Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly & drive in 4* logies

Vindt rust, natuur en cultuur in een ideale combinatie op deze rondreis in Centraal-Portugal

De rondreis Centraal-Portugal met verblijf in charmante hotels 4* laat je proeven van een schitterende natuur in de omgeving van je beide logies, in het natuurpark Serra da Estrela en de unieke bossen van Mato do Buçaco. Tevens maak je onderweg kennis met de rijke cultuur van grootsteden als Portugal, de oude universiteitsstad Coïmbra, van Sintra met zijn UNESCO-Werelderfgoed uitgeroepen kastelen en paleizen. Eveneens kan je religieuze topbezienswaardigheden zien van Fatima, Batalha. Een andere dag lig je te zonnen op de stranden of te relaxen aan het zwembad van je verblijf. Stijlvolle hotels, met een vleugje luxe, warme en op en top gezellige sfeer.  Lees meer  

Een rondreis met veel mogelijke afwisseling: strand, kloosters, Lissabon, bedevaartsoord, natuurpark, paleizen, bossen, enz.
  • Incl. 8 overnachtingen met ontbijtbuffet
  • Incl. vlucht Brussel-Lissabon en huurwagen met all-in verzekering
  • Verkenning van Centraal-Portugal
  • Genieten van veel groen, fauna en flora in natuurpark, bossen, ...
  • 'Religieuze' transfer tussen beide verblijven
  • Gratis complete pdf-reisgids Portugal bij reservering  
Meer info en boekenva. € 759,-
759Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

9-daags programma Centraal-Portugal in charmante quintas

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

4 nachten in Quinta da Palmeira **** in Caldeira (Arganil).

Een quinta met charme, gezelligheid en fijne luxe. Buitenzwembad, mooi terras, knap uitzicht op de natuur: uitlopers van de Serra da Estela. Deze streek wordt ook wel eens het groene hart van Centraal-Portugal genoemd.     

Dag 1: Heenreis via Lissabon. Luchthaven - Quinta da Palmeira: 270 km.
Ter plaatse relaxen of al een verkenning van het gemoedelijke dorpje Arganil waartoe Cerdeira behoort.

Dag 2: Coïmbra (120 km h/t) bezoeken. Maak zeker een halve dag vrij voor een bezoek aan deze bekende historische universiteitsstad. Schilderachtige straatjes, op en af, laten je het mooiste van Coïmbra zien: de kathedralen (oude en nieuwe), gebouwen van de oude universiteit. Wie nog wat tijd over heeft, kan de botanische tuin ten zuiden van de oude stad nog bezoeken.  

Dag 3: Mato do Buçaco (110 km h/t). Maak vanuit het kuuroord Luso een wandeling naar het unieke bos van Mato do Buçaco. Meer dan 400 inheemse en 300 uitheemse boomsoorten, daarnaast de vele soorten bloemen.  

Dag 4: Natuurpark Serra da Estrela (170 km h/t). Je moet maar een 30-tal kilometer rijden om al in het natuurpark te geraken. Rij naar een centraal punt van waaruit je wandelingen kan doen. De Serra da Estrela is de belangrijkste bergketen van Portugal. Morgenvroeg moet je naar het andere hotel verhuizen.

4 nachten in Hotel Convento da Sertã **** in Sertã.

Een 17-de eeuws klooster omgebouwd tot modern Boutique 4*hotel. Charmante mix van oud en nieuw. Kamers met airco en uitzicht op rivier of tuin. Klein zoutwaterzwembad. Omgeven door rustgevende natuur.    

Dag 5: Transfer naar je volgende hotel. Rechtstreeks naar Sertã is zo'n 90 km.  

Dag 6: Uitstap naar bedevaartsoord Fatima (bedevaartsoord) en de kloostercomplexen van Batalha. Terugreis via Tomar, een mooi stadje dat op de lijst staat van het Unesco Werelderfgoed (net zoals het klooster van Batalha). Ook hier staat er een enorm klooster. Totale afstand zo'n 260 km.

Dag 7: Uitstap naar bijzondere plaatsen in noordelijk Alentejo: Castelo de Vide, Portalegre en Marvão in het natuurpark de Serra de São Mamede. Totale afstand 250 km.

Dag 8: Genieten van het hotel en de omgeving. Vraag naar de wandelroutes en de ambachtelijke workshops (op voorhand te reserveren).

Dag 9: Terugreis via Lissabon. Transfer naar luchthaven: 185 km.  

Meer info en boeken

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly & drive in 4* logies? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info