenkabinet), het Museum Tre Kronor (geschiedenis van het kasteel), de Skattkammaren (schatkamer), de Livrustkammaren (wapenkamer) en het Gustav III:s Antikmuseum (antiekmuseum, vooral beeldhouwwerken aangekocht door koning Gustav III). 

Er is ook een aflossing van de wacht tijdens de zomermaanden, telkens om 12u15 elke dag, behalve op zon- en feestdagen om 13u15 (onder voorbehoud). Tijdens de wintermaanden gaat dit alleen door op woensdag en zaterdag. Er is voorafgaandelijk een parade via de Norrbro (brug aan Koninklijk Paleis).

Reviews en beoordelingen Gamla Stan

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gamla Stan? Plaats je beoordeling

Verboom Carl13 november 2016

Handig en overzichtelijk,zal zeker van pas komen als we in juni naar Stockholm reizen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info