Rondreis langs Kastelen in de Dordogne: Kastelenroute

Download de gratis autoroute en ontdek de kastelen en in de Périgord langs de kastelenroute.

In een regio als de Périgord, die lange tijd het toneel geweest is van een steeds verschuivend strijdtoneel tijdens de Honderdjarige Oorlog en de niet minder dan acht religieuze oorlogen op het einde van de 16e eeuw, is het niet onlogisch dat in elk dorp of stad minstens één versterkt kasteel staat. Ook de meeste kerken kregen kantelen, versterkte torens en schietgaten. De eerste romaanse burchten werden na verwoesting meestal in gotische stijl heropgebouwd en uitgebreid. Deze kastelen zijn deels in openbare handen, deels in privé bezit. Meestal openen privéeigenaars noodgedwongen om financiële redenen hun kasteelpoorten voor bezoekers. Lees meer

  • Kinderen kunnen er aan een zoektocht deelnemen
  • Een schitterend panorama krijg je van op de 150 m hoge donjon
  • Na een bezoek kan je ook degusteren
  • Je merkt het al van ver als van Faux kmot
Gratis autoroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Château de Bories

Nabij Périgueux kan je het "Château des Bories" bewonderen, een bouwwerk in gotische stijl voorzien van imposante torens en gelegen aan de oever van de Isle. Het is een schoolvoorbeeld van een kasteel dat na de militaire, een woonfunctie kreeg. Tijdens de zomer is het deels nog bewoonde kasteel te bezoeken op werkdagen. Opvallend is de indrukwekkende binnentrap in één van de torens. Verder zijn er enkele aangeklede zalen met onder meer een keuken en een zaal met wandtapijten. Op zondag komen de negen eigenaars (broers en zussen) in familieverband bijeen. Ieder van hen heeft bij het onderhoud van het kasteel een eigen taak. Bij het kasteel hoort een boerderij van 120 ha. Kinderen kunnen er aan een zoektocht deelnemen. Meer info op www.chateaudesbories.com.

Château de Beynac

Eén van de meest bezochte kastelen en dikwijls als filmlocatie gebruikt (o.a.Jeanne d’Arc) is het "Château de Beynac". Het is een imposante feodale burcht uit de 13e eeuw met vestingmuren, slotgrachten en schietgaten. Een schitterend panorama krijg je van op de 150 m hoge donjon. Er is een grote zaal met spitsbooggewelven, een keuken deels ingericht door de decorbouwers van Luc Besson, een wapenzaal en een gotische kapel “Notre Dame de Beynac” met fresco’s.

Het dorpje Beynac is één van “les plus beaux villages de France” en telt een archeologisch park. Meer info op www.beynac-en-perigord.com 

Kasteel van Monbazillac

Het "Château de Monbazillac" is een bemeubeld kasteel tussen de wijngaarden met mooie uitzichten. Een schitterend panorama krijg je van op de 150 m hoge donjon. Je ontvangt er een geschreven Nederlandstalige uitleg. Dit kasteel is ook het hart van de zoete Monbazillac wijnen. Na een bezoek kan je dan ook degusteren.
Meer info: www.chateau-monbazillac.com

Kasteel van Lanquais

"Château de Lanquais" is zeer mooi aan de buitenzijde. Je zal het al merken van ver als je onderweg uit de richting van Faux. Het interieur is uiteraard bemeubeld en je bezoekt meteen ook de private appartementen. Dit kasteel is kleiner, gezelliger, charmanter, ... dan Monbazillac.
Meer info:  www.chateaudelanquais.fr

Kasteel van Biron

"Château Biron" is wel een buitenbeentje. De vele eigenaars hebben aan verschillende delen hun eigen tijdsgebonden bouwstijl gegeven. Je krijgt dan ook vier kastelen in dit immens gebouwencomplex. Je mag voor dit bezoek gerust meer dan anderhalf uur uittrekken. Een audiogids (Frans-Engels, Nederlands zou later volgen) zorgt ervoor dat je niet verloren loopt. Er zijn heel veel trappen omdat je van de kelder tot de zolder kan. De uitzichten vanop de terrassen zijn onvergetelijk. Ook het nabije dorpje is heel bijzonder en voert je terug in de tijd. Het loont beslist de moeite om deze iets verdere verplaatsing te maken.
Meer info:  www.semitour.com

Reviews en beoordelingen Kastelen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kastelen? Plaats je beoordeling

Paul Van Haute19 juni 2018

We hebben slechts drie kastelen van de gids bezocht, maar die waren zeker de moeite waard. Het Chateau de Beynac is zeer indrukwekkend met een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook in Beynac zelf moet je zeker wat rondwandelen. Bij een bezoek aan het Chateau de Montbazillac mag je zeker de degustatie niet vergeten. De architectuur van het Chateau de Biron geeft met zijn verschillende bouwstijlen een heel complex beeld, maar de hertog van Biron die met zijn hoofd in zijn handen er zou ronddolen hebben we niet gezien. Verder hebben we een aantal bastides bezocht zoals Issigeac, Villeréal, Monpazier. Sarlat is zeker een must, terwijl Bergerac voor ons wat tegenviel.

FREDDY SEYNAEVE18 mei 2017

Eind augustus verblijven we in de DORDOGNE. De geprinte reisgids is NU AL een GIDS in onze voorbereiding. BEDANKT ! Ik zal "zelfverzekerd" vertrekken: nagenoeg alle bezoeken liggen 'vast', dankzij de EUROREIZEN-REISGIDS-DORDOGNE.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info