Ervaar de veelzijdigheid van Courmayeur voor wintersport in Italië

Ontdek dit skigebied en kuuroord aan voet van de Mont-Blanc

Courmayeur is van oudsher een geliefd skigebied en kuuroord voor een wintersport Italië door zijn ideale ligging aan de voet van het machtige Mont-Blancmassief. Het trekt zowel toeristen aan in de winter als in de zomer en bezit daardoor veel hotels. Ook zijn er genoeg uitgaansmogelijkheden, restaurants en leuke winkeltjes. Lees meer

Het centrum van Courmayeur is geheel autovrij, waardoor je hier heerlijk tot rust kunt komen.
 • Sunweb wintersport

  Sunweb wintersport

  Bij Sunweb.be: gratis sneeuwgarantie, begeleide gezinsvakanties en voor 85% gegarandeerd de goedkoopste wintersportvakantie, gebruik de prijzenvergelijker. Ook Mini Ski en midweek met luxe bus of eigen vervoer.
  va. € 244 - Boek nu
 • Hoogste punt skigebied 2624 m
 • Hoogte dorp 1095 m
 • Km piste ca. 100 km
 • Blauw: 25 %
 • Rood: 60 %
 • Zwart: 15 % 
Toon alle last-minutes

Ontdek de veelzijdigheid van Courmayeur

Courmayeur is het belangrijkste skioord van de Aosta-vallei en heeft dan ook heel wat mogelijkheden voor wintersport in Italië, zoals freeride pistes. Vooral de skiër die voor de rode pistes kiest zal zich hier thuis voelen, maar ook de beginnende en meer ervaren skiër kan zichzelf hier goed vermaken. Het is vanzelfsprekend dat in zo'n skioord het aantal après-ski gelegenheden niet op één hand te tellen zijn.

De veelzijdigheid die Courmayeur te bieden heeft zorgt ervoor dat dit gebied erg geliefd is voor wintersport in Italië. Het hoogste punt van het skigebied ligt op een hoogte van 2624 meter, terwijl het dorp zich op een hoogte van 1095 meter bevindt. Naast dit hoogteverschil is er ook genoeg verscheidenheid op de piste te vinden. Met een lengte van 100 kilometer bestaat deze namelijk voor 25 procent uit een blauw gebied, terwijl wel 60 procent rood is en 15 procent zwart.

Geniet van de vele mogelijkheden

Naast de vele pistes bezit Courmayeur ook een groot sportcomplex met een moderne schaatspiste, overdekt zwembad, tennispleinen en zelfs een indoor-golfbaan. Het kreeg steeds de stempel een mondain skioord te zijn, maar wie een beetje oplet zal ook al gauw merken dat het erg betaalbaar kan zijn.

Meer informatie kan je vinden op: http://www.skiincourmayeur.it

Reviews en beoordelingen Courmayeur

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ervaar de veelzijdigheid van Courmayeur voor wintersport in Italië? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info