Discotheken en de bezienswaardigheden van Ibiza

Ga feesten op Ibiza, maar bezoek ook de kathedraal en de citadel

Ibiza rust nooit, zo luidt het gezegde. Tijdens de nacht is er een rijk nachtleven en overdag maken de bewoners er een levendig eiland van. Een bijkomend voordeel van Ibiza is het aanbod aan stranden waaronder het paradijselijk strookje van Ses Salines en Es Cavallet. Elk hoekje of elk plaatsje van het eiland kan je het best bereiken vanuit Ibiza-stad. Lees meer

Ibiza rust nooit, zo luidt het gezegde.
  • Duik in het bruisende nachtleven van Ibiza
  • Bezoek de kathedraal van Ibiza
  • Bekijk de citadel van het eiland
  • Geniet van zon, zee en strand
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids voor € 10

Ibiza-stad

Hier moet je uiteraard zijn voor de discotheken tijdens je vakantie Balearen. Ze liggen allemaal net buiten het centrum en bieden je bijna 24u/24u een ongekend feestgevoel. Veel beroemde dj’s vliegen vanuit de wereld naar Ibiza om de feestvierders uit hun dak te laten gaan. Van bij je aankomst op de luchthaven zal je affiches zien van discotheken. Op de stranden buiten Ibiza zal je aangesproken worden door promoboys en -girls.

Bezienswaardigheden in Ibiza-stad 

Ibiza is een stad van meer dan 70.000 inwoners en heeft uiteraard ook een shopping- en restaurantbuurt. Als bezienswaardigheden in de stad moet je zeker de kathedraal, de citadel (oude stad) en de Santo Domingokerk bezoeken. Schrikt een museum je niet af dan kan je moderne kunstwerken bewonderen in het Museu d'Art Contemporani.

Sant Antoni

Dit is de tweede toeristenstad van Ibiza, gelegen aan de andere zijde van het eiland. Naast een oude kerk valt er in deze stad niet veel te bezichtigen. Maar als er veel toeristen zijn dan is er uiteraard ook een ruim aanbod aan restaurants en winkeltjes.

In de nabijheid van Sant Josep ligt de hoogste berg (450 m). Je kan er genieten van een mooi uitzicht over het eiland. Het ongerepte van Ibiza tref je aan tussen Sant Antoni en Els Amunts. Kleine dorpjes, wijngaarden, olijfbomen en witte kerkjes vormen het aangename decor tijdens een verkenning van deze ruwe regio.

Formentera

Vanuit Ibiza is het slechts één uurtje varen vooraleer je aankomt op het relatief ongeschonden Formentera, het vierde bewoonde eiland van de Balearen. Je kan met de bus naar de hoofdstad rijden, Sant Francesc, maar veel valt er niet te beleven. Je huurt beter een fiets om de mooie natuur van het eiland te verkennen.

Formentera heeft ook mooie, rustige stranden. Doch voor dat laatste hoef je die boottocht niet te maken, kalme stranden vind je op Ibiza ook, namelijk in Sant Miguel.

Sant Joseph de sa Talaia

Vanuit Sant Joseph de sa Talaia, de meest zuidelijke plaats op het eiland Ibiza, heb je een schitterend uitzicht op het vlakbij gelegen eiland Formentera. Hier vind je tevens het hoogste punt van Ibiza, vlakbij de plaats Cala Tarida op zo’n 475 meter hoogte. Bal Pagés,een zeer bekende volksdansgroep van Ibiza, is in Sant Joseph de sa Talaia een populaire attractie. Vlak voor de kust van Sant Joseph de sa Talaia liggen nog twee idylische eilandjes, Es Vedra en Es Vedranell.

Reviews en beoordelingen Ibiza

Heb je zelf tips of opmerkingen over Discotheken Ibiza en de bezienswaardigheden Ibiza? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info