Weekendje weg Lorraine

Verdun, Metz en Nnacy als hoogtepunten

In Lorraine verkennen we de drie belangrijkste steden: Verdun, Metz en Nancy. Zo ontdek je een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden. Verdun is een gezellig stadje aan de Maas, getekend door het zware oorlogsverleden van de Eerste Wereldoorlog. We maken ook een rondrit langs heel wat herinneringen aan die grote oorlog. Lees meer

  • Verken de drie belangrijkste steden
  • Metz is bekend om zijn kathedraal
  • Parc Naturel Régional de Lorraine
  • Wegwijzers leiden je naar Butte de Montsec

Gratis reisgids Lorraine?

Gratis reisgids downloaden

Nancy is vooral bekend voor zijn prachtige Place Stanislas, rijkgevude musea en het groen in het stadscentrum. Metz ligt aan de Moezel en geniet vooral bekendheid door zijn kathedraal en daar is sinds 2010 ook het Centre Pompidou Metz bijgekomen. Je merkt het al dat je tijd tekort zal komen om alles te zien een weekendje.

Dag 1: heenreis

Dag 2: Verdun en de Eerste Wereldoorlog

Een stadsbezoek neemt ongeveer 2 uur in beslag als je de citadel niet bezoekt. Een bezoek aan de citadel vraagt een half uur + een 20-tal minuten extra wandelen. In de namiddag is er dan nog voldoende tijd om de 'rode zone' van de Slag van Verdun te bezoeken. Dit is een autorit van 32 km (Verdun-verdun), met een 6-tal locaties om te bezoeken. Wil je ze evenwel alle zes grondig bezoeken en je verdiepen in deze bloedige veldslag, dan heb je een ganse dag nodig. We willen je wel waarschuwen dat op het traject tussen de eerste stop en de zesde stop er geen eet- of drankgelegenheden zijn. Hooguit kan je bij het Mémorial een hapje vinden tijdens het toeristisch hoogseizoen.

Dag 3: Nancy stadswandeling

Dag 4: Metz stadswandeling

Dag 5: Butte de Montsec, Saint-Mihiel en terugreis

Voor de terugreis heb je vele mogelijkheden. De snelste is uiteraard de autosnelweg te nemen in de richting van het Groothertogdom Luxemburg en via de Belgische Ardennen terug te keren. Heb je evenwel nog wat tijd over dan kan je een ommetje maken via het "Parc Naturel Régional de Lorraine". Vanuit Pont-à-Mousson neem je de D958 naar Commercy, maar na 23 km volg je in Rambucourt de D907 naar St-Mihiel. Onderweg zie je de wegwijzers al staan naar Butte de Montsec. In St-Mihiel neem je de richting Verdun en daar kan je dan kiezen om de autosnelweg te nemen naar het Groothertogdom Luxemburg of in de richting van Reims.

Reviews en beoordelingen vakantie Lorraine

Heb je zelf tips of opmerkingen over Lorraine? Plaats je beoordeling

De Corte 30 augustus 2018

Zoals steeds bondige reisgids met duidelijk wandelparcours en interessante informatie tijdens wandeling in Metz, Nancy en Verdun

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info