Coïmbra bezoeken? Bezienswaardigheden en info

Ontdek het oude stadscentrum en de kathedralen Sé Velha en Sé Nova

Al eeuwenlang staat Coïmbra in Portugal bekend als universiteitsstad, waardoor de oude universiteit erg geliefd is. Ook kan je het historische stadscentrum verkennen met vele schilderachtige straatjes. Daarnaast krijg je de kans om prachtige bezienswaardigheden te bezichtigen, zoals de kathedralen Sé Velha en Sé Nova. Lees meer

Gelegen tussen de heuvels geeft Coïmbra een prachtig uitzicht.

 • Alle promoties Centraal-Portugal 4 tot 9 dagen

  Alle promoties Centraal-Portugal 3 tot 8 dagen

  Laat je verrassen door twee rondreizen als fly&drive (met vlucht en huurwagen) of met eigen wagen. Een 4- of 5-daagse promotie in bijzondere hotels zoals een Quinta. Ook promoties met vele extra's zoals excursies.
  va. € 199 - Boek nu
 • Geniet van de bezienswaardigheden in het oude stadscentrum
 • Bezoek de historische kathedraal Sé Velha
 • Ontdek ook de nieuwe kathedraal Sé Nova
 • Verken de Universidade Velha
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezoek Sé Velha en Sé Nova

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Coïmbra in Portugal is Sé Velha. Deze oude kathedraal, gebouwd in het midden van de 12de eeuw, wordt niet overheerst door barok dat bij de meeste kathedralen wel terug te zien is. Een bezoek aan Sé Velha is dan ook zeker de moeite waard. De nieuwe kathedraal, Sé Nova, is vlakbij deze oude kathedraal te vinden. Sé Nova werd in 1772 ondergebracht in een kerk die gebouwd was in het einde van de 16e eeuw. In deze kathedraal zijn wel kenmerken van de barok terug te vinden.

Verken de Universidade Velha

Zeker een bezoek waard zijn de mooie gebouwen van de oude universiteit, de Universidade Velha genaamd. Deze is sinds 1540 gehuisvest in een voormalig koninklijk paleis. De meest indrukwekkende ruimte van deze universiteit is de in 1724 gebouwde bibliotheek, de Biblioteca Joanina. Deze is rijkelijk ingericht met dure houtsoorten en is voorzien van barok houtsnijwerk.

Ontdek de mooie tuin Jardim Botanico

Ten zuiden van de oude stad van Coïmbra in Portugal vind je een prachtige tuin. Jarim Botanica werd aangelegd in de 18e eeuw en sindsdien zijn hier wel 1200 verschillende exotische plantensoorten te vinden.

Reviews en beoordelingen Coïmbra

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezichtig Coïmbra in Portugal? Plaats je beoordeling

john10 oktober 2018

geweldig

diane huylebroeck1 oktober 2017

Prachtige stad, zeer de moeite waard om te bezoeken: leuke straatjes, gezellige sfeer (studenten), de historische gebouwen (universiteit, kathedralen,...)

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info