Vakantie Balearen: Mallorca, Menorca en Ibiza

Ontdek het nachtleven, de natuur en de andere bezienswaardigheden

De Balearen liggen op zo'n 200 km van het Spaanse vasteland. Ze bestaan uit vele eilanden waarvan de drie grootste Mallorca, Ibiza en Menorca zijn. Behalve het kleinere Formentera zijn alle andere eilandjes onbewoond. De Balearen liggen op slechts 2,5 uur vliegen van Brussel en genieten van een subtropisch klimaat in de Middellandse Zee. Daarmee ken je al een van de voornaamste toeristische troeven om een vakantie Balearen te boeken. Lees meer

De Balearen hebben veel meer in hun mars dan het bruisende nachtleven op Ibiza en Mallorca. 
 • 8-daagse Mallorca hotel 4* fly&drive

  8-daagse Mallorca hotel 4* fly&drive

  8-daagse op Mallorca in Aumallia Hotel & Spa **** gelegen tussen Felanitx en Cales de Mallorca. Inclusief ontbijtbuffet, vlucht h/t met Brussels Airlines en huurwagen met all-in verzekering.
  va. € 799 - Boek nu
 • Ontdek je eigen paradijsje op de Balearen 
 • Geniet van de subtropische zon 
 • Fietsen en wandelen erg populair
 • Laat je bekoren door de natuur en de stranden
 • Je uitleven in het bruisende nachtleven 

Gratis reisgids Balearen?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids voor € 10

Mallorca

De Balearen hebben meer te bieden dan overvloedige zon en een uitbundig nachtleven. Hoewel het grootste eiland, Mallorca, slechts 100 km breed is, kan het elke toerist bekoren. Het eiland staat ook bekend als paradijs voor kunstenaars. De hoofdstad is Palma de Mallorca. De toeristenindustrie is de grootste bron van inkomsten.

Fietsen en wandelen

Mallorca is een ideale vakantiebestemming, omdat je er relatief dicht bij huis kan genieten van zon, zee en strand. Maar tegenwoordig wordt Mallorca ook steeds populairder als locatie om te fietsen en wandelen. Zeker in de binnenlanden zul je op veel plekken groepjes wielrenners zien langsrijden. 

Musea

Mallorca staat ook bekend om zijn vele musea en andere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde kathedraal van Mallorca, tevens de grootste bezienswaardigheid in Palma de Mallorca. Een prachtig gebouw in gotische stijl, gebouwd tussen de 14e en 17e eeuw. Tegenover de kathedraal vind je nog het Almundaina Paleis, eeuwenlang het verblijf van de Spaanse koninklijke familie. Verder vind je in de hoofdstad nog enkele musea met een variatie aan kunst. 

Enorme aantallen toeristen 

De enorme aantallen toeristen komen niet alleen in de zomermaanden, ook in de andere seizoenen is Mallorca een populaire vakantiebestemming. Dat zorgt er wel voor dat Mallorca zijn oorspronkelijke sfeer en charme een beetje is kwijtgeraakt. Dat merk je vooral in de toeristische kustplaatsen. Gelukkig kun je in de binnenlanden nog wel wel wat van het authentieke karakter van Mallorca terugvinden.

Ibiza

Ibiza is bij veel mensen bekend als hippie- en feesteiland. Zes tot zeven miljoen toeristen weten het eiland elk jaar te vinden, van gezinnen met kinderen tot natuurliefhebbers en kunstenaars. Ibiza heeft een unieke uitstraling, vertoeven op het eiland is bijna een levenswijze geworden. Dat je er goed kan feesten, eten en drinken staat vast. Maar ook het oude stadscentrum van Ibiza Stad is bijvoorbeeld het bezoeken waard, evenals de beschermde natuurgebieden van Ibiza. 

De zon als trouwe bondgenoot op de Balearen

Heuvels, bossen, rotsen, kortom een prachtige natuur vind je op elk eiland. Op Mallorca zullen de vele musea de culturele toerist lokken. Menorca doet er nog een schepje bovenop met prehistorische vondsten. Voor het nachtleven moet je op Ibiza zijn, waar je trouwens ook mooie rotskusten vindt. De zon is je trouwe bondgenoot op de Balearen. In dit dossier stellen we de drie grotere eilanden apart voor met hun belangrijkste bezienswaardigheden: Mallorca - Menorca - Ibiza.

Reviews en beoordelingen vakantie Balearen

Heb je zelf tips of opmerkingen over De Balearen: Mallorca, Menorca en Ibiza? Plaats je beoordeling

Diana 25 maart 2018

Leuke gids waar we wat aan gaan hebben als we op Mallorca zijn!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info