Stockholm: ontdek de rijkdom aan kastelen

Ga de pracht in en rond de kastelen bezien

De generaties koningen in Zweden hadden wel allemaal een lievelingskasteel. De regio rond Stockholm is dan ook rijk bezaaid met kastelen en grote domeinen. Veelal werden deze alleen gebruikt tijdens de zomermaanden. Behalve Drottningholms Slott en het Skokloster zijn de andere kastelen maar geopend voor het publiek in de periode van juni tot augustus. Daarom raden we aan om de website waarnaar we doorlinken te raadplegen voor de exacte openingsdagen en - uren: www.royalcourt.se  Lees meer

 • Hotels Stockholm aan dagprijs

  Hotels Stockholm aan dagprijs

  Ontdek ons aanbod aan hotels aan dagprijzen in Stockholm. Je krijgt steeds de voordeligste tarieven met een ruime keuze en beschikbaarheid.
  va. € 89 - Boek nu
 • Bijna voor elke koning een kasteel
 • Bezoek het 'Versailles'- kasteel van Zweden
 • Bewonder het rijke interieur van het Skokloster
 • Ontdek nog meer koninklijke kastelen 
 • Wandel ook in de koninklijke tuinen
Gratis reisgids downloadenKoop de reisgids Zuid-Zweden voor € 10

Drottningholms Slott

De meeste bezoekers beschouwen het als het Versailles van Zweden. Het is de residentie van de Koninklijke familie maar kan wel bezocht worden. Dit mag zeker niet ontbreken op je programma. Je kan met de boot vanuit Stockholm dit prachtig paleis bezoeken. Er is tevens een groot park, een Chinees paviljoen (Kina Slott) en een oud theater. Deze drie gebouwen behoren allemaal tot het Unesco Werelderfgoed.
Adres: Drottningholm
Sluitingsdag: 10/12 en 04/01

Skokloster

De grootste herinnering aan de macht van de vroegere Zweedse koningen. Het is gelegen tussen Uppsala en Stockholm en was in de 13de eeuw een klooster. Het heeft een zeer rijk interieur omdat het nooit geplunderd werd door oorlogen of opstanden. Je kan er terecht voor het tijdperk van de Zweedse barok met ontelbare schilderijen, wandtapijten, meubilair en wapens. Er is ook een park, maar verwacht geen aangelegde tuin. 
Adres: Skokloster

Andere koninklijke kastelen in de omgeving van Stockholm:

 • Gripsholms Slott, een 450 jaar oud renaissancekasteel met origineel meubilair. Hoogtepunten zijn het theater en  de Nationale Zweedse portrettengalerij. 
 • Tullgarns Slott, de zomerresidentie van Gustav V uit het begin van de 18de eeuw. Zeker de moeite voor de koninklijke appartementen en de Engelse tuin. 
 • Steninge Slott Kulturcenter, is een kasteel dat dienst doet als cultuurcentrum. Geen origineel interieur maar wel een bruisend centrum gelegen in een mooie tuin. 
 • Ulriksdals Slott, is een 17de eeuws slot gelegen in het stadspark van Stockholm, dus iets minder ver van het centrum als de voorgaande kastelen. Een paar appartementen kunnen bezocht worden. Is ideaal in combinatie met een wandeling in het stadspark.

Reviews en beoordelingen Kastelen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kastelen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info