Innsbruck: meerdere interessante musea

Alles over Tirol

Het Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum (Museumstrasse 15) is een van de belangrijkste musea in Innsbruck. Het ontstond in 1823 en verhaalt in feite de rijke geschiedenis van het bondsland Tirol. Het huisvest diverse belangrijke verzamelingen: kunstgeschiedenis, archeologie (met prehistorische vondsten en een verzameling oudheid), grafiek, muziek en natuurwetenschappen. Vooral de kunsthistorische verzameling is van buitengewoon belang met zowel kunstwerken uit de gotiek, barok als een opvallende reeks werken van moderne kunstenaars. Lees meer

 • Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Keuze uit meer dan 2000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Oostenrijk, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 45 - Boek nu
 • Innsbruck
 • Tirol
 • Landesmuseum
 • Klokken
 • Museum
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Geregeld vinden er ook tijdelijke expo’s plaats in het Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum. Je kunt hier na je bezoek ook lekker eten of iets drinken in het Museumscafé Kunstpauze.
Website: www.tiroler-landesmuseum.at en www.kunstpause.at

Het Tiroler Volkskunstmuseum aan de Universitätsstrasse 2 werd recent grondig gerenoveerd. Dit is een heerlijk museum voor wie houdt van kunstambachten, oude meubelen, heemkunde, kerstkribben, carnaval en (oude) feestkledij. Gewoon uniek en schitterend zijn de oude authentieke woonkamers die dateren van de late middeleeuwen tot de 19de eeuw. Ze werden eertijds minutieus afgebroken om in het museum terug opgebouwd te worden en laten je toe kennis te maken met het dagelijks leven van weleer in Noord-, Oost- en Zuid-Tirol en in Trentino. Mis zeker de schitterende verzameling kerstkribben niet. Dit museum is na de renovering perfect toegankelijk voor rolwagens.
Website: www.tiroler-landesmuseum.at

Aan nummer 53 van de Leopoldstrasse kan je nog het ‘Glockenmuseum’ bezoeken. Deze klokkengieterij en –museum is 400 jaar oud en al die tijd in bezit van de familie Grassmayr. Je verneemt er alles over het maken van klokken, van ontwerp tot ‘eindproduct’. Een boeiend museum dat bekroond werd met de Oostenrijkse museumprijs.
Website: www.grassmayr.at

Reviews en beoordelingen Musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Innsbruck: meerdere interessante musea? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info