Verkeersinfo Duitsland. Hoe files vermijden op Duits wegen?

Hoe ontwijk je eventuele knelpunten op de Autobahnen?

Weten waar de knelpunten zijn, welke de snelheidsbeperkingen zijn, welke er de afwijkende verkeersregels zijn, wie je kan contacteren voor pechverhelping, blijken onontbeerlijk voor een zorgeloze vakantie. Voor Duitsland hebben wij heelwat informatie en links verzameld.

Hulpdiensten: 112  
Politie: www.polizei.de 

Treinen

www.bahn.de 

Regionale en stadsbussen

Ferry's

Autoverkeer

Brandstofprijzen: VAB
Goedkoop tanken in Duitsland: www.clevertanken.de

Toltarieven: autosnelwegen zijn gratis te gebruiken voor personenwagens. Bij ons weten zijn er geen tolwegen of -bruggen.

Automobilistenclubs:  ADAC

Verkeersreglement: voor een kort overzicht van bijzondere aandachtspunten: VAB 

Alternatieve routes

Hoe ontwijk je eventuele knelpunten op de Autobahnen? Via U-wegen waarbij de ‘U’ voor ‘Umleitung’ staat. Met enige regelmaat zie je langs de Autobahn blauwe borden staan met verwijzingen naar deze U-routes. De omleidingswegen brengen je vaak naar de volgende op/afrit van de snelweg. Maar je kunt een U-route ook voor langere afstanden volgen. Hoewel je qua reistijd dan wel langer onderweg bent, sta je tenminste niet in de file.

Hou wel de nummering van de U-route in de gaten. Net als bij de snelwegen voeren de even genummerde U-wegen van west naar oost (of omgekeerd) en de oneven genummerde U-wegen van noord naar zuid (of vice versa).

Verkeersinformatie

Radio: de regionale verkeersinformatie van onder meer de NDR, MDR en SWR is te ontvangen via de FM; de frequenties staan vermeld op de blauw-witte borden langs de Autobahnen.

Internet: de Duitse zusterclub van de ANWB en VAB publiceert veel verkeersinformatie op internet. Erg informatief is de uitgebreide prognose van de verkeersdrukte in het weekeinde, die vanaf woensdagmiddag is te bekijken. Het adres is: www.adac.de  (klik op 'Reise & Freizeit' > 'Verkehr')

Voor iedereen toegankelijk is de site met actuele verkeersmeldingen van alle Bündeslander: www.verkehrsinfo.de. Meer weten over de Duitse autosnelwegen? Surf dan naar www.autobahn-online.de.

Reviews en beoordelingen Verkeersinformatie

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verkeersinformatie? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info