Verken het prachtige natuurpark Serra da Estrela in Portugal

Geniet van prachtige uitzichten en veelzijdige flora en fauna

Het natuurpark Serra da Estrela in Portugal is zeker een bezoek waard. Je kan hier heerlijk tot rust komen door een reis te maken langs dit mooie gebied. Je vindt hier mooie uitzichten en veel flora en fauna. In de zomer komen hier veel kampeerders, terwijl er in de winter geskied wordt. Het gehele natuurpark is adembenemend mooi. Lees meer

Door de enorme omvang van het natuurpark kan er gekozen worden tussen veel verschillende routes.

 • Alle promoties Centraal-Portugal 4 tot 9 dagen

  Alle promoties Centraal-Portugal 3 tot 8 dagen

  Laat je verrassen door twee rondreizen als fly&drive (met vlucht en huurwagen) of met eigen wagen. Een 4- of 5-daagse promotie in bijzondere hotels zoals een Quinta. Ook promoties met vele extra's zoals excursies.
  va. € 199 - Boek nu
 • Ontdek flora en fauna in Serra da Estrela
 • Rijd van Belmonte naar Manteigas
 • Aan de Capela da Torre geniet je van een prachtig uitzicht
 • Download de reisgids
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Het natuurpark Serra da Estrela in Portugal kent een rijke veelzijdigheid tussen verschillende soorten flora en fauna. Plantensoorten die je tegen kunt komen tijdens jouw reis door het park zijn bergeiken, tamme kastanjes, brem, dopheide, jeneverbes en borstelgras. Ook vele diersoorten zijn hier te zien, zoals wilde zwijnen, dassen, otters en wilde katten.

Ontdek het prachtige Serra da Estrela 

Voor een verkenning van het natuurpark Serra da Estrela in Portugal rijd je van Belmonte naar Manteigas en vervolgens naar de Capela da Torre. Hier kan je genieten van prachtige uitzichten. Nadien trek je naar Covilha met onderweg nog verschillende korte bochten. Houd er rekening mee dat de gemiddelde snelheid zeer laag ligt in het natuurpark, waardoor de reis langer kan duren dan verwacht.

Met een hoogte van 1993 meter is de Monte da Torre de hoogste berg op het Portugese vasteland. Als je met de auto naar de top rijdt houd er dan rekening mee dat er behoorlijk wat haarspeldbochten zijn. Deze berg maakt deel uit van de bekendste bergketen van het land in Serra da Estrela in Portugal. In de winter kan je hier skiën en in de zomer weten steeds meer kampeerders deze regio te vinden.

Voor niet al te moeilijke wandelingen in de Serra da Estrela is Manteigas een geschikte startplaats.

Reviews en beoordelingen Serra de Estrela

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken het prachtige natuurpark Serra da Estrela in Portugal? Plaats je beoordeling

Colette Barle27 augustus 2019

Super to the point reisbeschrijving van de plaatsen en hun mogelijkheden. Misschien mag er nog wat meer aandacht aan lokale cultuur zoals gastronomie?

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info