Cadouin: abdij met het mysterieuze laken

Combineer met eenbezoek aan het kasteel van Biron

Op de parking zie je reeds een eerste infobord over een wandelroute die je kan volgen in Cadouin, dat deel uitmaakt van de grotere gemeente Le Buisson-de-Cadouin. Net voor je op de marktplaats komt ga je even rechtsaf. Daar bemerk je een infobord aan de stadspoort over de route die je kan aanhouden. Er staan overal infoborden, echter alleen in het Frans. Die informatieborden handelen zowel over de geschiedenis als over bouwkunst en legendes rond het mysterieuze laken. Lees meer

  • Volg de wandelroute in Cadouin
  • De kerk kan je vrij bezoeken
  • Toegang tot het museum waar je alle informatie leest
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 7,5

De cisterciënzerabdij, gesticht in de 12de eeuw, is de voornaammste bezienswaardigheid van Cadouin. De gebouwen die je bezoekt dateren evenwel uit de 15de eeuw. Tot aan de Franse revolutie (1790) verbleven er hier monniken. De rijkdom is vooral afkomstig van de vele bedevaarders die het ‘linnen doek’ van Christus kwamen aanbidden. Het zou door de kruisvaarders meegebracht zijn. Toen het in 1934 werd onderzocht bleek het even oud te zijn als de periode van de kruisvaarders, dus 11de eeuw. Het doek is afkomstig uit Egypte en draagt de namen van belangrijke personen uit die periode.

De kerk kan je vrij bezoeken en aan de vloer zal je duidelijk merken dat heel wat bedevaarders erover hebben gewandeld. Hier zal je echter niets merken van het mysterieuze laken. Daarvoor moet je in het klooster ernaast zijn. De toegang tot het klooster is betalend. Daarvoor krijg je een unieke, mooie kloostergang te zien en ontvang je uitgebreide informatie in het Nederlands. Je krijgt ook toegang tot het museum waar je alle informatie leest over het mysterieuze laken en het ook in een kast kan bewonderen. De toegang tot het klooster kan je ook combineren met een bezoek aan het kasteel van Biron, dan heb je toch algauw zo'n 5 euro voordeel per persoon.

Meer info: www.semitour.com

Reviews en beoordelingen Cadouin

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cadouin? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info