Rondreis 'De smaken van de Dordogne' 8-daagse

Proeven van culinaire hoogtepunten in het rustbrengende decor van de Périgord

'De smaken van de Dordogne' is een sprekende titel van een heel bijzondere rondreis met eigen wagen (of huurwagen). Je gaat op zoek naar wat de Dordogne aan smaken te bieden heeft en dat is héél wat. Genieten doe je van de rust en charme van de streek, van de gastronomische verwennerij. Wijndegustaties, een kookworkshop, bezoek aan een wijnkasteel én degustatie, ... je krijgt het allemaal mooi geserveerd op deze rondreis. Bovendien ook gelegenheid om Périgueux te verkennen, Cahors, Bergerac, kloosters, kerken, ... Lees meer

Laat je gastronomisch verwennen op deze rondreis 'De smaken van de Dordogne'. Puur genieten!
  • Leer de smaken van de Dordogne kennen
  • Voor wie op zoek is naar rust en gastronomisch genieten
  • Op daguitstap naar Saint-Emilion met bezoek wijnkasteel 
  • Verkenning van de Quercy Blanc regio
  • Mét stadswandeling in Périgueux 
  • Inbegrepen: wijndegustaties, 1 kookworkshop, 2 diners, bezoeken
Vraag een prijsofferteva. € 899,-
899Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

8-daags programma 'De smaken van de Dordogne'

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

3 nachten in Château de l'Hoste *** in Saint Beauzeil

Hotel Château de l'Hoste *** ligt op de grens van de Périgord Nord en de Quercy (departement Tarn-et-Garonne). Een park omarmt het hotel. Voortreffelijk aangeschreven restaurant. Gastronomie ten top. Buitenzwembad.  

Dag 1: Heenreis. Brussel- Saint Beauzeil: 934 km, net voldoende ver om bij aankomst nog te kunnen genieten van de eerste indrukken van je kasteelhotel in de Dordogne.

Dag 2: Dit is de Quercy Blanc streek, tussen de valleien van de Tarn en de Lot. Beetje heuvelend, beboste valleien van de rivier de Lot in de omgeving. Bezoek aan abdij en kerk van Moissac (romaans) is een mogelijke uitstap (45 km). Maar je kan meteen je 'smaakroute' beginnen met deel te nemen aan de gratis kookworkshop in de voormiddag (2 uur, inbegrepen in de rondreis, Frans of Engels gesproken, niet op zondag). Terug in het hotel kan je met een goed gevoel en vooral smaak nagenieten van je dag. Maak gebruik van de inbegrepen leerrijke wijndegustatie in de bar (blind proeven van 5 soorten Cahors wijnen). 

Dag 3: 'De smaken van Dordogne' is de naam van de rondreis, dus willen we je die ook laten proeven: foie gras, likeuren, truffels, confits de canard, kazen, ...Liefhebbers van foie gras zullen een bezoek aan een museum over de delicatesse, in Frespech op 15 km van je verblijf, weten te waarderen. Website: www.souleilles-foiegras.com Te combineren met bezoek Cahors (60km), hoofdstad van de Lot, met historisch centrum, shopping.

4 nachten in Hotel Relais des Vigiers **** in Monestier

Ecovriendelijk modern hotel 4* met twee restaurants: Les Fresques (1 Michelinster) en brasserie. In beide kan je genieten van een diner dat inbegrepen is in de rondreis. Golfterrein van 27 holes, maar ook als niet-golfer zal je het domein waarderen. Buitenzwembadhotel, verwarmd. Vrije toegang tot sauna, fitness, tennis Je vertoeft hier in de zogeheten Paarse Périgord, met ten westen Bordeaux (88 km) en Bergerac (20 km).   

Dag 4: Transfer van 90 km naar Monestier. Eenmaal ter plaatse kan je genieten van de charme en de rust van het domein. Je bent nu in de Paarse Périgord, omwille van de blauwe wijngaarden kreeg de streek die naam. 

Dag 5: Bezoek aan Bergerac, de toegangspoort tot de Périgord. Wandel er tussen de vakwerkhuizen en renaissance huizen. Bezoek er het Maison des Vins de Bergerac, website www.vins-bergeracduras.fr en kasteel Montbazillac 

Dag 6: Keuze uit een tripje oostwaarts naar het klooster van Cadouin (62 km heen) en het kasteel Monbazillac  OF bezoek aan Périgueux (80 km), stad met kronkelende middeleeuwse straatjes, leuke pleintjes, een kathedraal enz. Ontdek de bezienswaardigheden van Périgueux mét onze eigen stadswandeling

Dag 7: Daguitstap naar Saint Emilion (44 km), naar het westen richting Bordeaux. Mét bezoek aan prestigieus wijnkasteel, wijngaarden én degustatie (inbegrepen in rondreis). Bezoek aan monumenten (kerk, catacomben) van Saint-Emilion. 

Dag 8: Terugreis. Afstand naar Brussel: 927 km.

Prijs per persoon per rondreis inclusief ontbijt

22/04-31/05/18: € 899
01/06-15/09/18: € 1015
16/09-30/09/18: € 969
01/10-16/10/18: € 899

Boekingscode: DORP0006

Vraag een prijsofferte

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis 'De smaken van de Dordogne'? Plaats je beoordeling

Alex Kuijpers 8 maart 2018

Uitstekende gids voor rondreis met wagen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info