Ciudad de las Artes y las Ciencias bezoeken in Valencia

Ontdek een stad in een stad

Dit is het allernieuwste project van Valencia, het is als het ware een stad in de stad Valencia. Ciudad de las Artes y las Ciencias bestaat uit vier entiteiten en een toegangspoort (L’Umbracle). Ontdek er de wereld van de wetenschappen, van de natuur, moderne kunst, muziek, dans, multimedia ... anders dan anders. Een belevenis vol verwondering zondermeer. Combinatietickets voor 2 of 3 attracties in Ciudad de las Artes y las Ciencias zijn mogelijk. Lees meer

Hier zie je de wereld net iets anders dan je gewoon bent
 • Bezoek deze stad in een stad
 • Binnenkomen is al een beleving op zich
 • De wereldzeeën zien op één plek
 • Maak interactief kennis met wetenschap
 • Ga er naar een film kijken als nooit tevoren 
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids met rondreis kopen voor € 10

Bekijk de bezienswaardigheden op kaart in onze reisgids:

 • A. Palau de les Arts: een groot modern operagebouw, waarin ook plaats is voor dans, theater en andere grootschalige muzikale spektakels.
 • B. El Museo de las Ciencias: interactief museum over wetenschap en technologie, gehuisvest in een uniek gebouw.
 • C. L'Hemisferic: de laatste multimediatechnieken in een bioscoop waar zowel lasershows als Imax-films kunnen vertoond worden en die eveneens als planetarium kan gebruikt worden.
 • D. Parque Oceanografico (ook L'Oceanografic): een immens groot oceanografisch park met biotopen uit alle wereldzeeën. Je geraakt er maar niet op uitgekeken, doch er hangt wel een degelijk prijskaartje aan vast.
 • E. L’Umbracle is een soort van toegangspoort; de nadruk ligt er op planten uit de regio, moderne architectuur en hedendaags beeldhouwwerk. Opgepast: L’Umbracle is ook de naam van een discotheek in Valencia.
 • F. Agora

De Spaanse architecten Santiago Calatrava en Félix Candela hebben zich volledig kunnen uitleven in een drooggelegde rivierbedding van de Túria-rivier. Het resultaat is een uitzonderlijk architectonisch bouwwerk (nu al zes gedeelten) waarbij de harmonie tussen de vormen heel opmerkelijk is en het water errond nog apartere look (als grote zwembaden). Een futuristische stad die de mediterrane traditie van zee en licht trouw blijft. Het is een unieke plaats om kunst, wetenschap en natuur te beleven. Dit project is gelegen aan de rand van de stad maar mag je zeker niet missen. Het trekt nu reeds 3.5 miljoen bezoekers per jaar! Alle informatie kan je vinden op www.cac.es

Reviews en beoordelingen Ciudad de las Artes y las Ciencias

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ciudad de las Artes y las Ciencias? Plaats je beoordeling

Hurkmans Josette15 april 2018

We hebben de wandelroute goed kunnen volgen. We hebben hierdoor veel gezien op ons eigen tempo. Fijn initiatief !

Michel Buyls3 november 2017

Als voorbereiding van de reis kan dat tellen !!

rita.derre28 mei 2017

Valencia is een aanrader, voor jong en minder jong....

Magda Maenhout18 maart 2017

Ciudad de las Artes y las Ciencias is zeker een bezoek waard, aan te raden eens overdag en 's avonds met de fiets kan je ook nog doorrijden naar de zee restaurant ( Llar Demperar ) en daar lekkere paëlla gaan eten in de namiddag tot 18 uur, Omtrent 12 km van Valencia stad.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info