Sognefjord mooiste en langste fjord ter wereld

Geniet met alle zintuigen van Sognefjord, Noorwegen

Het Sognefjord ligt slechts 150 km ten noorden van Bergen in de regio Vestlandet. Het is het langste fjord in de wereld en snijdt zo'n 200 kilometer diep het binnenland in. Je geraakt er echt niet op uitgekeken. Deel je verkenning op in een tocht ten noorden en ten zuiden van het fjord. Noordelijk moet je Sognedal, Balestrand en Fjaerland zeker gezien hebben. Aan de zuidelijke oever van het Sognefjord kan je unieke bergtochten maken. Om meer te zien, kan je kiezen: een rondvaart, of met de auto of neem de trein. Een dagje in het Sognefjord is dan ook veel te kort. Lees meer

  • Verken het Sognefjord, langste fjord ter wereld
  • Kies jouw manier van transport: ferry, auto, trein, te voet 
  • Bewonder de natuurpracht van de gletsjers
  • Leer meer over de zalm in het bezoekcentrum
  • Bezoek een van de vele Stavkirken
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Sognefjord

De fjorden van Noorwegen behoren tot de topattracties van Europa. Het Sognefjord ligt slechts 150 km ten noorden van Bergen en is meteen ook het langste fjord in de wereld. Fjorden zijn gevormd door gletsjers en deze waren groter landinwaarts. Zij hebben dan ook diepe geulen gegraven in de rotsen. Het resultaat kan je nu zien vanuit de auto, de ferry, de rondvaartboot of cruiseschip. Fjorden bewonderen is vooral genieten met alle zintuigen. Je kan er uren naar kijken en wegdromen.

Noord

Naast deze natuurwonderen is er ook nog veel te zien en te beleven. In dit vakantiedossier hebben we de bezienswaardigheden opgedeeld in twee delen: ten noorden en ten zuiden van het Sognefjord. Noordwaarts ligt Balestrand dat voor velen de verblijfplaats is om de regio te verkennen. Tegenover Balestrand heb je de Kvinnefossen waterval waar het water van de rivier Kvinna 120 meter lager stort. Fjaerland met zijn gletsjers ligt slechts op een uurtje varen. In het Sogndal ligt een openluchtmuseum, Sogn Folkemusuem met 30-tal huisjes. Urnes heeft een heel mooie Stavkirke, een kerk in hout, die heel typisch zijn voor Scandinavië. Die van Urnes is UNESCO Werelderfgoed.

Zuid

Ook langs deze zijde van het fjord zal je Stavkirken aantreffen. Voor de oudste (uit de middeleeuwen, 1150) en heel bekende  moet je in Borgund zijn. Deze houten bouwstijl van kerken is naast de prachtige natuur het visitekaartje van Noorwegen. Je kan er ook spectaculaire bergtochten maken, met de auto op de Aurlandsvegen of met de trein. Vanuit Flam naar het Myrdal loopt een spectaculaire spoorlijn van 20 km langs bergflanken, watervallen (o.a. Kjosfossen) , dorpjes met veel tunnels vanzelfsprekend. De watervallen, sneeuwvlakten, ijsmeren en onvergetelijke panorama's zullen voor eeuwig in je geheugen gebrand zijn. Bovendien bevindt zich hier de meest geliefde zalmrivier, de Laerdalselva. In het bezoekcentrum Norsk Villakssenter verneem je alles over de trek van de wilde zalm.

Reviews en beoordelingen Sognefjord

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sognefjord? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info