Innsbruck: indrukwekkende Hofkirche

Een leeg graf met levensgrote beelden

De grootste blikvanger in de Hofkirche in Innsbruck is het indrukwekkende pronkgraf van keizer Maximiliaan, lees je in onze gratis reisgids. De keizer wou aanvankelijk hier begraven worden, maar veranderde in extremis nog van mening op zijn sterfbed en werd uiteindelijk in Wiener Neustadt – waar hij geboren werd – bijgezet. Het pronkgraf kreeg in 2003 een grondige restauratiebeurt. Lees meer

  • Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

    Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

    Keuze uit meer dan 2000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Oostenrijk, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
    va. € 45 - Boek nu

De eerste plannen voor het praalgraf dateren uit 1502. Rond het eigenlijke (lege) graf staan in totaal 28 levensgrote bronzen beelden van beroemde ‘voorouders’; het oorspronkelijke plan bestond erin 40 dergelijke beelden te ontwerpen, maar werd uiteindelijk niet gerealiseerd. Onder die bronzen figuren – in Innsbruck noemen ze hen de ‘Schwarzen Mander’ – vermelden we Rudolf von Habsburg, de stichter van het Habsburgrijk, Filips de Goede, Maria Bianca Sforza, de legendarische koning Arthur, Maria van Bourgondië en ook Godfried van Bouillon, om de opmerkelijkste te vermelden. Tal van indertijd bekende kunstenaars werkten mee aan het project, onder andere Albrecht Dürer.

De lege sarcofaag zelf werd versierd met 24 marmeren reliëfs die taferelen voorstellen uit het leven van de keizer, zoals zijn twee huwelijken, maar ook zijn strijd tegen de Turken en de belegering van Kufstein in 1504. Deze reliëfs werden ontworpen door Alexander Colijn, een Vlaamse kunstenaar afkomstig uit Mechelen, die er lang na de dood van de keizer, in 1519,  gedurende vijf jaar (1561-1566) aan werkte.

Reviews en beoordelingen Hofkirche

Heb je zelf tips of opmerkingen over Innsbruck: indrukwekkende Hofkirche? Plaats je beoordeling

Tina29 januari 2018

ik heb dankzij jullie fantastische gids het maximum gehaald uit het veel te korte weekend maar heb de meest favoriete plaatsen opgeslagen voor een volgend bezoek.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info