Groepsreis 4-daagse wandelvakantie Côte d'Opale

Vier dagen wandelen langs de kust, in kuststeden en in het hinterland: van Cap Gris Nez tot Le Touquet.

Met deze groepsreis (max. 20 personen) verken je de Côte d’Opale vanaf Cap Gris Nez tot Le Touquet. Geert of Alain neemt je mee op wandeltochten die je de diverse kuststroken laten ontdekken. En daar hoort een vleugje geschiedenis bij, zoals de bunkers van de Atlantikwal. Je wandelt door duinen, bossen en geniet van prachtige panorama’s. En er zijn ook wandelingen voorzien in het binnenland. Zo wandel je op ‘Le Parcours Impérial’ in Boulogne, maak je de kasteelwandeling in Hardelot en verken je de omgeving van Montreuil-sur-Mer. Er zijn ook stadswandelingen voorzien in Le Touquet en Boulogne-sur-Mer.

Geert of Alain zal de nodige duiding geven bij de bezienswaardigheden, zonder in detail te treden. Het landschap is heuvelachtig, wat mooie uitzichten oplevert maar soms ook een fikse klimpartij vergt. Onze wandeltochten lopen over vrij goed begaanbare paden. Enige conditie is wel vereist om de hellingen, die nooit zeer lang zijn, te beklimmen. We starten op dag 1 rond de middag en eindigen op dag 4 tegen de middag. Verplaatsingen naar de startplaatsen van de wandelingen gebeurt met je eigen auto. Op dag 2 en 3 zijn de wandelingen opgesplitst in twee delen zodat je niet de ganse dag hoeft te wandelen. Deelname aan de wandeltochten is steeds vrij (overzicht zie lager).  Lees meer

Op het programma: Cap Gris Nez, Boulogne-sur-Mer, Hardelot-Plage, Le Touquet en Montreuil-sur-Mer. Zo zie je alle aspecten van de Côte d'Opale.

Inbegrepen in deze wandelvakantie:

  • 3 nachten in Hotel Du Parc Hardelot *** in Hardelot-Plage.
  • 3x ontbijtbuffet
  • 3x 3-gangendiner
  • wandeltochten met Geert of Alain vanaf dag 1 (14u00) tot dag 4 (12u00)
  • vrij gebruik sauna en tennispleinen
  • digitale reisgids van Noord-Frankrijk
  • Download nu het volledige programma van deze wandelvakantie.
Meer info en boekenva. € 379,-
379Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een charme 2-persoonskamer

Vertrek op donderdag 18/04/24 met terugreis op zondag 21/04/24: € 399 - VOLZET
Vertrek op maandag 28/10/24 met terugreis op donderdag 31/10/24: € 379


Single kamer: €499 (28/10)

Groepsreis met Nederlandstalige begeleider ter plaatse.
Het aantal plaatsen is beperkt tot maximum 20 personen. Op = op!

Optie: u kan uw verblijf verlengen

Ons hotel: Hotel Du Parc Hardelot *** in Hardelot

Hotel du Parc Hardelot *** is magnifiek gelegen in een 3 ha groot park, omringd door mooie villa's. De ruime kamers, lekkere keuken en puike service zijn maar enkele van de vele troeven. Het lange zandstrand ligt op 3 km, duinen en bossen liggen op wandelafstand. Het verwarmde openluchtzwembad (geopend naargelang de weersomstandigheden) bevindt zich in de grote, mooi aangelegde tuin. Ligstoelen en handdoeken zijn gratis. Gratis sauna en tennis (3 pleinen). 

Programma 4-daagse wandelvakantie Opaalkust

Je bent vrij om het programma te volgen, in zijn geheel of slechts stukken eruit. Je hoeft dat niet op dag 1 te beslissen, dat kan op het moment zelf. Onderstaand programma kan mogelijks gewijzigd worden door weersomstandigheden of andere oorzaken.

Tijdens de wandelingen houden we geregeld halt om te genieten van het landschap of bij een monument, uitzichtpunt of bezienswaardigheid. De Côte d’Opale is een kuststrook met heel wat duinen die ver doorlopen in het binnenland. Sommige van onze wandeltochten gaan door mul zand, gepast schoeisel is aan te bevelen.

Download het volledige programma van deze wandelvakantie.

Dag 1: Wandeling Cap Gris Nez (11 km)
Een ideale wandeling om mee te starten. Na 1 km zie je bij helder weer al Cap Blanc Nez liggen en die gaan we nog veel zien tijdens de wandeltocht. Eerst wandelen we naar de site van Cap Gris Nez, met uitzicht op de crans. Daarna stappen we langs de kust naar Tardinghen met een mooi zicht op de moerassen. De meeste hoogtemeters liggen op het laatste traject tot in Audinghen.

Dag 2: Hardelot kasteel- en strandwandeling (13 km) + Le Touquet stad en strand (8,5 km)
Met de ochtendwandeling in Hardelot maak je kennis met de diverse natuur van je verblijfplaats Hardelot. We starten bij een bijzonder kasteeltje en wandelen door de natuur van Ecault. Als de paden zanderiger worden komen we dichtbij de kust, via een mooie duin en wat stappen door mul zand, komen we op het strand terecht. Er wacht je een mooie lange wandeling op het strand, langs de waterlijn. Bij een restant van een bunker klimmen we naar de top van de duinen. Boven krijg je een mooie duinenwandeling waarbij je ogen tekort komt. Via het bos keren we terug maar in het dorpje stappen we richting moerassen. We houden de voeten droog dankzij de vele en mooi aangelegde vlonderpaden.

In de namiddag rijden we naar Le Touquet. Met deze wandeling maak je kennis met drie delen van Le Touquet Paris-Plage: het groene stadsdeel met brede lanen en dure villa’s, het natuurgebied van de baai van de Canche en het stadscentrum met prachtige oude gebouwen, veelal uit het begin van de jaren 1900. We wandelen ook langs het stadhuis en een oude overdekte marktplaats. Uiteraard dwarsen we de belangrijkste winkelstraat en lopen we door een straat vol terrassen.

Dag 3: Boulogne, route impériale en stad (totaal 19 km)
Napoleon is onlosmakelijk verbonden met Boulogne-sur-Mer. We starten deze wandeling aan een monument die doet herinneren aan de periode dat hij hier was met zijn groot leger. We volgen gedeeltelijk ‘de keizerlijke wandelroute’ die je eerst door een prachtig stukje natuur brengt naar Wimereux, een bekende badplaats. We volgen een stukje de kust om te klimmen naar het hoogste stukje van Boulogne. Je krijgt er een prachtig zicht over de haven. We dalen af via een mooie trapstraat naar die haven. 

Lunchen doen we in het centrum nabij de winkelstraten, tussen de haven en de oude stad. Na deze vrije lunch verkennen we de oude stad. We wandelen op de vestingen, langs het kasteel, bezoeken de basiliek (onder voorbehoud) en optioneel kan je een kijkje nemen in de unieke reusachtige crypte. Daarna verlaten we de oude stad en klimmen we terug naar onze startplaats bij de Colonne de la Grande Armeé.

Dag 4: Montreuil-sur-Mer (7,5 km)
We starten op de grote markt van Montreuil-sur-Mer en klimmen direct op de vestingen. Je krijgt meteen een adembenemend mooi panorama en zo volgen er nog in de volgende kilometer. Bij de citadel verlaten we de vestingen en wandelen langs de enorme stadsmuren richting de vallei van de Canche. De wandeling brengt je in de prachtige natuur van de moerassen van de Canche. We stappen op mooie wandelpaden langs de Canche en we wijken even af om de natuurlijke vijvers te zien waar het krioelt van de eenden en vogels. Een klimmetje terug naar de oude stad brengt ons nu in het historisch hart. Eindigen doen we op het grote marktplein waar er voldoende horecagelegenheden zijn om deze wandelvakantie niet met honger te eindigen.

Niet inbegrepen

heen- en terugreis en lokale verplaatsingen
eventuele inkomgelden
lunches en dranken en andere persoonlijke uitgaven

Praktische tips voor de wandeltochten:

Neem water mee van thuis voor tijdens de wandeltochten
Wandelschoenen type A zijn voldoende
Wandelstokken zijn nuttig in de duinen
Lunchpakket hoeft niet, er zijn stops voorzien om te lunchen (niet inbegrepen)

Wijzigingen aan het wandelprogramma

Door weersomstandigheden kan het voor de veiligheid noodzakelijk zijn om het programma aan te passen of zelfs deels te annuleren. Boswandelingen gaan niet door bij hevige wind vanaf code geel. Bij temperaturen boven de 28 graden zal het programma aangepast worden. Bij overvloedige regen of wateroverlast zal de wandelroute aangepast worden.

Meer info en boeken

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Groepsreis 4-daagse wandelvakantie Côte d'Opale ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info