Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly & drive in charmante quintas

Vindt rust, natuur en cultuur in een ideale combinatie op deze rondreis in Centraal-Portugal

De rondreis Centraal-Portugal met verblijf in charmante quintas laat je proeven van een schitterende natuur in de omgeving van je beide logies, in het natuurpark Serra da Estrela en de unieke bossen van Mato do Buçaco. Tevens maak je onderweg kennis met de rijke cultuur van grootsteden als Portugal, de oude universiteitsstad Coïmbra, van Sintra met zijn UNESCO-Werelderfgoed uitgeroepen kastelen en paleizen. Eveneens kan je religieuze topbezienswaardigheden zien van Fatima, Batalha. Een andere dag lig je te zonnen op de stranden of te relaxen aan het zwembad van je verblijf. Stijlvolle quintas, met een vleugje luxe, warme en op en top gezellige sfeer.  Lees meer  

Een rondreis met veel mogelijke afwisseling: strand, kloosters, Lissabon, bedevaartsoord, natuurpark, paleizen, bossen, enz.
  • Incl. 8 overnachtingen met ontbijtbuffet
  • Incl. vlucht Brussel-Porto, Lissabon-Brussel en huurwagen
  • Verkenning van Centraal-Portugal
  • Genieten van veel groen, fauna en flora in natuurpark, bossen, ...
  • Bezoek aan Lissabon, Coïmbra, Sintra, ...
  • 'Religieuze' transfer tussen beide verblijven
  • Gratis complete pdf-reisgids Portugal bij reservering  
950Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

9-daags programma Centraal-Portugal in charmante quintas

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

4 nachten in Quinta da Palmeira in Caldeira (Arganil).

Een quinta met charme, gezelligheid en fijne luxe. Buitenzwembad, mooi terras, knap uitzicht op de natuur: uitlopers van de Serra da Estela. Deze streek wordt ook wel eens het groene hart van Centraal-Portugal genoemd.     

Dag 1: Heenreis via Porto. Luchthaven - Quinta da Palmeira: 185 km.
Vanaf de luchthaven van Porto is het net geen 200 kilometer rijden naar je eerste verblijfplaats voor 4 nachten. Ter plaatse relaxen of al een verkenning van het gemoedelijke dorpje Arganil waartoe Cerdeira behoort.

Dag 2: Coïmbra (120 km h/t) bezoeken. Maak zeker een halve dag vrij voor een bezoek aan deze bekende historische universiteitsstad. Schilderachtige straatjes, op en af, laten je het mooiste van Coïmbra zien: de kathedralen (oude en nieuwe), gebouwen van de oude universiteit. Wie nog wat tijd over heeft, kan de botanische tuin ten zuiden van de oude stad nog bezoeken.  

Dag 3: Mato do Buçaco (110 km h/t). Maak vanuit het kuuroord Luso een wandeling naar het unieke bos van Mato do Buçaco. Meer dan 400 inheemse en 300 uitheemse boomsoorten, daarnaast de vele soorten bloemen.  

Dag 4: Natuurpark Serra da Estrela (170 km h/t). Je moet maar een 30-tal kilometer rijden om al in het natuurpark te geraken. Rij naar een centraal punt van waaruit je wandelingen kan doen. De Serra da Estrela is de belangrijkste bergketen van Portugal. Morgenvroeg moet je naar het andere hotel verhuizen.

4 nachten in Quinta dos Machados Country House in Gradil (Mafra).

Mooie ligging van de quinta in het groen aan de westzijde van Portugal. Kleinschaligheid is hier een troef. Gratis gebruik van wellnessruimte met bubbelbad en relaxruimte en kleine gymzaal. Buitenzwembad met mooie tuin. Uitstekende uitvalsbasis voor verkenning van Lissabon en Sintra. Zo sla je twee vliegen in één klap: schitterende natuur en rijke cultuur.     

Dag 5: Transfer naar je volgende quinta. Rechtstreeks naar Gradil is zo'n 240 km. Maar je kan ook van de nood een deugd maken en onderweg nog wat meepikken van bezienswaardigheden. Via Fatima (bedevaartsoord), Batalha (kloostercomplex in manuelijnse en gotische stijl) en/of Obidos (versterkt stadje met liefst 14 kerken, kapelletjes, resten stadsomwalling, ...). Volg je deze route, dan doe je 290 km. 

Dag 6: Ter plaatse relaxen of wandelen: van de quinta naar Gradil (opvangcentrum wolven) of Mafra. In Mafra staat een paleis-klooster-basiliek, het grootste van Portugal. Of naar het surfstrand Ericeira (20 km) of de stranden Ribeira de Ilhas, Lizandro.  

Dag 7: bezoek aan Sintra. Goed 30 km vanaf je logies. Omgeven door een natuurpark is de stad Sintra een baken tussen het groen en het helblauw van de Atlantische Oceaan. Met zijn vele feeërieke paleizen en kastelen staat Sintra vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  

Dag 8: bezoek aan Lissabon (40 km). Verkenning van de Portugese hoofdstad met onze stadswandeling. Doorkruis Lissabon met de voornaamste wijken, historisch centrum, shoppingstraten, ...Maak kennis met de heuvels van Lissabon, te voet of overbrug met kabelspoorbaan of lift.

Dag 9: Terugreis via Lissabon. Transfer naar luchthaven: 35 km.  

Vraag een prijsofferte aan

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Centraal-Portugal 9-daagse rondreis fly & drive in charmante quintas? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info