Gozo, een verrassend Maltees eiland

Laat je leiden door onze reisgids om te ontdekken wat Gozo te bieden heeft en niet alleen aan natuurschoon

Het eiland Gozo ligt slechts op zowat 30 minuten varen van het hoofdeiland. Gozo is een oase van groen, van grillige rotsformaties en heeft zeker een vleugje cultuur voor jou in petto. Meer zelfs, Gozo heeft zoveel bezienswaardigheden dat één dag niet volstaat wil je het grondig verkennen. Er is de prachtige natuur op Gozo. Vele tientallen plekjes schitteren in de zon en weldra ook op je foto's.  Natuurplekjes aan het strand met kliffen, baaien, 'gaten' gevuld met water,  ... je kan ze nauwelijks allemaal gaan bewonderen omdat er zovele zijn: de Baai van Xlendi, de Blue Hole moet je proberen wél te zien. We raden aan om de citadel van Victoria (Rabat) met de kathedraal te bezoeken. Maar ook andere kerken verdienen je aandacht. Heb je na je nog wat tijd over maak dan een boottochtje langs de vele grotten en holen die de zee in de rotswand heeft gemaakt.  Lees meer

Trek tijdens je vakantie Malta zeker de tijd uit om het eiland Gozo te gaan ontdekken.
  • Neem de tijd voor verkenning van veelzijdige Gozo
  • Ontdek de schitterende natuurpareltjes
  • Ga op verkenning in hoofdstad Rabat
  • Zoek ze op, de meest tot verbeelding sprekende plekjes
  • Schenk aandacht aan culturele bezienswaardigheden  
Preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij het boeken van een reis

Enkele cijfers over Gozo. Net geen 70 km², 15 km lang en ca. 7 km breed. Tussen Gozo en Malta vaart een veerdienst.

Nog meer te zien 

Behalve de schitterende natuurpareltjes is er nog meer te zien op Gozo. Rabat is een die je zeker moet gezien hebben. Je zal Rabat ook vernoemd zien als Victoria. Hoe ze ook heet, het is de hoofdstad van Gozo. De Citadel trekt heel wat bezoekers. Binnen deze citadel liggen de meest intrigerende plekjes van de stad. Musea die de moeite lonen zijn het Gran Castello Historisch Huis, waar getoond wordt hoe ambachten en tradities het leven op de Maltese eilanden hebben bepaald. Ook het Archeologiemuseum Hou je het liever bij godshuizen, dan is de kathedraal van de Hemelvaart zeker een te bezoeken kerkgebouw. De St. Georges Basiliek ligt net buiten de citadel.  

Schilderachtige plekjes

Er liggen er heel wat van die schilderachtige plekjes op Gozo. Omdat je met zovelen ze wil zien, kan het er nogal druk zijn. De Baai van Xlendi zal je zeker weten te bekoren. Prachtig strand, stijle kliffen, unieke grotten en overal natuurlijk fantastische uitzichten. Het Azure Window is een iconisch beeld van Malta. Een door de natuur gevormd 'raam' laat de heldere blauwe zee zien en de blauwe 'hemel'. Al gehoord van de Blue Hole? Duikers onder jullie beslist want dit 'blauw gat' is bijzonder populair onder duikers.  Het is een fascinerend groot gat gevuld met hemelsblauw water. Maar om er in te duiken, kan je best ten rade gaan bij een lokale duikclub. Er ligt maar een  klein kiezelstrand in een baai maar het natuurwonder van Wied IL-Ghasri levert unieke kiekjes op. De Calypso Grot is een legendarische plek omdat hier, zo vertelt een legende, Odysseus enkele jaren als 'liefdesslaaf' van de nymf Calypso gevangen werd gehouden. Ben je op zoek naar een ... goudrood strand, dan moet je zeker naar het strand van Ramla gaan. Ook hier zal je nooit alleen lopen, maar omdat het San Blas Strand nogal wat inspanningen vraagt om er te geraken, zal je daar minder toeristen aantreffen. Een aanrader dus om er te kunnen genieten van het uitzicht, om er te zwemmen, te duiken of te snorkelen.  

Kerkschatten 

De kerk van San Dimitri uit de 18de eeuw herbergt een aantal mythes en legendes. Ga ze ontdekken tijdens een bezoekje. Nog meer kerkelijke schittering is te zien in de basiliek van Ta'Pinu. Opmerkelijk goed bewaarde bouwwerken zijn de Tempels van Ggantija. Ze moeten dateren uit de periode tussen 3600 en 3200 v.C. Wist je dat de tempels ouder zijn dan de Egyptische Pyramides? Naast de tempels kan je er naar een bezoekerscentrum.          

Reviews en beoordelingen Gozo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gozo? Plaats je beoordeling

lut van winkel2 maart 2018

heeeel interessant en ben misschien wel geneigd om de hele digitale reisbeschrijving aan te schaffen, even overleggen met mijn reismaat

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info