Vakantie Malta, eilandengroep in Middellandse Zee

Laat je verleiden door veelzijdige Malta

Malta bestaat eigenlijk uit vijf eilandjes, waarvan Malta, Gozo en Comino belangrijk zijn voor ons. Deze eilandengroep is gelegen ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië, dus quasi midden in de Middellandse Zee.

Als bezoeker zal je onmiddellijk de Engelse invloed opvallen en dit is niet alleen beperkt tot het links rijden in het verkeer. De geschiedenis van Malta gaat terug tot 5000 jaar voor Christus. Door zijn mild klimaat kan je van deze periode nu nog overblijfselen bezoeken. Het is pas vanaf 1800 dat Malta een Britse kolonie is geworden. In 1964 kon het eiland zijn onafhankelijkheid vieren en sedert 1974 staat er een president aan het hoofd.  Lees meer

 • Alle hotels en promoties voor Malta

  Alle hotels en promoties voor Malta

  Gebruik de zoekrobot om hotels op te zoeken volgens beschikbaarheid en krijg meteen een prijsoverzicht. Of zoek op basis van onze kaart. Via ons formulier 'reis je met kinderen' kan je speciale prijzen opvragen voor reizen met kinderen.
  va. € 32 - Boek nu
 • Genieten van zon en zee op Malta
 • Duik de prachtige natuur in 
 • Vergeet niet om links te rijden
 • Groot aanbod aan katholieke kerken 
 • Geniet in Malta van het milde klimaat
 • Ontdek de duikparadijsjes van Malta

Gratis reisgids Malta?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Een vakantie op Malta, dat is genieten van het milde klimaat met vele uren zonneschijn en weinig of geen regen gedurende de helft van het jaar. Azuurblauwe kusten met spleten, kloven, holen en grotten maken van Malta een paradijs voor duikers. Wil je genieten van de zon en de zee dan zijn er voor jou mogelijkheden zat, zelfs voor de golfspeler. 

Wil dat zeggen dat de cultuurliefhebber op zijn honger blijft zitten op Malta? Heus niet. Hoofdstad Valletta beschikt over een flink aantal bezienswaardigheden waarvan diegene in het oudste gedeelte zelfs erkend zijn als UNESCO Werelderfgoed. Daarnaast tref je op vele plaatsen sites met archeologische vondsten. Kerken en paleizen zijn er ook in grote getale.    

Reviews en beoordelingen vakantie Malta

Heb je zelf tips of opmerkingen over Malta? Plaats je beoordeling

Dirk De Vlaminck 7 januari 2018

We moeten onze trip naar Malta nog plannen. In onze zoektocht naar informatie kwamen we snel terecht bij de gratis download van de Malta gids. De globale inhoudstafel én de gedetailleerde beschrijving van een wandeling door Valletta (één van onze doelstellingen) heeft ons snel overtuigd om de volledige versie aan te kopen. Makkelijk op papier, maar de kleurversie komt pas tenvolle tot zijn recht op smartphone of ipad. Praktisch en voor heel weinig geld. Onze vakantie kan al niet meer stuk !

Conny Roelens 5 januari 2018

Ik vind Malta heel tof, vooral in de kerst-e n paasvakantie, veel voor te wandelen, bezoeken, heel vriendelijke mensen, veel goede restaurantjes, een fijn klimaat, echt vakantie

Marleen 23 december 2017

De gids is een zeer geode leidraad om je verlof te plannen.

WimDC 25 oktober 2017

Goede, handige gids. Alleen stond het plein van de drie fontijnen en omgeving volledig in de stijgers - werken voor La Valletta 2018 Culturele hoofdstad.

Corne Ine 27 augustus 2017

Heel gemakkelijk en handig. Je moet geen boeken meesleuren. Met smartphone kan je gemakkelijk de stadswandelingen lezen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info