Rondreis 'De smaken van de Dordogne' 9-daagse

Proeven van culinaire hoogtepunten in het rustbrengende decor van de Périgord

Op deze rondreis 'De smaken van de Dordogne' met eigen wagen (of huurwagen) bieden we de mogelijkheden om die typische smaken van de Dordogne te gaan ontdekken. Onderweg tijdens je bezoekjes aan stadjes of in het restaurant van de twee gekozen hotels. Proeven en genieten van de lokale gastronomie zijn de ordewoorden. De kazen, foie gras, truffels, likeuren, ... zijn de middelen. Onthaasting vindt je hier absoluut. Rust en charme zijn geen loze begrippen in deze regio. Laat het allemaal jou maar eens serveren op deze rondreis. Tussendoor kan je gebruik maken van onze tips voor een bezoek aan een wijnkasteel, een uitstapje in de rustgevende natuur, een paar culturele aanraders, kloosters en kerken, enz. Bovendien is dit dé kans om steden als Périgueux, Cahors, Bergerac en zelfs Bordeaux te verkennen. Lees meer

Laat je gastronomisch eens verwennen met de rondreis 'De smaken van de Dordogne'. Puur genieten!
  • Leer de smaken van de Dordogne kennen
  • Voor wie op zoek is naar rust en gastronomisch genieten
  • Ideetjes voor daguitstap: Saint-Emilion, Bordeaux, Bergerac, ... 
  • Verken de rustgevende natuur (Périgord, Quercy)
  • Stadswandeling in Périgueux 
  • Inbegrepen: 8 overnachtingen in unieke hotels 3* en 4* met ontbijtbuffet
Meer info en boekenva. € 529,-
529Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

9-daags programma 'De smaken van de Dordogne'

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

5 nachten in Château de l'Hoste *** in Saint Beauzeil

Hotel Château de l'Hoste *** ligt op de grens van de Périgord Nord en de Quercy (departement Tarn-et-Garonne). Een park omarmt het hotel. Voortreffelijk aangeschreven restaurant. Gastronomie ten top. Buitenzwembad.  

Dag 1: Heenreis. Brussel- Saint Beauzeil: 934 km, net voldoende ver om bij aankomst nog te kunnen genieten van de eerste indrukken van je kasteelhotel in de Dordogne.

Dag 2: Dit is de Quercy Blanc streek, tussen de valleien van de Tarn en de Lot. Beetje heuvelend, beboste valleien van de rivier de Lot in de omgeving. Bezoek aan abdij en kerk van Moissac (romaans) is een mogelijke uitstap (45 km).

Dag 3: 'De smaken van Dordogne' is de naam van de rondreis, dus wil je die ook proeven: foie gras, likeuren, truffels, confits de canard, kazen, ... Liefhebbers van foie gras zullen een bezoek aan een museum over de delicatesse, in Frespech op 15 km van je verblijf, weten te waarderen. Website: www.souleilles-foiegras.com Te combineren met bezoek Cahors (60km), hoofdstad van de Lot, met historisch centrum, shopping.

Dag 4 en 5: genieten van de streek en de faciliteiten van het kasteelhotel dat in een park van 4 hectaren is gelegen. Je kan fietsen huren in het hotel. Er is een buitenzwembad met ligstoelen ...

3 nachten in Hotel Relais des Vigiers **** in Monestier

Ecovriendelijk modern hotel 4* met twee restaurants: Les Fresques (1 Michelinster) en brasserie. Golfterrein van 27 holes, maar ook als niet-golfer zal je het domein waarderen. Buitenzwembadhotel, verwarmd. Vrije toegang tot sauna, fitness, tennis Je vertoeft hier in de zogeheten Paarse Périgord, met ten westen Bordeaux (88 km) en Bergerac (20 km).

Dag 6: Transfer van 90 km naar Monestier. Eenmaal ter plaatse kan je genieten van de charme en de rust van het domein. Je bent nu in de Paarse Périgord, omwille van de blauwe wijngaarden kreeg de streek die naam. 

Dag 7: Bezoek aan Bergerac, de toegangspoort tot de Périgord. Wandel er tussen de vakwerkhuizen en renaissance huizen. Bezoek er het Maison des Vins de Bergerac, website www.vins-bergeracduras.fr en kasteel Montbazillac 

Dag 8: Keuze uit een tripje oostwaarts naar het klooster van Cadouin (62 km heen) en het kasteel Monbazillac  OF bezoek aan Périgueux (80 km), stad met kronkelende middeleeuwse straatjes, leuke pleintjes, een kathedraal enz. Ontdek de bezienswaardigheden van Périgueux mét onze eigen stadswandeling. OF: daguitstap naar Saint Emilion (44 km), naar het westen richting Bordeaux. Bezoek er een wijnkasteel, de wijngaarden én laat je inleiden in hoe je de wijnen degusteert. Bezoek de monumenten (kerk, catacomben) van Saint-Emilion. 

Dag 9: Terugreis. Afstand naar Brussel: 927 km.

Meer info en boeken

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis 'De smaken van de Dordogne'? Plaats je beoordeling

Van Looy 5 juni 2021

Zeer mooie- en praktische gids, TOP!

Alex Kuijpers 8 maart 2018

Uitstekende gids voor rondreis met wagen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info