Mallorca bezienswaardigheden: Wat is er te zien en doen?

Bezoek Feltantrix, Alcudia, Palma de Mallorca en de Serra de Tramuntana

Mallorca is niet bijzonder groot (ongeveer even groot als de provincie Luik) maar heeft enorm veel mooie bezienswaardigheden: interessante dorpen als Felantrix en Alcudia, de prachtige hoofdstad Palma de Mallorca en de mooie bergen van de Serra de Tramuntana. En uiteraard zijn er op Mallorca ook heel wat aangename zandstranden om in de zon te vertoeven. Lees verder  

Mallorca is niet bijzonder groot, maar heeft enorm veel te bieden.
  • Drie soorten stranden op Mallorca, jij kiest 
  • Bezoek de hoofdstad Palma de Mallorca
  • Verken de dorpjes Alcudia en Felantrix
  • Ontdek het pelgrimsoord Monastir de Lluc
  • Wandel door Serra de Tramuntana
  • Vindt het authentieke Mallorca terug in het binnenland

 

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids voor € 10

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland. De toeristenindustrie is voor Mallorca de belangrijkste inkomstenbron. En dat is dan ook duidelijk te zien, want Mallorca wordt ieder jaar overspoeld met toeristen.

Dat heeft als nadeel dat Mallorca zijn oorspronkelijke sfeer wel een beetje is kwijtgeraakt. Dat kun je met name merken in de kustplaatsen, vol toeristenwinkeltjes en enorme hotelgebouwen met zwembaden. Zoek je nog wat authenticiteit op Mallorca, ga dan vooral naar de binnenlanden tijdens je vakantie op de Balearen.

De stranden

Op Mallorca vind je drie soorten stranden. In de meest toeristische kustplaatsen vind je lange uitgerekte stranden waar je kunt liggen op strandbedjes met rieten parasols. Prachtige witte zandstranden tref je dan weer aan in de meer idyllische kustplaatsjes van Mallorca. Zoek je de wat minder toeristische gebieden op, dan kun je daar genieten van mooie kiezelstranden. Bij deze stranden is de zee bovendien vaak schitterend. 

Fietsen en wandelen 

Maar op Mallorca is echt wel meer te beleven dan alleen zon, zee en strand. Zo wordt het eiland steeds populairder als wandel- en fietsbestemming. Zowel recreatieve fietsers als professionals komen graag de benen testen op dit wondermooie eiland. Zeker in de binnenlanden zul je veel groepjes wielrenners tegenkomen. Maar in onze reisgids opteren we toch voor de auto om Mallorca te ontdekken. Lees er alles over in onze uitgestippelde rondreis.

Cultuur

Ook op het gebied van cultuur heeft Mallorca heel wat te bieden. De bezienswaardigheid van Palma de Mallorca is de kathedraal La Seu. De bouw van de kerk ging van start in de 13e eeuw. De kathedraal was een geschenk van koning Jacobus I aan de heilige maagd Maria, die zijn gebeden had verhoord.

Een andere aanrader is het 14e eeuwse fort Bellver, dat in het Spaans straat voor 'mooi uitzicht'. Loop over de brug die een van de vier ronde torens met het hoofdgebouw, de donjon, verbindt. Geniet hier even van het magnifieke uitzicht over de stad, de haven en de Middellandse zee. 

Winkelen

Wie wil winkelen, kan dit het beste doen in de hoofdstad Palma de Mallorca. Natuurlijk vind je in de zeer toeristische kustplaatsen wel volop souvenirwinkeltjes vol zonnebrillen en ansichtkaarten. In Palma de Mallorca vind je onder meer winkels met kleding en juwelen, maar ook een groot warenhuis. Bezoek daarnaast eens een van de vele marktjes op het eiland. Hou er wel rekening mee dat de winkels tussen 13.30 en 16.00 uur gesloten zijn, omdat de Spanjaarden dan hun bekende siësta houden. 

Nachtleven

Mallorca staat bekend om haar bruisende nachtleven. Bezoek vooral een van de uitgaansgelegenheden of strandpaviljoens in het plaatsje El Arenal, in het zuiden van Mallorca. Tot in de vroege uurtjes kun je er genieten van gezelligheid. 

Reviews en beoordelingen Mallorca

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mallorca: zon, zee, strand en zoveel meer? Plaats je beoordeling

Jeanne Dubbeld4 juli 2017

De gids is duidelijk met goede tips. Misschien er nog bij vermelden dat de weg langs de kust van Andraxt naar Banyalbuf prachtig is. Ook een bezoek waard is Sant Elm met Sa Dragonera.

Marc Verniers20 april 2017

Prima info Als we Mallorca bezoeken een goede gids.

Fleurquin Isabelle22 februari 2017

De gids geeft veel nuttige info. Het eiland lijkt de moeite waard om op vakantie te gaan.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info