Bezienswaardigheden Malta

Ontdek de troeven van Malta: boeiende musea, archeologie, duikparadijsjes, hoofdstad Valletta

Valletta, de hoofdstad van Malta, bezoek je om velerlei redenen. Heel wat bezienswaardigheden zijn verwant met de ruim 7000 jaar geschiedenis want zolang bestaat Malta reeds. Eigenlijk is Malta en de bijhorende eilanden één grote archeologische site. Valletta is in zijn geheel vermeld op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Lees meer

  • Maak kennis met hoofdstad Valletta, Unesco Werelderfgoed
  • Bezoek een museum in Valletta: gevarieerd aanbod 
  • Ontdek de 'Three Cities' van Cottonera
  • Ga naar één van de vele archeologische sites 
  • Bezoek het middeleeuwse Mdina
  • Duikparadijzen op Malta, Gozo en Comino
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij het boeken van een reis

Valletta bezit ook een natuurlijke haven en is daarom een belangrijk verkeersknooppunt. Je vindt er talrijke musea met vooral aandacht voor archeologie, kunst, zeevaart, oorlogen enz. De Sint-Janscokathedraal met het beroemde schilderij van Caravaggio, de 'Onthoofding van Johannes de Doper', dateert uit de 16de eeuw en is een mooi voorbeeld van barok. Je vindt in Valletta ook het fort Sint-Elmo dat enige bekendheid heeft.

Cottonera

Eigenlijk bestaat Cottonera uit drie havensteden en wordt dan ook wel de 'Three Cities' genoemd. Vittoriosa, Senglea/Isla en Cospicua zijn verweven in elkaar. In het 'Inquisitor's Palace' (Vittoriosa) tref je gebruiksvoorwerpen aan van vroeger, maar ook rechtszalen en kerkers, want hier werd vroeger recht gesproken. De zeevaartgeschiedenis van Malta leer je kennen in het Maritiem Museum (Vittoriosa).

Mdina en Rabat

Deze stadjes liggen zij aan zij in het binnenland. Mdina is een zeer goed bewaard middeleeuws ommuurd stadje en verdient zeker een verkenning. Het is de vroegere hoofdstad van Malta. De kathedraal en het bijhorende museum zijn de moeite overwaard. In de omgeving hebben we dan de archeologische vondsten waarvan wij zeker in Rabat de Romeinse Villa (Roman Antiquities) en de catacomben van St.-Paul aanraden. De Romeinen waren hier vanaf 200 jaar voor Christus heer en meester. Alle bezoeksobjecten liggen op wandelafstand van elkaar.

The Malta Experience

Deze audiovisuele voorstelling brengt de geschiedenis van de Maltezer eilanden in beeld. Bijna 7000 jaren geschiedenis worden je aangeboden in 45 minuten. Eigenlijk een ideaal startpunt van je bezoek aan het eiland. Ook in het Nederlands te beleven. Ligging: Valletta.

Archeologische vondsten

Er zijn niet minder dan 18 musea of sites die handelen over de archeologie op Malta. De overblijfselen gaan terug tot de allereerste bewoning van dit eiland, nl. bijna 5000 jaar voor Christus. Klik op de website op 'interactive map' en daarna op 'Archaology'. Je krijgt nu een compleet overzicht, klik op de items voor meer informatie. Niet te missen (naast M'dna en Rabat): Hypogeum, Nationaal Archeologisch museum in Valetta en de Mnajdra tempels.

De Maltese hospitaalridders

In de souvenirwinkels kan je er niet naast kijken. De Maltese hospitaalridders liggen aan de basis van de ondergang van de Osmaanse (Turkse) heerschappij in het Middellandse Zeegebied (16de eeuw). Hiervoor werden ze beloond en kregen de Maltezer eilandengroep als geschenk.

Duiken

Malta, Gozo en Comino zijn stuk voor stuk paradijsjes voor de duiker. Op Comino is er de "Blue Lagoon", de bekendste baai van het eiland. Langs alle kusten zijn er grotten, kloven, rotswanden en holen. Klik op de website op 'interactive tavel map' en daarna op 'Diving'. Je krijgt dan een compleet overzicht, klik op de items voor meer informatie. Op deze pagina vind je ook nog heel wat algemene info over deze onderwatersport.

Golf

Zon en weinig regen zijn gedroomde ingrediënten voor de golfspeler. Malta bezit dan ook een 18-holes golfterrein. Meer informatie op de website van de "Malta Golf Association": www.maltagolf.org

Wandelen

Klik op 'interactive travel map' op de website van Malta. Klik eerst op 'walks' en maak dan je keuze. Je krijgt een interactieve presentatie van de wandeling. Er is mogelijkheid om alles mooi uit te printen.

Reviews en beoordelingen Bezienswaardigheden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Malta? Plaats je beoordeling

Laethem Gabriel3 december 2019

Beste, tevreden maar misschien nog concreter door per locatie websites en restaurants(gault-millaud,michelin..)te geven zoals trotter) groeten

Marie Van Keerberghen6 augustus 2019

Super handige gids (zoals altijd). Heeft mijn vakantie naar Malta veel leuker en gemakkelijker gemaakt. Thanks Euroreizen!

Frie De Prins10 april 2018

- bruikbare gids, gemakkelijk te volgen wandelingen langs de highlights van Malta. - leuk geïllustreerd met herkenbare foto's - beknopte info over dingen die je tegenkomt - afstanden die haalbaar zijn

stef7 maart 2018

goede gids, veel gebruikt tijdens ons verblijf in Malta

Debbie12 oktober 2017

Super reisgids. Niet overdreven uitgebreid maar gewoon klaar en duidelijk. Je ziet meteen de belangrijkste bezienswaardigheden met een goede uitleg bij. Ik heb deze al afgedrukt en neem deze zeker en vast mee naar Malta (zoals we altijd doen tijdens onze reizen).

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info