Bergerac: bezienswaardigheden en wijnen

Wandelen en wijn zorgen voor een aangenaam bezoek aan Bergerac

Bergerac is, voor wie per vliegtuig reist, de toegangspoort tot de Périgord. In tegenstelling tot Périgueux is het eerder een handelscentrum. Historisch gezien was het een bolwerk van de hugenoten, dit in tegenstelling tott Périgueux en Sarlat die tot het katholieke kamp behoorden. Richelieu verdreef in 1629 de protestanten. Intellectuelen en handelslui vertrokken naar Nederland en Engeland. Lees meer

  • Wandel langs vakwerk- en renaissancehuizen
  • Musée d’Anthropologie du Tabac
  • Maison des Vins: 5 wijntypes en 13 appellations
  • Château Haut Garrigue: organische wijnen en grand cru classés
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

Het historisch centrum aan de Dordogne was eertijds een belangrijke haven waarbij per "gabarre" wijn en tabak vervoerd werden naar Bordeaux. Velen associëren Cyrano de Bergerac, een creatie van Edmond Rostand, met deze stad, doch er is geen enkel bewijs dat hij hier ooit geweest is. De stad heeft wel een standbeeld van Cyrano met zijn kenmerkende neus op een gezellig pleintje geplaatst.

In de oude stad, een klein doolhof van smalle straatjes dat langzaam afdaalt naar de rivier, wandel je langs vakwerkhuizen en renaissancehuizen. Het "Maison Peyrarède" herbergt het "Musée d’Anthropologie du Tabac" waar je kan kennis maken met 3000 jaar geschiedenis van deze plant. Ook kan je er een prachtige collectie pijpen bewonderen. In het "Maison des Vins de Bergerac" (vroeger het "Cloître des Recollets") ontdek je de grote variëteit aan wijnen uit de Bergerac. Je kan hier 5 wijntypes en 13 appellations van de regio proeven, waaronder de rode Pécharmant, de witte droge Montravel en de likeurwijnen Monbazillac en Saussignac.

“Destination Vignobles” is het logo van wijnkastelen langs de “Route des Vins”. 66 wijnproducenten hebben zich verbonden om de bezoekers een kwalitatief onthaal te bezorgen met begeleidend proeven van wijn (uit glazen en niet uit plastieken bekertjes!). Een voorbeeld hiervan is het "Château Haut Garrigue". De eigenaars zijn Ieren die wijnervaring opdeden in Zuid-Afrika en nu een wijndomein beheren in Saussignac. je kan er hun eigen organische wijnen en grand cru classés degusteren, maar ook deelnemen aan kookateliers met “food & wine pairing”, enz.

Meer info: www.bergerac-tourisme.com - www.vins-bergeracduras.fr -  www.feelywines.com

Reviews en beoordelingen Bergerac

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bergerac? Plaats je beoordeling

Katrien Vercouter25 juli 2019

Wij hebben de reisinformatie van Euroreizen een aantal jaren geleden heel toevallig leren kennen en sindsdien zijn wij grote fan. Het is zelfs zover gekomen dat wij onze reisbestemming kiezen in functie van het materiaal dat Euroreizen ter beschikking stelt. Wij houden ervan om een gebied of een stad te ontdekken met de map/reisgids. Ook de reisgids Dordogne was terug een voltreffer. Dankzij de volledige en duidelijke informatie slaagden we erin om een goed beeld te krijgen van Bergerac en de stad te ontdekken. We hebben al vaak kunnen ervaren dat we tijdens onze ontdekkingstochten niet alleen kennis maken met stad, kunst en cultuur maar dat onze wandelingen ook dikwijls leiden tot spontane, toevallige ontmoetingen met allerlei mensen van hoe en waar dan ook. Als fervente reizigers komen we bijna nergens meer zonder ons documentatiemateriaal van Euroreizen. Het materiaal helpt ons enorm om onze reis 'inhoud' te geven. Een grote 'dank je wel' is hier perfect op zijn plaats.

De Jonghe Harry4 augustus 2017

Zeer duidelijke en overzichtelijke info. Spijtig dat ik door onvoorziene omstandigheden niet meer dit jaar naar de Dordogne kan. Wordt waarschijnlijk volgend voorjaar en dan zal deze gids goed van pas komen. Hartelijke dank.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info