Autoroute Salzbugerland

Tot aan het Massief van de Grossglockner

Deze route brengt je doorheen de Hohe Tauern en het Massief van de Grossglockner vanuit Zell am See. Dit is wellicht de mooiste rondrit die je in Oostenrijk kunt ondernemen. Hij brengt je tot bij het hoogste punt van het land, de impressionante Grossglockner, met zijn 3.798 meter meteen ook de hoogste berg van het land. Een groot deel van de tocht loopt door het Nationale Park Hohe Tauern, het grootste nationale park van Oostenrijk dat zich uitstrekt over drie bondslanden: Salzburger Land, Karinthië en Tirol.

 • Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Keuze uit meer dan 2000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Oostenrijk, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 45 - Boek nu
 • Mooiste rondrit in Oostenrijk 
 • Vertrekken vanuit Zell am See
 • Doorheen Nationale Park Hohe Tauern
 • Richting Glossglockner
Gratis autoroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Autoroute Grossglockner op de kaart

Reviews en beoordelingen Autoroute Salzbugerland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Salzbugerland? Plaats je beoordeling

Stany10 maart 2021

Zeer helder en bondige uitleg over de streek

thierry 23 augustus 2017

Jullie reisgids heeft ons goed geholpen in Oostenrijk. Wij hadden zelf een autorondrit gepland op basis van jullie reisgids met stops in Salzburg, Zell Am See en Innsbruck. De reisgids zit goed onderverdeeld per regio en je kan perfekt met een kleurtje alles highlighten op de print versie wat je wilt zien en wat je zeker niet mag missen. Ideaal voor reizigers die in een notedop toch alles willen zien. Doe zo verder. Groeten thierry

Vanderhaeghen3 augustus 2017

Met de gedetailleerde reisgids van Euroreizen hebben we half juli de route gevolgd die ons leidde van Zell am See naar de Grossglöckner via de Grossglöckner Hochalpenstrasse. Dit is gewoonweg prachtig! Het landschap is indrukwekkend! Vanaf de Grossglöckner reden we richting Heiligenblut en volgden we van daaruit de Felbertauernstrasse terug naar Zell am See. Je komt er door verschillende valleien die telkens weer anders waren, ook het stadje Lienz is verdient zeker een bezoekje (warmer klimaat en Italiaanse invloeden). Vergeet niet om aan het tolhuis in Brück (bij het begin van de Grossglöckner Hochalpenstrasse) een combi-ticket te vragen met de Felbertauernstrasse: dit kost samen 42€ en is zijn geld zeker waard. Reken wel een volledige dag om rustig van al dit moois te genieten!

Els Jansen8 mei 2017

Ziet er goed uit. Wij gaan over 4 weken heen, maar ik zit al regelmatig te lezen en ontdek steeds weer iets leuks. Fijne informatie.

w.blaas17 februari 2016

Nog geen gebruik van gemaakt maar ziet er veelbelovend uit.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info