Stadswandeling Valencia: hoogtepunten

Begin en eind aan Calle de Jativa

Met deze wandelroute door Valencia ontdek je alle aspecten van deze stad in het oosten van Spanje. Valencia ligt aan de Costa del Alzahar aan de Middellandse Zee en bezit aan die kustlijn ruim 15 km strand. Het is de derde grootste stad in Spanje en zal wellicht bij de meesten gekend door zijn sinaasappelen. Maar wist je bijvoorbeeld dat hier de paella vandaan komt? Valencia heeft een rijke geschiedenis gekend, telt daarom heel wat bijzondere gebouwen waarbij een paar kerken en de kathedraal de blikvangers vormen. Lees meer

  • Valencia: meer dan paella en sinaasappels
  • Bewonder de prachtige kathedraal
  • Ontdek Ciudad de las Artes y las Ciencias
  • Grootste markthal van Spanje
  • Citytrip in maart? Beleef Las Fallas
Gratis wandelroute downloadenVolledige reisgids met rondreis kopen voor € 10

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Valencia op kaart

Op de wandeling komen we langs de kathedraal of zijn er op een boogscheut vandaan. Je kan ook naar diverse musea die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook de shoppers vergeten we niet. We starten met dé winkelstraat bij uitstek, wandelen dan door een kleine markthal met boetieks en eindigen tenslotte in de grootste markthal van Spanje met meer dan 15.000 bezoekers per dag. Ondertussen hebben we geruime tijd door een groene zone kunnen flaneren, wat even voor wat rust zorgt. Wie bij het horen van Valencia alleen maar denkt aan de Las Fallas (grootschalige feesten die de lente inluiden) zal dus zijn mening moeten herzien. Het veelzijdige Valencia wacht op je.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Valencia

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Valencia? Plaats je beoordeling

Patrick DE RYCK13 juni 2024

Heel goede en praktische reisgids over Valencia aan de hand van een prachtige wandeling. Zeker een aanrader voor wie weinig tijd heeft om zelf de citytrip grondig voor te bereiden.

Andrea Nederpel25 april 2024

Valencia is een geweldige stad vol met verrassingen. Wij hebben genoten. hartelijk dank.

Marc29 november 2023

Zoals steeds met jullie stadswandelingen brengen ze je naar plaatsen die men anders niet zou vinden. Valencia bied alles wat je op een citytrip wil zien, oudheid, het Turia park, het wetenschapspark, strand, lekker eten enz.

Nancy23 mei 2023

Beste, Zeer interessant ! Een geweldige stad ! Goed uitgelegd en fantasrische leidraad om deze stad te verkennen. Proficiat.

Nicole 4 augustus 2022

bondig en mooi uitgelegd

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info