Ontdek het rustgevende landschap van Menorca

Bezoek de twee interessante steden Mao en Ciutadella

Menorca is rustiger dan Mallorca en Ibiza. Zelfs het landschap straalt rust en kalmte uit. Er zijn niet alleen mooie stranden, ook de twee steden zijn een bezoek waard tijdens je vakantie Balearen. Als verrassing krijg je ook nog prehistorische overblijfselen te zien. De naam Cales Coves is beslist te onthouden. Daar werden lang geleden woningen in rotsen uitgehouwen. Sommige ervan zijn nog steeds bewoond. Lees meer

Er zijn niet alleen mooie stranden op Menorca, ook de twee steden zijn een bezoek zeker waard.
  • Ontdek de bezienswaardigheden van Menorca
  • Geniet van de rust 
  • Bezoek de prehistorische resten 
  • Verken de steden Mao en Ciutadella
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids voor € 10

Andere overblijfselen op Menorca dateren van meer dan duizend jaar voor onze jaartelling. Ze bestaan uit grote op elkaar geplaatste stenen ofwel uit een blok stenen die een woning of een begraafplaats moeten voorstellen.

Mao

Dit is de hoofdstad en ze telt net als Ciutadella meer dan 20.000 inwoners. Sommigen beweren dat hier de mayonaise werd uitgevonden, maar dat is niet de belangrijkste reden voor een bezoek aan Mao. Net als Fornells ligt er hier een jachthaven waar je je in de zomermaanden kan vergapen aan luxueuze pleziervaartuigen. Mao is een prachtige stad met mooie gebouwen en pleinen. In de Sant Francesckerk is het Menorcamuseum gevestigd. Om lokale kunst te bewonderen moet je naar het Museu Hernandez Mora.

Ciutadella

Het plein Plaça des Born is de centrale plaats voor een stadsverkenning. Je bemerkt er een paleis, het stadhuis en een theater. De vele mooie gebouwen zorgen voor de aantrekkingskracht van het stadje. Vanop het plein ben je snel bij de bezienswaardige kathedraal. Tijdens het toeristisch seizoen kan je ook een paleis bezoeken, het Palau Salort. Geniet vooral van de rust die je in deze stad kan ervaren.

Geniet van het uitzicht op de Monte Toro

De Monte Toro, of El Toro, is de hoogste berg van Menorca. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht over het hele eiland. Op dagen met helder weer kun je vanaf de Monte Toro zelfs het Tramontana gebergte van Mallorca zien liggen. Op de Monte Toro staat een 17e eeuwse kerk met een beeld van de heilige Maagd Maria met aan haar voeten een stier.

Fornells

De plaats Fornells in het noorden van Menorca, tussen Cap de Cavalleria en Port d’Addaia, is de moeite van het bezoeken waard. In dit stadje is het heerlijk rustig en de mensen hebben er respect voor de natuur. In de prachtige baai van Fornells kun je verschillende vormen van watersport beoefenen. Daarnaast kun je er terecht voor activiteiten als mountainbiken, paardrijden, golfen, klimmen, zeilen en wandelen. De restaurants in Fornell bieden de lekkerste visgerechten.

Cala Galdana

In het zuiden van Menorca vind je de grootste baai van het eiland. Het is een prachtige badplaats op ruim 35 kilometer van de hoofdstad Mao waar je je niet hoeft te vervelen. Je kunt er watersporten en winkels en leuke boetiekjes zijn er in overvloed in Cala Galdana. Niet ver van deze baai ligt het mooiste strand van Menorca, Cala Macarella. Deze buitengewoon prachtige baai heeft de vorm van een halve cirkel en heeft zeer groene heuvels op de achtergrond. Het water is zeer helder en is azuurblauw.

Reviews en beoordelingen Menorca

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek het rustgevende landschap van Menorca ? Plaats je beoordeling

Naomi Van Mechelen20 november 2018

Prima , gids . Leuke tips om mee te nemen op vakantie en uit te proberen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info