Leiestreek: verkenning op de fiets

Fietsen in het mooie decor van de Leiestreek

Met de Leie als metgezel kan je op de fiets geen mooier decor bedenken om een grote hap van de Leiestreek te verkennen. We hebben vier fietsroutes in de aanbieding waarin we telkens de Leie als rode draad opvoeren. De fietsroute 'Leiestreek-Machelen' biedt pure onthaasting op de fiets. Een mooie start in Machelen-aan-de-Leie bij wijlen Roger Raveel, de kunstenaar die bijna gans zijn leven er woonde en werkte. Een bezoek aan het Raveelmuseum is een aanrader met stip net als een proeverij bij huisbrouwerij Sint-Canarus in Gottem. Je fietst op vlakke wegen op één klim na, hoofdzakelijk verkeersarm. Rustige passages zijn er in of rond pittoreske dorpen of provinciestadjes zoals Kruishoutem, Nokere, Zulte, Dentergem,... En helemaal stil wordt het bij een bezoek aan het Amerikaans militair kerkhof Flanders Field in Waregem. Lees meer

Op eigen traptempo de Leiestreek verkennen is bewegen én genieten.
  •  
  • Onthaasten langs de Leie
  • Bezoek een museum op de fietsroutes
  • Flirten met de Leie langs Franse grens
  • Volg het bochtige Leietraject tussen Deinze en Afsnee
  • Zet je zelf over de Oude Leie met een veer
  • Fietsen langs verbindingskanaal Bossuit-Kortrijk 
  • Rustige passages door pittoreske dorpjes
Gratis reisgids downloaden

Nog 3 fietsroutes in het teken van de Leie

De Leie legt een bochtig traject af tussen Deinze en Afsnee. Die slingerbeweging laat toe om de rivier in al zijn vormen en gedaantes te ontdekken op de fietsroute 'Oost-Vlaamse Leie'. Starten doe je in Deinze waar het Museum van Deinze en de Leiestreek het onderwerp niet mooier letterlijk in de verf kan zetten. Je komt in een decor met bossen en weiden. Deurle is en blijft een heerlijke plek om even halt te houden terwijl je kan 'villakijken' in mooie dreven in Sint-Martens-Latem. Voor het kasteel van Ooidonk moet je even weg van de Leie maar je krijgt er een pracht van een kasteel voor in de plaats dus. En via het Schipdonkkanaal beland je in Bachte waar je dwars door de Oude Leie moet. Gelukkig ligt er een zelf te bedienen veer die deze taak iets makkelijker maakt. We laten je nog een wijde boog ten zuiden van de Leie maken om via Astene langs de 'gouden rivier' van weleer terug het beginpunt in Deinze op te zoeken.

Met de fietsroute 'Wervik-Ploegsteert' beland je op een jaagpad langs de Leie waardoor je op enkele meters fietst van de grens met Frankrijk. Je maakt kennis met de Balokken, een natuurgebiedje, met het Nationaal Tabaksmuseum. Je komt nabij Ploegsteert waar je het Ploegsteert Memorial kan bezoeken en in dorpjes als Mesen, Waasten, Comines.

Met de fietsroute 'Fietsen in het hinterland van Kortrijk' maak je rakelings kennis met de Leie doordat je langs het kanaal Bossuit-Kortrijk fietst. Dit kanaal verbindt de Schelde met de Leie op grondgebied Kortrijk.

Reviews en beoordelingen Fietsroutes Leiestreek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Fietsroutes Leiestreek? Plaats je beoordeling

Lieve15 september 2022

Wij hebben de fietsroute gefietst , het mooiste van de Oost-Vlaamse Leie. Een zeer mooie route van 41 km met goed aangeduide knooppunten. Bedankt, zeker de moeite waard.

H kiel23 februari 2020

Heel mooi.Wij gaan er van zomer heen en gaan er lekker fietsen.Bedankt er voor

Henk 9 februari 2020

Het zal de eerste keer worden om daar heen te gaan.Lijkt ons heel mooi om te fietsen.Dat gaan we zeker doen om die kant op te gaan.Dank je wel voor de informatie.

J.F.Greuter10 augustus 2017

Dankbaar gebruik van gemaakt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info